EUROLEAGUE

Υποψήφιοι MVP της σεζόν στην EuroLeague οι Πρίντεζης, Σίνγκλετον, Σπανούλης!

Υποψήφιοι MVP της σεζόν στην EuroLeague οι Πρίντεζης, Σίνγκλετον, Σπανούλης!

Οχτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε της Κανονικής Περιόδου της EuroLeague, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε τους υποψήφιους MVP της διοργάνωσης, με τα ονόματα των Γιώργου Πρίντεζη, Κρις Σίνγκλετον και Βασίλη Σπανούλη να ξεχωρίζουν!

Έχουν απομείνει οχτώ... στροφές μέχρι το τέλος της Κανονικής Περιόδου στην EuroLeague. Με το δείγμα των 22 αγώνων λοιπόν να αποτελεί ασφαλές κριτήριο, η EuroLeague ανακοίνωσε τους 15 υποψηφίους για το βραβείο του MVP. Σημείο αναφοράς σαφώς και αποτελεί η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ρεάλ Μαδρίτης με τρεις παίκτες. Ο λόγος για τους Σέρχιο Γιουλ, Άντονι Ράντολφ, αλλά και τον Λούκα Ντόνσιτς!

Αυτό που έχει ενδιαφέρον βέβαια για εμάς είναι ότι στην λίστα υπάρχουν και παίκτες των δύο Ελληνικών ομάδων, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με τους "Ερυθρόλευκους" να έχουν δύο "εκπροσώπους", τους Γιώργο Πρίντεζη και Βασίλη Σπανούλη (με τον πρώτο πάντως να αναφέρεται ως αρχηγός, ενώ είναι υπαρχηγός, πίσω από τον Σπανούλη), και τους "Πράσινους", έναν, τον Κρις Σίνγκλετον. Για τους τρεις τους μάλιστα γράφονται τα εξής:

Γιώργος Πρίντεζης: " Όντας δύο φορές Πρωταθλητής Ευρώπης, ο αρχηγός του Ολυμπιακού απολαμβάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του παρά το γεγονός ότι σε λίγο θα "κλείσει" τα 32 του χρόνια. Οι ευρισκόμενοι στην 2η θέση "Ερυθρόλευκοι" έχουν κερδίσει τα 11 από τα τελευταία 13 παιχνίδια τους και ο Πρίντεζης είναι ο πρώτος σκόρερ (13 πόντοι) και πρώτος σε δείκτη αξιολόγησης (14.6) και δεύτερος ριμπάουντερ (4.6 ανά αγώνα). Μόνο μία φορά στην καριέρα του στο παρελθόν είχε καλύτερο ποσοστό στα σουτ τριών πόντων (41.5%), στις ασίστ (1.2 ανά αγώνα) και στα κλεψίματα (0.8 ανά αγώνα) και μόνο δύο φορές στο παρελθόν "μάζευε" περισσότερα ριμπάουντ από ότι φέτος".

Κρις Σίνγκλετον: " Πήγε στο Final Four στην πρώτη του σεζόν στην διοργάνωση και τώρα δείχνει ότι είναι μία δύναμη και στις δύο πλευρά του παρκέ. Με τον Παναθηναϊκό Superfoods να παλεύει για να κερδίσει το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs, ο Σίνγκλετον είναι πρώτος στην ομάδα του σε ριμπάουντ (5.8 ανά αγώνα), κοψίματα (1 ανά αγωνα), δείκτη αξιολόγησης (14.8) και ποσοστό στα τρίποντα (44.9%). Είναι ακόμα ο δεύτερος σκόρερ της (11.4 ανά αγώνα). Με τα 31 τρίποντα που έχει ευστοχήσει μάλιστα δεν είναι απλώς τρίτος στην ομάδα του, αλλά μέσα στο Top-30 της EuroLeague και πρώτος ανάμεσα στους σέντερ στην διοργάνωση".

Βασίλης Σπανούλης: " Έχοντας κατακτήσει τρεις φορές την EuroLeague, ο πρώην MVP της διοργάνωσης Βασίλης Σπανούλης δεν σταματάει ποτέ να δείχνει την ικανότητά του να αλλάζει το μομέντουμ ενός αγώνα σε μία ή δύο κατοχές, όντας ο πραγματικός ηγέτης του ευρισκόμενου στην δεύτερη θέση Ολυμπιακού. Είναι δεύτερος στην EuroLeague σε ασίστ (6.2 ανά αγώνα, ενώ είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του (12.8 ανά αγώνα), έχοντας ταυτόχρονα τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (26λ επτά και 34 δευτερόλεπτα) στην ομάδα του. Οι μέσοι όροι του σε πόντους, ασίστ, ριμπάουντ, τρίποντα, δίποντα και βολές είναι ανεβασμένοι σε σχέση με πέρυσι. Στον δεύτερο γύρο μάλιστα αναδείχθηκε MVP της 4ης αγωνιστικής, διαλύοντας το ρεκόρ καριέρας του με 15 ασίστ. Και ο Σπανούλης γίνεται παραδοσιακά καλύτερος όσο προχωράει η σεζόν".

Παρακάτω παρουσιάζεται η λίστα με τους υποψήφιους MVP της Κανονικής Περιόδου όπως τους ανακοίνωσε η EuroLeague:

Ντέρικ Μπράουν (Αναντολού Εφές)

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Λούκα Ντόνσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

Όγκνιεν Κούζμιτς (Ερυθρός Αστέρας)

Κιθ Λάνγκφορντ (Ούνικς Καζάν)

Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Νίκολο Μέλι (Μπάμπεργκ)

Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός)

Αντονι Ράντολφ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Κρις Σίνγκλετον (Παναθηναϊκός Superfoods)

Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός)

Έκπε Ούντο (Φενέρμπαχτσε)

Γιόχαν Βόιτμαν (Μπασκόνια)

Μπραντ Ουαναμέικερ (Νταρουσάφακα)

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ