EUROLEAGUE

Ζήσης: "Είμαι ευλογημένος"

Ζήσης: "Είμαι ευλογημένος"
ΕUROLEAGUE

Ο γκαρντ της Μπάμπεργκ, Νίκος Ζήσης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στον ανταποκριτή του σταθμού στην Ισπανία, Μιχάλη Στεφάνου με αφορμή την συμπλήρωση 300 συμμετοχών του στην Ευρωλίγκα.

Ο 300άρης πλέον στην EuroLeague, Νίκος Ζήσης μίλησε στον ανταποκριτή του Sport24 Radio 103,3 στην Ισπανία, Μιχάλη Στεφάνου για την ξεχωριστή επίδοσή του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό Superfoods.

O Ελληνας γκαρντ απέναντι στην Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε 300 συμμετοχές στην EuroLeague και συνεχίζει την καταδίωξη του Χουάν Κάρλος Ναβάρο (332) και του Φελίπε Ρέγιες και δεν έκρυψε πως νιώθει ευλογημένος. Επίσης, ο Νίκος Ζήσης τόνισε πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός Superfoods έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο Final Four, ενώ δεν παρέλειψε τοποθετήθηκε θετικά για το σύστημα διεξαγωγής της EuroLeague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Ζήσης στον ανταποκριτή του Sport24 Radio 103,3, Μιχάλη Στεφάνου και ακούστηκαν κατά την διάρκεια της εκπομπής "103-101"

Για τις 300 συμμετοχές του στην EuroLeague: "Σίγουρα είναι κάτι το σημαντικό. Είμαστε στη μέση της σεζόν και με τα παιχνίδια, τις προπονήσεις και την προσπάθεια που γίνεται, δεν το σκέφτεσαι. Ίσως όταν τελειώσω την καριέρα μου, να το σκέφτομαι περισσότερο. Σίγουρα είναι ωραίο που είδα ανθρώπους να μου δίνουν συγχαρητήρια. Είμαι ευλογημένος που παίζω τόσα χρόνια στην EuroLeague".

Για το "σφίξιμο" που αποκόμισε στο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της EuroLeague και όσα χρειάζονται για να συμπληρώσεις 300 συμμετοχές: "Ήταν λίγο ειρωνικό που με την Μπαρτσελόνα βγήκα από τον αγώνα εξαιτίας ενός σφιξίματος στον δικέφαλο. Το παν είναι να είσαι υγιής και να συνεχίζεις να δουλεύεις κι έτσι παίζεις περισσότερο. Είναι και η τύχη και η σκληρή η δουλειά. Είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων να συνεχίσεις να είσαι στο υψηλό επίπεδο της της EuroLeague. Πόσω μάλλον δε με το νέο format της EuroLeague. Πιστέψτε με, το συζητάμε και οι παίκτες. Είναι κάτι το διαφορετικό. Θέλω να πιστεύω πως είναι ένας μικρός μυϊκός τραυματισμός, αλλά είναι κάτι που ποτέ δεν είχα. Είναι σημαντικό να δουλεύεις το σώμα σου, να τρως και να κοιμάσαι σωστά. Οι ομάδες της EuroLeague ειδικά στη Γερμανία και στην Ισπανία που έχουν που έχουν 34 αγωνιστικές στα πρωταθλήματα, παίζουν 75 αγώνες κανονικής περιόδου μαζί με τα παιχνίδια του Κυπέλλου. Είναι σαν το NBA, αλλά δεν έχουμε τσάρτερ. Εμείς είχαμε την τύχη να γυρίσουμε με τσάρτερ (σ.σ. από την Βαρκελώνη), αλλά στα 5 από τα 15 εκτός έδρας παιχνίδια θα γυρίσουμε με τσάρτερ. Όλα αυτά παίζουν ρόλο".

Για το αν το σύστημα διεξαγωγής της EuroLeague είναι πιο ωραίο παρά το γεγονός πως είναι πιο επίπονο: "Είναι πολύ ωραίο να έχεις την δυνατότητα να πας σε όλες τις πόλεις και να αντιμετωπίσεις όλες τις ομάδες. Είναι δίκαιο, γιατί στο τέλος, ό,τι και και να γίνει, οι κορυφαίες ομάδες θα βγουν πρώτες. Πιστεύω πως και το σύστημα με το... μεγάλο Top 16 από το 2013 ως το 2016 ήταν επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον σύστημα. Κάποιες ομάδες μπορούσαν να είχαν προβλήματα στην α' φάση, αλλά πλέον ό,τι και να γίνει, το κουβαλάς. Με το προηγούμενο σύστημα υπήρχαν περισσότερες εκπλήξεις. Κατά τα άλλα είναι ένα πολύ καλό σύστημα, γιατί ο παίκτης προτιμάει να δίνει έναν αγώνα παρά να κάνει προπόνηση".

Για το τι κάνει τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την Φενέρμπαχτσε, την Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ξεχωρίζουν: "Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Εχουν πολύ καλά και μεγάλα ρόστερ με ταλαντούχους παίκτες. Εχουν το βάρος της φανέλας που είναι πολύ σημαντικό. "Έχουν τον... know how, ξέρουν τον τρόπο για να κερδίζουν αγώνες. Δεν θέλω να πω για διαιτησία, αλλά είναι λογικό να σε σεβαστεί τις ομάδες που έχουν πάει σε αμέτρητα Final Four κι έχουν κερδίσει αμέτρητους τίτλους. Και αυτό παίζει ρόλο στο μπάσκετ. Δεν είναι τυχαίο πως είναι πάντα εκεί. Στο τέλος πιστεύω πως το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι στα πλέι οφ θα είναι του τέταρτου με τον πέμπτο και ουσιαστικά μία πολύ μεγάλη ομάδα θα μείνει εκτός Final Four".

Για το αν οι "αιώνιοι" θα είναι στο Final Four: "Ειλικρινά πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν μεγάλη τύχη για το Final Four. Μακάρι για το ελληνικό μπάσκετ να είναι και οι δύο και να μην συναντηθούν στο 4-5. Από ό,τι διάβαζα και από ό,τι λένε κάποιοι ειδικοί είναι πιο πιθανό από ποτέ. Πιστεύω πως είναι πολύ νωρίς για να μιλούν. Είναι νωρίς, αλλά πιστεύω πως είναι και πιθανό. Η Ρεάλ έχει ανέβει πολύ, η Φενέρ έχει αρκετούς σημαντικούς αγώνες στην έδρα της και είναι πιθανό να συμβεί αυτό. Θα είναι ωραίο για τον κόσμο, αλλά για αυτούς θα είναι πολύ επίπονο. Μακάρι να είναι και οι δύο στο Final Four".

Αν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός βρεθούν αντιμέτωποι στα προημιτελικά, θα υπάρχει σίγουρα ελληνική ομάδα στο Final Four: "Σωστό, αλλά θα τους θέλαμε και του δύο στο Final Four", τόνισε ο Νίκος Ζήσης.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ