ΜΠΑΣΚΕΤ

Απεργούν οι γηγενείς παίκτες στο Ισραήλ, κίνδυνος "λουκέτου" του πρωταθλήματος!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - MACCABI TEL AVIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - MACCABI TEL AVIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τα πάνω-κάτω ήρθαν στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, αφού οι γηγενείς παίκτες ανακοίνωσαν ότι απεργούν επειδή ενδέχεται να αλλάξει ο νόμος για τους ξένους παίκτες! Αναβλήθηκε η 33η αγωνιστική, κίνδυνος να μην τελειώσει η σεζόν!

Στα άκρα έχουν φτάσει οι σχέσεις των Ισραηλινών παικτών με τις ομάδες και την Λίγκα στο Ισραήλ. Με την Λίγκα και τις ομάδες να εξετάζουν σοβαρά την αύξηση των ξένων παικτών που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε ομάδα από τους τέσσερις σε πέντε, αλλά και την αλλαγή στον κανονισμό που υποχρεώνει την παρουσία δύο γηγενών στην πεντάδα ανά πάσα ώρα και στιγμή στα παιχνίδια, οι παίκτες αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Με τις συζητήσεις ανάμεσα στην Ένωση παικτών και την Λίγκα να έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, οι Ισραηλινοί παίκτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Κι αν τα δύο από αυτά είναι η διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος στο θέμα των ξένων και η χρησιμοποίηση των γηγενών παικτών, είναι το τρίτο που έχει ενδιαφέρον: Οι παίκτες ζητούν να ισχύει στα συμβόλαιά τους ότι και στα αντίστοιχα συμβόλαια των ξένων παικτών στον τομέα της φορολογίας, αφού οι ομάδες πληρώνουν φόρο 25% για τους ξένους, αλλά 50% για τους γηγενείς!

Η κατάσταση έχει οδηγηθεί πλέον στα άκρα, με δημοσιεύματα στο Ισραήλ να αναφέρουν ότι οι σύλλογοι έστειλαν σε όλους τους γηγενείς παίκτες μία επιστολή, όπου τους ζητούσαν να ξεκαθαρίσουν αν θα συμμετάσχουν στην απεργία ή όχι. Σε περίπτωση που απαντήσουν θετικά, τότε θα τους απαγορευτεί να προπονηθούν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, ενώ δεν θα λάβουν τον τελευτάιο τους μισθό!

Την ίδια στιγμή, η Winner League ανακοίνωσε ότι αν αυτή η απεργία συνεχιστεί και μετά την 23η Μαϊου τότε θα αναγκαστεί να βάλει "λουκέτο" στο πρωτάθλημα, αφού λόγω και των υποχρεώσεων της εθνικής Ισραήλ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA στα τέλη Ιουνίου (κόντρα σε Ελλάδα στις 28 Ιουνίου και Μεγάλη Βρετανία στις 2 Ιουλίου) υπάρχει έτσι κι αλλιώς κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα! Ήδη μάλιστα αναβλήθηκε η 33η αγωνιστική, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (20/5)! Οι παίκτες πάντως παρουσιάζονται ανένδοτοι, δηλώνοντας μέσω της Ένωσής τους πως θεωρούν μικρό το τίμημα ενός χαμένου μισθού μπροστά στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν αλλάξουν οι κανονισμοί, αφού θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας.

Όπως και να έχει, η συνέχεια θα έχει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ