EUROLEAGUE

"Ζωντανή" για την πρόκριση η Μακάμπι

"Ζωντανή" για την πρόκριση η Μακάμπι

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πέρασε... με τα χίλια ζόρια από την Ιταλία, αλλά αυτό που μετράει είναι πως πήρε τη νίκη απέναντι στη Σάσαρι (76-74). Ελπίζει ακόμη για το Top 16 η "ομάδα του λαού".

Το παιχνίδι απέναντι στη Σάσαρι είχε χαρακτήρα "τελικού" για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στο Top 16 της Euroleague. Κι η ομάδα του Ζαν Τάμπακ κατάφερε να πάρει παράταση... ζωής στη διοργάνωση, επικρατώντας εκτός έδρας με 76-74.

Για να τα καταφέρει βέβαια χρειάστηκε το κάτι παραπάνω από τον Σίλβεν Λάντεσμπεργκ (19π.) και τη σημαντική προσφορά του Γκάι Πνίνι (14π. με 4/9 τρίπ.), ο οποίος έκανε ένα βήμα μπροστά, όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τους κοντούς τους να αποτελούν το... αντίβαρο στη δράσης του Τζάρβις Βαρνέιντο στο πρώτο ημίχρονο (15π. ως τότε).

Στην επανάληψη, ήταν η σειρά των Κρίστιαν Εγιένγκα και Μαρκίς Χέινς να αναλάβουν δράση για τη Σάσαρι, η οποία όμως δεν είχε την ποιότητα και το βάθος να πάρει τη νίκη. Κάτι που ίσχυε για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που έπαιρνε σκορ από αρκετούς παίκτες, για να διατηρήσει το πάνω χέρι μέχρι το φινάλε.

Ακόμη κι όταν ο Μαρκίς Χέινς μείωσε στο σουτ με (74-76) με 37'' να μένουν για το φινάλε πάντως, η ομάδα του Ζαν Τάμπακ δεν έχασε την ψυχραιμία της, αφού διατήρησε το πάνω χέρι μέχρι το τέλος, έπαιξε με σωστό τρόπο την πιο κρίσιμη άμυνα του αγώνα και κάπως έτσι πήρε τη νίκη που τη διατηρεί στο κόλπο της πρόκρισης στο Top 16, με την Νταρουσάφακα να αποτελεί τον μεγάλο της αντίπαλο.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 33-40, 52-57, 74-76.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ