EUROLEAGUE

"Ζωντανή" για οκτάδα η Νταρουσάφακα

"Ζωντανή" για οκτάδα η Νταρουσάφακα

Η Νταρουσάφακα ζορίστηκε απέναντι στη Γαλατάσαραϊ, αλλά πήρε την εντός έδρας νίκη (73-67) που της δίνει δικαίωμα στην ελπίδα για τα playoffs. "Μίλησαν" στο τέλος οι Μπραντ Ουάναμεϊκερ και Ουίλ Κλάιμπερν.

Η Γαλατάσαραϊ έδειχνε ικανή για να κάνει μια ακόμη έκπληξη, αλλά στο φινάλε η Νταρουσάφακα έκανε αυτό που έπρεπε και πήρε την εντός έδρας νίκη (73-67), που της δίνει το δικαίωμα στην ελπίδα για τα playoffs της EuroLeague. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ πήρε το τουρκικό ντέρμπι, αν και λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Η παρουσία των Μπραντ Ουάναμεϊκερ (22π., 6ριμπ.) και Ουίλ Κλάιμπερν (15π., 9ριμπ.) όμως διατήρησε την Νταρουσάφακα μπροστά στο σκορ μέχρι το φινάλε. Τα... έσπασε ο Σκότι Ούιλμπεκιν, δύο ημέρες μετά το ρεκόρ καριέρας στη Μόσχα.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο MVP

Ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ ήταν ξανά ο κορυφαίος της ομάδας του, έχοντας αυτή τη φορά 22 πόντους (με 4/9 δίπ., 3/6 τρίπ., 5/6 βολ.), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη. Μα πάνω απ όλα επειδή έβαλε πέντε πόντους στο τελευταίο λεπτό, με έμμεσο τρίποντο και 2/2 βολές λίγο πριν την εκπνοή, για να διαφυλάξει το προβάδισμα της ομάδας του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην έλλειψη λύσεων από την πλευρά της Γαλατάσαραϊ στα τελευταία λεπτά. Η αθλητικότητα των παικτών της Νταρουσάφακα έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όπως αποδείχθηκε από τους προσωπικούς πόντους που έβαλαν οι Μπραντ Ουάναμεϊκερ και Ουίλ Κλάιμπερν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Μέσα σε δύο ημέρες, ο Σκότι Ουίλμπεκιν έδειξε τον καλύτερο και τον χειρότερο εαυτό του. Έτσι από τους 26 πόντους (με 1/3 δίπ., 8/9 τρίπ.) απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, απόψε είχε 13 πόντους, αλλά με 2/9 δίποντα και 3/9 τρίποντα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Για κάτι παραπάνω από ένα δεκάλεπτο, η Νταρουσάφακα έδειχνε να είναι εκτός ρυθμού. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση κάτι που -σε συνδυασμό με τα ποσοστά του Όστιν Ντέι- έδινε τον πρώτο λόγο στη Γαλατάσαραϊ. Η "τσιμ μπομ" έφτασε νωρίς στο +7 (9-16 στο 7'), αλλά γρήγορα είδε το προβάδισμά της να κάνει φτερά.

Γιατί; Επειδή οι γηπεδούχοι είχαν τον Μπραντ Ουάναμεϊκερ. Μόλις ο Αμερικανός γκαρντ μπήκε στην επιθετική εξίσωση, έφερε τα πάνω κάτω και μαζί με τον Τζέιμς Άντερσον ήταν οι βασικοί υπαίτιοι της αλλαγής σκυτάλης στο σκορ (27-26 στο 13'43'') στα μισά της β' περιόδου. Το α' μέρος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ (37-39), και τους γηπεδούχους να παλεύουν με το μυαλό τους, αφού έμοιαζαν ιδιαίτερα αγχωμένοι.

Μετά την επιστροφή στο παρκέ, σταδιακά οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ ανέβαζαν στροφές. Πήραν σκορ από πολλούς παίκτες, περιόρισαν την δράση των γκαρντ της Γαλατάσαραϊ και κάπως έτσι μπόρεσαν να "χτίσουν" το +10 (57-47) του 26ου λεπτού. Το προβάδισμα δεν άλλαξε χέρια μέχρι το φινάλε του αγώνα, αν κι υπήρχαν δύο περιπτώσεις που αυτό έμοιαζε πολύ πιθανό.

Η πρώτη ήταν στο 34ο λεπτό, όταν ο Τίμπορ Πλάις ολοκλήρωσε το μίνι σερί της ομάδας του για το -2 (61-59), πριν έρθει η απάντηση από τους Μπραντ Ουάναμεϊκερ και Ουίλ Κλάιμπερν. Η Νταρουσάφακα επανήλθε στο +10 (71-61) με 1'15'' για το τέλος, αλλά λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει.

Συνεχόμενα λάθη και ασυνεννοησία στην άμυνα έφεραν τους φιλοξενούμενους σε απόσταση δύο σουτ (71-67) με 18'' να απομένουν στην αναμέτρηση. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν πλησίασε όμως περισσότερο, με τις 2/2 βολές του Μπραντ Ουάναμεϊκερ στα 15'' να γράφουν τον επίλογο.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 37-39, 61-52, 73-67.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ