ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανατροπή και συμφωνία στο Ισραήλ: Τέλος στο "λουκέτο"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (24/5) βρέθηκε λύση ανάμεσα στη Winner League και την Ένωση Παικτών του Ισραήλ, με τις ομάδες να επιστρέφουν άμεσα στις επάλξεις. Κερδισμένες οι ομάδες!

Το " λουκέτο " που αποφασίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/5) στη Winner League δεν κράτησε παρά μερικές ώρες. Η ασφυκτική πίεση που άσκησε η Λίγκα στην Ένωση Παικτών του Ισραήλ απέδωσε, αφού οι δύο πλευρές κάθισαν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με σκοπό να βρεθεί λύση. Κι έτσι έγινε, αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.

Η Ένωση Παικτών έβαλε νερό στο κρασί της, οι ομάδες πέρασαν το δικό τους "θέλω" με τους έξι ξένους και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Winner League αναφέρει πως από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο: " Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να έχει δύο γηγενείς παίκτες στην πεντάδα ανά πάσα στιγμή, με τη δυνατότητα παρουσίας έξι ξένων παικτών στη δωδεκάδα. Μία ομάδα που θα δηλώσει τέσσερις ξένους (ή λιγότερους) στη σεζόν θα λάβει μια χρηματική δωρεά από τη Λίγκα, ενώ όσες δηλώσουν πέντε ή έξι ξένους θα πρέπει να καταβάλλουν ένα ποσό ως αποζημίωση".

Η ουσία είναι πως το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί, με τη διεξαγωγή της 33ης αγωνιστικής να έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή (27/5).

Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί αν η συγκεκριμένη αλλαγή θα επηρεάσει την αρχική απόφαση της Μακάμπι Τελ Αβίβ (όπως αυτή έχει ανακοινωθεί εδώ και ενάμιση μήνα) σύμφωνα με την οποία του χρόνου θα παρατάξει δύο διαφορετικές ομάδες, μία στη Winner League και μια στην EuroLeague.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ