ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανεπιθύμητος στην Τυνησία ο Ρολ λόγω... Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ανεπιθύμητος στην Τυνησία ο Ρολ λόγω... Μακάμπι Τελ Αβίβ

Η μεταγραφή του Μάικλ Ρολ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ απέκτησε πολιτικές προεκτάσεις αφού η Τυνησία αποφάσισε να τον "κόψει" από την Εθνική ομάδα εν όψει του AfroBasket. Επίκεινται περαιτέρω εξελίξεις.

Ο Μάικλ Ρολ έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο 30χρονος γκαρντ έκανε εξαιρετική χρονιά με την Μπεσίκτας, με αποτέλεσμα να κερδίσει τη μεταγραφή του στην "ομάδα του λαού" που "χτίζεται" από το μηδέν από τον Νέβεν Σπάχια.

Στην Τυνησία όμως, δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την εξέλιξη. Η ομοσπονδία της χώρας προσανατολίζεται στο να ανακαλέσει το διαβατήριο που του έχει δοθεί (σ.σ.: ο παίκτης είναι από τις ΗΠΑ) λόγω της μετακίνησής του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της χώρας, Αλί Μπενζάρτι, σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (3/7) υπάρχει... θέμα: " Ο παίκτης μας οδήγησε στην απόφαση να μην τον υπολογίζουμε πια. Πλέον, από εδώ και στο εξής, πρέπει να γίνει καταγγελία του διαβατηρίου του από Υπουργείου Εξωτερικών με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάκλησή του. Κάτι που θα του απαγορεύσει να μπει ελεύθερα στη χώρα, όπως επίσης να φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας".

Οι σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, κάτι που θα επηρεάσει το (εθνικό) μέλλον του παίκτη της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε βοηθήσει σημαντικά την Τυνησία σε διεθνείς διοργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ