EUROLEAGUE

Υπέροχη γιορτή και ο Μπλατ στον θρόνο του

Υπέροχη γιορτή και ο Μπλατ στον θρόνο του

Σε μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι για αγωνιστικούς λόγους, η Νταρουσάφακα επικράτησε της Μακάμπι με 86-90. Στα σημαντικά ο Ντέιβιντ Μπλατ και ο Άντονι Πάρκερ έκλεψαν την παράσταση.

Η ημέρα ήταν δεδομένα πολύ ιδιαίτερη για τους φίλους και τους ανθρώπους της Μακάμπι, ασχέτως του τελικού αποτελέσματος της αναμέτρησης κόντρα στη Νταρουσάφακα. Πρώτον, ο Άντονι Πάρκερ, θρυλικός παίκτης της "ομάδας του λαού", εισήχθη στο Hall Of Fame του συλλόγου, εν μέσω επιδοκιμασιών από τους φίλους της Μακάμπι που γέμισαν το κλειστό του Τελ Αβίβ.

Δεύτερον, ο Ντέιβιντ Μπλατ επέστρεψε στο γήπεδο που αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος δύο χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία εκεί. Ως αντίπαλος βέβαια αυτή τη φορά, στην τεχνική ηγεσία της Νταρουσάφακα. Σε βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε τη θερμή υποδοχή που του επιφύλασσαν τόσο με την άφιξη της τούρκικης ομάδας στο κλειστό, όσο και λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης όταν και μίλησε στους φίλους της Μακάμπι που τον επευφημούσαν. Χαμός έγινε φυσικά και στην βράβευση του Άντονι Πάρκερ, που επίσης έλαβε χώρα πριν το τζάμπολ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η ομάδα του Έρεζ Έντελσταϊν δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες Άντριου Γκάουντλοκ και Κουίνσι Μίλερ ενώ ο Ντέιβιντ Μπλατ στερήθηκε των υπηρεσιών των Σεμίχ Ερντέν και Μάρκους Σλότερ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν σαφώς πιο ορεξάτοι και κάνοντας πολύ καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ πήραν προβάδισμα 12 πόντων με το κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου (24-12). Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην στη δεύτερη περίοδο, και οι παίκτες του Μπλατ έκαναν ό,τι ήθελαν επιθετικά, σκόραραν συνολικά 31 πόντους και πήγαν στα αποδυτήρια με μόλις ένα πόντο πίσω (44-43).

Η τούρκικη ομάδα στο β' μέρος ξεκίνησε με την ίδια ακριβώς διάθεση που έκλεισε το ημίχρονο, με αποτέλεσμα γρήγορα να πάρει κεφάλι στο σκορ και να φτάσει τη διαφορά υπέρ της στο +7 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στη τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες της Μακάμπι στην προσπάθεια τους να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάστασης, πλησίασαν στους τρεις (73-76) έξι λεπτά πριν τη λήξη. Κάπου εκεί η Νταρουσάφακα πάτησαν και πάλι το γκάζι, διεύρυναν ξανά τη διαφορά, δεν κινδύνευσαν από εκείνο το σημείο να χάσουν το προβάδισμα και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με 86-90.

Να σημειώσουμε ότι στα μέσα της τρίτης περιόδου ο Σόνι Ουίμς αποχώρησε έχοντας υποστεί μυικό τραύμα και η σοβαρότητα του προβληματισμού του θα εκτιμηθεί αύριο από τους γιατρούς της Μακάμπι. Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό και για τις δύο ομάδες, πριν την έναρξη της Euroleague 2016-17, με τους γηπεδούχους να κάνουν ντεμπούτο την Πέμπτη (13/10) απέναντι στην Αρμάνι και τους Τούρκους να δοκιμάζονται στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα την ίδια μέρα.

Η Μακάμπι μπορεί να έχασε το φιλικό παιχνίδι, αυτό όμως ελάχιστη σημασία έχει για τους φίλους της που κατέκλυσαν το Γιαντ Ελιάου και είχαν την ευκαιρία να ευχαριστήσουν δύο πραγματικούς θρύλους της ομάδας τους.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 44-43, 61-68, 86-90

Μακάμπι (Έντελσταϊν): Ροουντ 7, Σίλεϊ 7, Σμιθ 12, Νταγκάν, Μέκελ 7, Πνίνι 5, Οχαγιόν 11, Ουίμς 7, Λάντεσμπεργκ 9, Αλεξάντερ 10, Άιβερσον 7, Τσίρμπες 4.

Νταρουσάφακα (Μπλατ): Ουίλμπεκιν 17, Αρσλάν, Τουρέν, Μπατούκ 6, Ουοναμέικερ 18, Κλάιμπερν 17, Μόερμαν 19, Αλντεμίρ 2, Σαβάς, Αντερσον 7, Μπέρτανς 6, Χαρανγκόντι 5.

Υπέροχη γιορτή και ο Μπλατ στον θρόνο του

Υπέροχη γιορτή και ο Μπλατ στον θρόνο του

Ο Πάρκερ με τον Κουτλουάι

Υπέροχη γιορτή και ο Μπλατ στον θρόνο του
Υπέροχη γιορτή και ο Μπλατ στον θρόνο του
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ