EUROLEAGUE

Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπαρτσελόνα 72-83

Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπαρτσελόνα 72-83

Το δίδυμο των Αμπρίνες, Πλάις συνδύασε 30 πόντους για την Μπαρτσελόνα στη "Žalgirio Arena", εκεί όπου οι Καταλανοί επικράτησαν 72-83 κι άφησαν εκτός playoffs της Ζαλγκίρις Κάουνας, για τη 12η αγωνιστική στο TOP-16.

Η Μπαρτσελόνα έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη μιας εκ των δυο πρώτων θέσεων στον Ε' όμιλο του TOP-16, μετά το 72-83 επί της Ζαλγκίρις Κάουνας στη "Žalgirio Arena" που, ειρρήσθω εν παρόδω, άφησε εκτός playoffs τους Λιθουανούς.

Τα στατιστικά του αγώνα

Η κατάταξη στον Ε' όμιλο

Οι δηλώσεις του αγώνα

Οι Καταλανοί του Τσάβι Πασκουάλ έφτασαν τις έξι σερί νίκες στον Ε' όμιλο κι ανέβηκαν στο 9-3. Σε περίπτωση που η τρίτη του γκρουπ, Μακάμπι (7-2) ηττηθεί από τη Ρεάλ (9-2) την Παρασκευή στη Μαδρίτη, οι "μπλαουγκράνα" εξασφαλίζουν το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της Euroleague.

Από την άλλη πλευρά κι ενώ απομένουν δυο ματς για να ολοκληρωθεί το TOP-16 (σ.σ. με Ερυθρό Αστέρα εντός, Ρεάλ εκτός), η Ζαλγκίρις με ρεκόρ 4-8 αποκλείστηκε και μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο λόγος; Ακόμα κι αν ισοβαθμίσει με τον Παναθηναϊκό (6-5) και την Άλμπα Βερολίνου (5-6), η πρωταθλήτρια Λιθουανίας υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι αναπληρωματικοί της Μπαρτσελόνα σκόραραν 37 πόντους κόντρα στη Ζαλγκίρις ενώ ο Άλεξ Αμπρίνες ήταν πρώτος σκόρερ για τους "μπλαουγκράνα" με 16 πόντους και back2back τρίποντα στην τέταρτη περίοδο που διαμόρφωσαν το 60-75 (34'38") και "σφράγισαν" την 13η σερί νίκη επί των Λιθουανών!

Ο Τίμπορ Πλάις τελείωσε το ματς με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, ερχόμενος από τον πάγκο ενώ ο Τόμας Σατοράνσκι πρόσθεσε 12 πόντους. Από την άλλη πλευρά ο Τζέιμς Άντερσον έκανε τη διαφορά για τους γηπεδούχους ανήμερα των 26ων γενεθλίων του με 24 πόντους στις πρώτες τρεις περιόδους όμως οι προσπάθειες του Αμερικανού γκαρντ δεν ήταν αρκετές για τη Ζαλγκίρις. Ο Αρτούρας Μιλάκνις τον ακολούθησε σε απόδοση, με 12 πόντους.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ