ΜΠΑΣΚΕΤ

Αφεντικά οι ομάδες στην Αδριατική Λίγκα

Αφεντικά οι ομάδες στην Αδριατική Λίγκα

Η Αδριατική Λίγκα συνεχίζει να υφίσταται ως διοργάνωση. Με τη μόνη διαφορά ότι πλέον θα ανήκει στις ομάδες και όχι σε ιδιώτες, ακολουθώντας τις επιταγές της FIBA που απειλεί με αποκλεισμό τους "αντιφρονούντες".

Οι επικεφαλής των ομάδων που συμμετέχουν στην Αδριατική Λίγκα συναντήθηκαν στο Ζάγκρεμπ για το μέλλον της διοργάνωσης, με αφορμή την πρόθεση της FIBA να αναστείλει τη λειτουργία της ABA Liga, ενημερώνοντας πως πια δεν χαίρει της αναγνώρισης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Με πρόσφατη επιστολή προς τις ομοσπονδίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η FIBA υπενθύμισε όσα είχαν ειπωθεί στις 8/4 και τι θα συμβεί σε όσους αποφασίσουν να μην μετάσχουν στο project της. Για την ακρίβεια, είχε ζητήσει από τις άμεσα θιγόμενες Ομοσπονδίες να ενημερώσουν αν θέλουν να λάβουν μέρος στο νέο project ( Premier Basketball League ), διεκρινίζοντας πως όσοι αρνηθούν, θα αποκλειστούν από τις διοργανώσεις της.

Η πρόταση της FIBA ήταν να συσταθεί εταιρία με τους συλλόγους να έχουν το 84% των μετοχών, μαζί με αντίστοιχο ποσοστό επί των κερδών. Σήμερα (16/6), λοιπόν, οι επικεφαλής των ομάδων συναντήθηκαν στο Ζάγκρεμπ και πήραν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της διοργάνωσης.

Κατ' αρχάς, η ABA Liga θα συνεχίσει ως έχει, με το ίδιο όνομα και 12 ομάδες από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας ωστόσο θα βρίσκεται 100% στα χέρια των οργανισμών και όχι ιδιωτών. Επισήμως, λοιπόν, οι ομάδες διατηρούν τον πλήρη έλεγχο ενώ η FIBA μπορεί να είναι ικανοποιημένη για το γεγονός ότι ο μέχρι πρότινος GM της διοργάνωσης (και άνθρωπος του Τζόρντι Μπερτομέου), Ρόμαν Λίσατς, τέθηκε εκτός της νέας δομής. Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, οι ομάδες θα γλιτώσουν περί τα 200.000 ευρώ που κατέβαλαν στην Euroleague.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ