EUROLEAGUE

Ζαλγκίρις Κάουνας - Νίζνι Νόβγκοροντ 97-63

Ζαλγκίρις Κάουνας - Νίζνι Νόβγκοροντ 97-63

Κάτι παραπάνω από εύκολο ήταν το βραδυ της Ζαλγκίρις Κάουνας απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ. Το τελικό +34 (97-63) τα λέει όλα.

Τα όσα έκανε η Ζαλγκίρις Κάουνας απόψε κόντρα στη Νίζνι Νόβγκοροντ θα τα θυμούνται για πολύ καιρό οι παίκτες και οι προπονητές των ομάδων. Από τη μία, οι Λιθουανοί έδωσαν μία εξαιρετική παράσταση στους φιλάθλους τους, από την άλλη οι Ρώσοι απογοήτευσαν άπαντες με την απόδοσή τους.

Γι αυτό και η εύκολη επικράτηση (97-63) της Ζαλγκίρις Κάουνας θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στη συνέχεια της διοργάνωσης για τις ομάδες. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Αυτό θα το καθορίσουν οι ίδιες με την πορεία τους.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο αγώνας

Ο έλεγχος του ρυθμού ήταν το ζητούμενο για τη Νίζνι Νόβγκοροντ αφού η Ζαλγκίρις Κάουνας αρέσκεται στο να "τρέχει" το γήπεδο, όταν παίζει εντός έδρας. Το τι έπρεπε να γίνει ήταν γνωστό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έγινε κιόλας. Γιατί; Οι Λιθουανοί έβλεπαν το καλάθι σα βαρέλι.

Η ομάδα του Γκιντάρας Κράπικας πήρε σκορ από τους "ψηλούς" της και γι αυτό δεν άργησε να αποκτήσει προβάδισμα εννιά πόντων (17-8) στο 7ο λεπτό, με τη Νίζνι να επιστρέφει προς στιγμήν (19-17 στο 9') χάρη στα συνεχόμενα καλάθια των Ντάνιελς και Τόμπκινς.

Αυτό ήταν! Η διάθεση... αντεπίθεσης των Ρώσων σταμάτησε λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Γιατί η συνέχεια (από το 9' μέχρι το 20') ανήκε στην απέναντι πλευρά, τη λιθουανική.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο παρκέ, μεγαλώνοντας λεπτό με το λεπτό την υπέρ τους διαφορά. Πώς να γίνει διαφορετικά, όταν είχαν 8/9 δίποντα (!) στη δεύτερη περίοδο, την ώρα που οι Λιθουανοί σούταραν με το "φτωχό" 30% (9/30 σουτ) εντός παιδιάς. Εκ των οποίων μόλις ένα τρίποντο σε δέκα προσπάθειες.

Με τη διαφορά να βρίσκεται στο +24 (48-24) στην ανάπαυλα, η Ζαλγκίρις Κάουνας δεν χρειαζόταν να κάνει πολλά στο δεύτερο μέρος. Μόνο να μην αφήσει τους παίκτες της Νίζνι Νόβγκοροντ να ελπίσουν στη νίκη.

Όπως κι έγινε, αφού οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν διάθεση για να κάνουν το παιχνίδι ντέρμπι. Κι αυτό γιατί συνέχισαν να ευστοχούν στα σουτ δύο πόντων που επιχειρούσαν, κάνοντάς το να μοιάζει εύκολο κι απλό. Εξ ου και το 73.6% (28/38) που είχαν μέσα από τη γραμμή των 6μ75.

Η αλλαγή δεδομένων στην αναμέτρηση έμοιαζε ουτοπική. Και δικαιολογημένα αφού η μεν Ζαλγκίρις Κάουνας τα έκανε (σχεδόν) όλα σωστά, η δε Νίζνι Νόβγκοροντ τα έκανε (σχεδόν) όλα λάθος.

Με τη διαφορά να φτάνει στο +35 (75-40) στο 30ο λεπτό, το μόνο που είχε σημασία για τα επόμενα δέκα λεπτά ήταν να μάθουμε την τελική διαφορά της επικράτησης των "πρασίνων". Η οποία ήρθε λίγο αργότερα με διαφορά τριάντα τεσσάρων πόντων (97-63).

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 48-24, 75-40, 97-63.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ