ΜΠΑΣΚΕΤ

16 χρόνια χωρίς νίκη!

16 χρόνια χωρίς νίκη!

Η νίκη του Λουξεμβούργου επί της Αγγλίας ήταν ιστορικής σημασίας, αφού ήταν η 1η νίκη του σε προκριματικά Ευρωμπάσκετ έπειτα από 16 χρόνια και 63 σερί ήττες! Η τελευταία νίκη έγινε κόντρα σε ομάδα εν ενεργεία ΝΒΑερ!

16 χρόνια χωρίς νίκη σε προκριματικά Ευρωμπάσκετ ήταν πολλά. Πάρα πολλά για την ακρίβεια, με το Λουξεμβούργο να έχει γνωρίσει σε αυτό το διάστημα 63 ήττες σε επίσημα παιχνίδια στα πλαίσια των προκριματικών!

Οι φίλοι του μπάσκετ από το Λουξεμβούργο έχουν δει βέβαια την ομάδα τους να πανηγυρίζει διάφορες νίκες στα ανά καιρούς Ευρωμπάσκετ μικρών χωρών. Δεν είχε τύχει όμως να δουν την χώρα τους να πανηγυρίζει νίκη σε προκριματικά για τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μέχρι χθες τουλάχιστον.

To μόλις 576.249 κατοίκων κρατίδιο κατάφερε να σπάσει αυτή την “κατάρα” που το κυνηγούσε, κερδίζοντας την (αδιάφορη πάντως) Αγγλία με 82-75, έχοντας ως ηγέτη τον Τομ Σουμάχερ, ο οποίος σταμάτησε στους 20 πόντους και τα 5 ριμπάουντ. Πότε όμως πήρε το Λουξεμβούργο την τελευταία του νίκη σε προκριματικά Ευρωμπάσκετ; Η απάντηση σίγουρα θα ξενίσει.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα χαρτιά της FIBA, το Λουξεμβούργο είχε κερδίσει τελευταία φορά στις 17 Μαΐου 2000 στα πλαίσια του Ευρωμπάσκετ του 2003, διαλύοντας τότε εκτός έδρας την Γεωργία του Ζάζα Πατσούλια (!) με 92-71, με τον Μάικ Φέιντερ να έχει τότε 31 πόντους με 5/12 τρίποντα και τον Νέλσον Ροζάριο 23 πόντους, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ