EUROLEAGUE

Ζαλγκίρις - Εφές: Ο αγώνας της χρονιάς!

Ζαλγκίρις - Εφές: Ο αγώνας της χρονιάς!

Ο αγώνας της Ζαλγκίρις με την Αναντολού Εφές δεν είναι απλώς ο μόνος αγώνας της πρώτης ημέρας της 27ης αγωνιστικής της EuroLeague με βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δύο αντιπάλους. Είναι ο αγώνας της χρονιάς και για τους δύο.

Αν κοιτάξει κανείς το σημερινό (21/3) πρόγραμμα της EuroLeague σε συνδυασμό με την βαθμολογία, τότε δεν αργεί για να διαπιστώσει ότι από τους τέσσερις αγώνες του σημερινού προγράμματος (Φενέρμπαχτσε-Μακάμπι, Ζαλγκίρις-Αναντολού Εφές, Μπάμπεργκ-Μπασκόνια, Παναθηναϊκός Superfoods-Αρμάνι Μιλάνο) μόνο σε έναν αγώνα έχουν και οι δύο ομάδες βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Ο λόγος για το παιχνίδι Ζαλγκίρις - Αναντολού Εφές, με τους δύο αντιπάλους να μην έχουν απλώς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά κοινούς στόχους, αφού αμφότεροι στοχεύουν στην είσοδο στα πλέι-οφ! Συγκεκριμένα, η Αναντολού Εφές έχει αυτή τη στιγμή ρεκόρ 14-12 και βρίσκεται στην 8η θέση, με την Ζαλγκίρις να βρίσκεται στην 10η θέση με ρεκόρ 12-14 και ανάμεσά τους να υπάρχει η Νταρουσάφακα με ρεκόρ 13-13! Όπως γίνεται σαφές, από το μεταξύ τους αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι θα κριθούν πολλά, αφού είναι ο τελευταίος αγώνας όπου εμπλέκονται δύο από τις τρεις ομάδες αυτής της τριάδας που "παλεύει" για την 8η θέση. Και αυτό είναι που έχει αναγάγει αυτόν τον αγώνα για αμφότερους τους αντιπάλους, αλλά και τη Νταρουσάφακα, ως τον αγώνα της χρονιάς, μέχρι τον επόμενο!

Ο λόγος που συμβαίνει ωστόσο αυτό είναι και για έναν λόγο που ίσως έχει ξεφύγει της προσοχής του κόσμου: Αν κερδίσει η Ζαλγκίρις τότε θα βάλει για τα καλά... φωτιά στις δύο Τουρκικές ομάδες! Κι αυτό γιατί οι Λιθουανοί είχαν κερδίσει στον πρώτο αγώνα μέσα στην Τουρκία την Αναντολού Εφές με 84-71, κάτι που σημαίνει ότι αν κερδίσουν θα έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα έχει όμως το πλεονέκτημα και σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας σε αυτή την περίπτωση, αφού, με το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας να είναι τα αποτελέσματα των ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια, η Πρωταθλήτρια Λιθουανιας θα έχει στο "σακούλι" της δύο νίκες επί της Αναντολού και μία επί της Νταρουσάφακα, με την Εφές αντίστοιχα να μετράει δύο νίκες επί της Νταρουσάφακα και την τελευταία μόλις μία νίκη κόντρα στην Ζαλγκίρις! Κοινώς... μπάχαλο!

Ζαλγκίρις - Εφές: Ο αγώνας της χρονιάς!

Ένα άλλο δεδομένο που πρέπει να ληφθεί υπόψη βέβαια είναι ότι σε περίπτωση που η Ζαλγκίρις πράγματι κερδίσει, τότε το ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμίας δεν είναι τόσο ακραίο αν δει κάποιος το πρόγραμμα των τριών ομάδων μέχρι το τέλος της Regular Season. Συγκεκριμένα, αυτοί είναι οι αντίπαλοι των τριών ομάδων μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου:

Αναντολού Εφές (14-12): Ζαλγκίρις (έξω), Φενέρμπαχτσε (μέσα), Ολυμπιακός (μέσα), Ρεάλ Μαδρίτης (έξω)

Νταρουσάφακα (13-13): ΤΣΣΚΑ (έξω), Γαλατάσαραϊ (μέσα), Μπάμπεργκ (έξω), Ερυθρός Αστέρας (μέσα)

Ζαλγκίρις (12-12): Αναντολού Εφές (μέσα), Μακάμπι (έξω), Αρμάνι Μιλάνο (μέσα), Μπασκόνια (έξω).

Όπως γίνεται σαφές, δεν είναι ακραίο το ενδεχόμενο το τέλος της σεζόν να βρει τις τρεις ομάδες παρέα στις 15 νίκες, κάτι που θα μετατρέψει σε θρίλερ κάθε αγώνα από εδώ και πέρα!

Για να γίνουν βέβαια όλα αυτά, πρέπει πρώτα να κερδίσει η Ζαλγκίρις την Αναντολού Εφές. Αν δεν τα καταφέρει, τότε η μάχη για την 8η θέση θα είναι "κούρσα για δύο" ανάμεσα στις δύο Τουρκικές ομάδες. Και για αυτό ακριβώς αυτός ο αγώνας έχει τον χαρακτήρα του "ματς της χρονιάς" για τους δύο αντιπάλους, ή ακόμα και τρεις αν λάβει κανείς υπόψη ότι ενδιαφέρον για το τελικό αποτέλεσμα θα έχει και η Νταρουσάφακα!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ