ΜΠΑΣΚΕΤ

Διπλό στην Πόλη η Ζαλγκίρις!

Διπλό στην Πόλη η Ζαλγκίρις!

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας η Ζαλγκίρις έκανε και "διπλό" μέσα στην Κωνσταντινούπολη, όπου επικράτησε της Νταρουσάφακα με 69-66.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ περίμενε ότι το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις θα ήταν “ ένα καλό τεστ χαρακτήρα και ωριμότητας για την ομάδα μου”. Όπως αποδείχθηκε, η τουρκική ομάδα έμεινε... μετεξεταστέα. Η Ζαλγκίρις πήγε στην Κωνσταντινούπολη με τη ψυχολογία στα ύψη από τη μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ και επικράτησε με της Νταρουσάφακα με 69-66, κάνοντας το “δύο στα δύο” την εβδομάδα που διανύουμε.

Ο MVP

Ο Κέβιν Πάνγκος δεν ήταν στο γήπεδο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα λόγω των πέντε φάουλ που έκανε, όλη τη ζημιά όμως την είχε κάνει λίγο προηγουμένως. Ο Καναδός πόιντ γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ζαλγκίρις με τους 14 πόντους που έβαλε, συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου τριπόντου που έκανε το σκορ 60-67 και έκοψε τα πόδια των Τούρκων 1'30'' πριν από τη λήξη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Νταρουσάφακα έβαλε 10 δίποντα σε όλο το παιχνίδι! Η τουρκική ομάδα επιχείρησε μάλιστα περισσότερα τρίποντα (27) απ' ότι δίποντα (26) και είχε 38,5% στα δίποντα, 33,3% στα τρίποντα και 67,9% στις ελεύθερες βολές.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το ομαδικό μπάσκετ νίκησε το ατομικό ταλέντο στην Πόλη. Η Ζαλγκίρις μοίρασε 18 ασίστ και παράλληλα κατόρθωσε με “κλειστή” άμυνα να κρατήσει μακριά από το καλάθι της τη Νταρουσάφακα, η οποία σούταρε με πολύ άσχημα ποσοστά όλο το βράδυ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με φόρα από τη μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ και το σπάσιμο ενός σερί 17 ηττών από τη ρωσική ομάδα πήγε στην Τουρκία η Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί ξέφυγαν από το 7ο λεπτό με 12-5 χάρις σε ένα σερί 8-0 και έπειτα από έξι εναλλαγές στο σκορ (από το 11' μέχρι το 15') πήραν για τα καλά τον έλεγχο του αγώνα. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με επιμέρους 7-15, πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα επτά πόντων (31-38) και από εκεί και πέρα δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα.

Η Νταρουσάφακα έδειξε σημάδια ζωής όταν πλησίασε στους δύο πόντους στο 27' (47-49), ωστόσο ένα γρήγορο σερί 0-5 από τους φιλοξενούμενους τους έδωσε εκ νέου διαφορά οκτώ πόντων, η οποία έφτασε μέχρι τους εννέα (51-60) στο 32'. Όσο κι αν προσπάθησε η Νταρουσάφακα να πλησιάσει στο σκορ και να “πιάσει” τη Ζαλγκίρις, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε πάντα μία λύση. Στο 38' ο Γουόναμεϊκερ έκανε το σκορ 60-64 και στην επόμενη φάση ο Κλάιμπερν έκλεψε τη μπάλα, αλλά οι γηπεδούχοι έχασαν στη σειρά λέι-απ και δύο ελεύθερες βολές, με αποτέλεσμα να τους τιμωρήσει στην επόμενη φάση ο Πάνγκος με ένα τρίποντο που επί της ουσίας έριξε τους τίτλους τέλους στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 31-38, 49-55, 66-69

Το αναλυτικό στατιστικό της αναμέτρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ