ΜΠΑΣΚΕΤ

Άνω κάτω η Κροατία στο Παγκόσμιο Εφήβων λόγω... των παπουτσιών

Άνω κάτω η Κροατία στο Παγκόσμιο Εφήβων λόγω... των παπουτσιών

Με πολλές απουσίες ενδέχεται να παραταχθεί η Κροατία στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Εφήβων, επειδή κάποιοι παίκτες αρνούνται να αλλάξουν μάρκα παπουτσιών. Τι συμβαίνει με τον "πόλεμο" ανάμεσα σε Jordan Brand και Adidas.

Η Κροατία θα μπει στο Παγκόσμιο Εφήβων ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου. Τι κι αν απουσιάζει ο Λόβρο Ματζάλιν ελέω τραυματισμού (σ.σ.: κάταγμα σε δάχτυλο του χεριού); Η "χρβάτσκα" διαθέτει ένα από τα πιο "γεμάτα" ρόστερ της διοργάνωσης, με τον Άντε Ναζόρ να καλείται να χαρίσει στην Κροατία ακόμη ένα μετάλλιο, μετά το χάλκινο στο περσινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Ένα (σοβαρό) πρόβλημα της τελευταίας στιγμής όμως, αρκεί για να κάνει άνω κάτω την εθνική ομάδα, η οποία ενδέχεται να παραταχθεί δίχως τρία βασικά "όπλα" της στην πρεμιέρα απέναντι στην Αίγυπτο (27/6, 20:30). Ποιο είναι το πρόβλημα; Τα παπούτσια που φοράνε οι Ντράγκαν Μπέντερ, Άντε Ζίζτς και Ίβιτσα Ζούμπατς! Οι τρεις τους αγωνίζονται φορώντας Adidas, με τον πρώτο να έχει άλλωστε υπογράψει στη συγκεκριμένη εταιρεία αθλητικών ειδών, προκειμένου να φοράει δικά της προϊόντα.

Από την άλλη όμως, η Κροατία έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Jordan Brand, το οποίο υπαγορεύει σε όλους τους παίκτες να φορούν δικά της παπούτσια. Κάπως έτσι προέκυψε πρόβλημα με τη συμμετοχή των τριών "επαναστατών" (αδόκιμος ο όρος), οι οποίοι έχουν τεθεί προς το παρόν εκτός ομάδας, μέχρι να αποσαφηνιστεί τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Μαουρίτσιο Μπαλτούντζι, που εκπροσωπεί τον Ντράγκαν Μπέντερ, μίλησε στο Draft Express ενημερώνοντας πως "η ομοσπονδία μου είπε πως αν ο Ντράγκαν δεν φορέσει τα Air Jordan, δεν θα μπορεί να αγωνιστεί", για να προσθέσει πως " όπως καταλαβαίνετε είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Ήθελε να εκπροσωπήσει τη χώρα του στη διοργάνωση, αλλά απ ότι φαίνεται τα εμπορικό κομμάτι προέχει του αθλητικού".

Κάπου εδώ να σας πούμε πως ο 18χρονος φόργουορντ εντάχθηκε στην Adidas τον Σεπτέμβριο του 2013, μαζί με άλλα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης. Η κροατική ομοσπονδία όμως υπέγραψε με την Jordan Brand πέρσι, υποχρεώνοντας τους αθλητές της να φορούν προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας. Κάτι που -σε πρώτη φάση- δεν δείχνουν να αποδέχονται οι τρεις προαναφερθέντες αθλητές. Γι αυτό ίσως χρειαστεί να δουν με πολιτικά το πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Εφήβων της Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ