ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποθέωσε τον Μαυροκεφαλίδη ο Κουρτινάιτις

Αποθέωσε τον Μαυροκεφαλίδη ο Κουρτινάιτις
FACEBOOK/BC LIETUVOS RYTAS, VILNIUS

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι πλέον παίκτης της Λιέτουβος Ρίτας, με τον head coach της ομάδας, Ρίμας Κουρτινάιτις, να αναλύει τους τομείς στους οποίους περιμένει βοήθεια από τον πολύπειρο φόργουορντ/σέντερ.

Στη Λιθουανία βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, που από χθες (25/09) είναι παίκτης της Λιέτουβος Ρίτας . Ο προπονητής των Λιθουανών, Ρίμας Κουρτινάιτις, αποθέωσε τον Έλληνα φόργουορντ/σέντερ και μάλιστα αποκάλυψε πως τον ήθελε από τότε που εργαζόταν στην Χίμκι.

" Είναι πολύ έμπειρος παίκτης επειδή έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο αρκετά χρόνια. Είναι πολύ έξυπνος παίκτης, με μεγάλη επιθυμία για τη νίκη και μπορεί να παίξει σε περισσότερες από μία θέσεις. Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός, αλλά είναι σπουδαίος στον τομέα των ριμπάουντ. Πριν φύγει για την Κίνα, είχε εντυπωσιακούς αριθμούς με την ΑΕΚ", δήλωσε αρχικά ο head coach της Λιέτουβος Ρίτας.

Για να συμπληρώσει: " Ο Μαυροκεφαλίδης είναι παίκτης που βρίσκεται πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Τον ήθελα από τότε που ήμουν στην Χίμκι. Είμαι σίγουρος ότι θα βελτιώσει το παιχνίδι μας και τον είχαμε ανάγκη".

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις είπε ακόμα πως: "Έχουμε κενά στην άμυνα. Δουλεύουμε σκληρά για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Δεν είναι τόσο άσχημη η κατάσταση και ο Λουκάς θα μας βοηθήσει αρκετά. Βέβαια, είναι περισσότερο… επιθετικός παίκτες, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα τα καταφέρουμε. Μιλήσαμε μαζί του και μας διαβεβαίωσε πως είναι σε καλή κατάσταση. Προφανώς, η ατομική δουλειά δεν είναι ίδια με την ομαδική και θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Αλλά θα τα καταφέρει γρήγορα".

Για να καταλήξει λέγοντας: " Ο Μαυροκεφαλίδης δεν έψαχνε απλώς μία ομάδα για να παίξει. Ήθελε νίκες. Κι ένας τέτοιος παίκτες θα μας φανεί εξαιρετικά χρήσιμος. Δεν περιμένω να παίξει στα επόμενα ματς. Έχει ακόμα πολλά να μάθει για την ομάδα. Δεν θα τον πιέσουμε. Δεν βιαζόμαστε μέχρι να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται".

Photo Credits: Facebook/BC LIETUVOS RYTAS, VILNIUS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ