ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποχώρησε από τη Τσιμπόνα επειδή ήταν απλήρωτος ο Σλάβιτσα

Αποχώρησε από τη Τσιμπόνα επειδή ήταν απλήρωτος ο Σλάβιτσα

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Νικ Σλάβιτσα, αποχώρησε από την Τσιμπόνα επειδή ήταν απλήρωτος. Και αυτό δεν είναι κάτι καινούριο για την άλλοτε πανίσχυρη Κροατική ομάδα.

Το όνομα του Νικ Σλάβιτσα μπορεί να μην λέει πολλά σε αρκετό κόσμο, αλλά οι σκάουτ των ομάδων του ΝΒΑ τον έχουν στα κιτάπια τους εδώ και δύο χρόνια, θεωρώντας ότι μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη επίπεδου ΝΒΑ. Ο λόγος; Φάσεις σαν αυτή που πρόσφερε στον κόσμο πριν μερικούς μήνες στον αγώνα της Τσιμπόνα με τη Μέγκα Λεκς για το Basketball Champions League:

Για να καταλάβει ο κόσμος για τι παίκτη μιλάμε, ο Σλάβιτσα είναι ένα 20χρονο παιδί που αγωνίζεται στις θέσεις των σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του στην Ευρώπη. Πλέον όμως φαίνεται ότι δίπλα στο όνομά του υπάρχουν δύο ακόμα λέξεις: "Χωρίς ομάδα"!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ανά την Ευρώπη, ο Κροάτης γκαρντ αποχώρησε από την Τσιμπόνα επειδή ήταν απλήρωτος και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, ενώ παραμένει ανοιχτό το αν θα δηλώσει διαθεσιμότητα στο προσεχές ντραφτ. Το χειρότερο για την Τσιμπόνα, εκτός από το γεγονός ότι φαίνεται να χάνει έναν ελπιδοφόρο παίκτη χωρίς να πάρει χρήματα, είναι ότι ακριβώς για τον ίδιο λόγο είχε αποχωρήσει την περσινή σεζόν από την ομάδα ο - νυν παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς - Ίβιτσα Ζούμπατς, καταλήγοντας στη Μέγκα Λεκς, η οποία και "καρπώθηκε" το ταξίδι του στο ΝΒΑ. Και, βέβαια, δεν γίνεται να μην αναφερθεί ότι στην ομάδα ανήκε μέχρι πριν μερικούς μήνες και ο Άντε Ζίζιτς, τον οποίο και πούλησε η Τσιμπόνα στη Νταρουσάφακα!

Ο Σλάβιτσα λοιπόν προστίθεται κι αυτός στην λίστα με τα μεγάλα ταλέντα που αποχωρούν από την κάποτε πανίσχυρη (σε Εθνικό επίπεδο) Τσιμπόνα, έπειτα από μία σεζόν που τον βρήκε από το να παίζει μέχρι και σέντερ κάποια στιγμή (!), αλλά και να βρίσκεται εκτός ροτέισον μία άλλη περίοδο, με αποτέλεσμα να έχει φέτος 6.7 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 1 ασίστ μέσο όρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ