ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποφασίζει τον Ιανουάριο η FIBA για το Champions League

Αποφασίζει τον Ιανουάριο η FIBA για το Champions League

H FIBA και οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών εθνικών ομοσπονδιών συναντήθηκαν στο Μόναχο ενώ οι τελικές αποφάσεις για το Basketball Champions League θα συζητηθούν το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου.

Η FIBA είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το project του Champions League στο μπάσκετ και προς αυτή την κατεύθυνση συναντήθηκε πρόσφατα με επτά ομοσπονδίες, ώστε να αναλύσουν την πρόταση που είχε παρουσιαστεί πριν από ένα μήνα και είχε χαρακτηριστεί "επαναστατική".

Σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία συναντήθηκε στο Μόναχο μαζί με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών εθνικών ομοσπονδιών, στο πλαίσιο των διεργασιών για το μέλλον των διασυλλογικών διοργανώσεων.

Τα αποτελέσματα των ερευνών θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση, το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου.

Η ενημέρωση της FIBA

"H FIBA, οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών εθνικών ομοσπονδιών και η ULEB συναντήθηκαν στο Μόναχο την Πέμπτη (10/12), στο πλαίσιο των διεργασιών για το μέλλον των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων. Η συνάντηση εστίασε στις διάφορες προοπτικές σχετικά με το πώς οι διασυλλογικές διοργανώσεις οφείλουν να δομηθούν.

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές εστίσαν στη σημασία των ισχυρών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, βασισμένων στις αθλητικές αρχές, επιτρέποντας παράλληλα τη συνεχή βελτίωση των εθνικών λιγκών, οι οποίες πρέπει να αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο του διασυλλογικού μπάσκετ στην Ευρώπη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA θα συζητήσει τα αποτελέσματα των ερευνών σε νέα συνάντηση, το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου. Η FIBA επιβεβαίωσε τον τελευταίο μήνα ότι προωθεί το Basketball Champions League από τη σεζόν 2016-17".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ