EUROLEAGUE

Βούγιασιτς: "Η Εφές μου θυμίζει τους... Λέικερς"

Βούγιασιτς: "Η Εφές μου θυμίζει τους... Λέικερς"

O Σάσα Βούγιατσιτς μίλησε αποκλειστικά στο Sport24, για τις φετινές βλέψεις της Αναντολού Εφές, τον σπουδαίο αυριανό αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού στην Πόλη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ΝΒΑ και στη νέα σεζόν που ξεκινά.

Η περυσινή χρονιά ήταν λίγο περίεργη για τον Σλοβένο άσο, αφού εγκατέλειψε το ΝΒΑ μετά από 7 χρόνια παρουσίας εκεί. Ο 28χρονος γκαρντ, κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με τους Λέικερς και τους τελευταίους μήνες της καριέρας του στο ΝΒΑ , τους πέρασε στο Νιου Τζέρσεϊ και στους Νετς.

Το ΝΒΑ συνεχίζει να στριφογυρίζει στο μυαλό του, όπως παραδέχθηκε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής: “Δεν υπάρχει στιγμή που να μη σκέφτομαι το ΝΒΑ. Ασφαλώς και είμαι προσηλωμένος στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις μου με την Αναντολού Εφές, όμως το ερχόμενο καλοκαίρι θα εξετάσω και πάλι το ενδεχόμενο της επιστροφής μου στο ΝΒΑ. Ας μην κρυβόμαστε, το καλύτερο πρωτάθλημα είναι το ΝΒΑ. Εκεί παίζουν οι κορυφαίοι”.

Για την ώρα ο Βούγιατσιτς, που προσφάτως χώρισε με τη Ρωσίδα τενίστρια Μαρία Σαραπόβα, ζει με την πίεση του να είσαι παίκτης της Αναντολού Εφές: “Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στην ομάδα. Όλοι θέλουν να πάμε στο φάιναλ φορ, να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους στην Τουρκία. Κατά κάποιο τρόπο η πίεση μου θυμίζει την αντίστοιχη στους Λέικερς, όπου κάθε χρόνο πρέπει να πρωταγωνιστούν.

Απλά στο ΝΒΑ , μία ήττα ή ένας αποκλεισμός δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου, όπως είθισται στην Ευρώπη. Εγώ από την πλευρά μου, λατρεύω και καλωσορίζω την πίεση. Μου αρέσει. Προσαρμόστηκα και στην Ευρωπαϊκή πίεση. Κατά τα άλλα λατρεύω την Κωνσταντινούπολη. Περνάω πολύ όμορφα κι έχω καταφέρει να κινούμαι άνετα, αφού έμαθα τους δρόμους και γενικά προσαρμόστηκα στον τρόπο ζωής”.

Για όλα τα νέα του ΝΒΑ επισκεφτείτε την ελληνική έκδοση του ΝΒΑ

"Είμαστε αναβαθμισμένοι παντού"

Την περασμένη σεζόν στην Ευρωλίγκα, ο Βούγιατσιτς είχε μ.ο 13.9 πόντους. Φέτος θεωρεί ότι θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερος, κι εξηγεί το γιατί: “Ηταν μία δύσκολη σεζόν η περυσινή. Με τις αλλαγές στον πάγκο, αλλά και το γεγονός πως ήταν η πρώτη μου σεζόν σ’ επίπεδο Ευρωλίγκας. Μέχρι να μάθω τα κατατόπια εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, είχε σχεδόν τελειώσει η σεζόν. Επίσης πέρυσι δεν ήξερα τι να περιμένω. Φέτος νιώθω πιο έτοιμος και ταυτόχρονα πιο σίγουρος για τις δυνατότητες της ομάδας μας”.

Τονίζει την αναβάθμιση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Τόσο στο προπονητικό, με την έλευση του Οκτάι Μαχμούτι και την απομάκρυνση του Ηλία Ζούρου, όσο και με τις προσθήκες στο ρόστερ, παικτών όπως οι Τζόρνταν Φάρμαρ, Σεμίχ Ερντέν και Τζαμόν Γκόρντον: “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είμαστε αναβαθμισμένοι παντού. Κατ’ αρχήν είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κόουτς Μαχμούτι. Φέρνει στο τραπέζι τεράστια πείρα, σπουδαία φιλοσοφία και πάνω απ’ ολα άριστη γνώση του Τουρκικου μπάσκετ. Είναι τελειομανής και απαιτητικός προπονητής. Απλά τώρα προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία μας και να γίνουμε ένα συμπαγές σύνολο. Οταν θα φτάσει η ώρα της αλήθειας, στα πλέι οφς της Ευρωλίγκας και του τουρκικου πρωταθλήματος, θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι”.

"Έχουμε πολεμήσει μαζί με τον Τζόρνταν"

Χαρακτηρίζει ως δώρο την μεταγραφή του Τζόρνταν Φάρμαρ στην Αναντολού Εφές, μιας και υπήρξαν για 5 σεζόν συμπαίκτες στους Λέικερς, αλλά και στους Νετς: “Ενθουσιάστηκα όταν τελικά ο Τζόρντι (σ.σ Φάρμαρ) αποφάσισε να έρθει να παίξει στην Τουρκία. Μας συνδέεουν τόσα πολλά από την κοινή μας θητεία στους Λέικερς. Έχουμε …. πολεμήσει μαζί στο ΝΒΑ και μέσα από τις μάχες κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα. Είναι φιλός μου και πάνω απ’ όλα είναι σπουδαίος παίκτης.

Είναι ευτυχία που είμαι μαζί του και πάλι. Ομως είχαμε κι άλλες σημαντικές προσθήκες. Ο Ερντέν μας ενισχύει απίστευτα κάτω από τα καλάθια. Σημαντική η επιστροφή του Γκονλουμ, ενώ αποκτήσαμε κι έναν σπουδαίο αμυντικό, τον Τζαμόν Γκόρντον. Ολοι όσοι απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας, είναι σημαντικά κομάτια του φετινού παζλ. Στα χαρτιά είμαστε μία πολύ γεμάτη ομάδα. Ομως στο μπάσκετ όλα αποδεικνύονται στο παρκέ. Στην πράξη".

"Δείχνει πολύ καλύτερος επιθετικά ο Ολυμπιακός"

Ο Βούγιατσιτς δεν θα μπορούσε να μη σταθεί στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη και στη "Sinan Erdem Arena". Οι δύο ομάδες βρέθηκαν και την περασμένη σεζόν αντιμέτωπες, με τον Σλοβένο να μιλά με κολακευτικά λόγια για τους πρωταθλητές Ευρώπης: “Κατ’ αρχήν δεν πιστεύω ότι μία ομάδα χρειάζεται ειδικό κίνητρο για να παίξει καλά. Οπότε εμείς είτε παίζουμε με τον πρωταθλητή Ευρώπης, τον Ολυμπιακό είτε με κάποια άλλη ομάδα, κοιτάμε να προσεγγίζουμε το ίδιο σοβαρά τον αγώνα. Ομως δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα.

Βούγιασιτς: "Η Εφές μου θυμίζει τους... Λέικερς"

Πέρυσι ήρθε από το πουθενά και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Επαιξε ομαδικό μπάσκετ και διέθετε ομαδικό πνεύμα. Ετσι έφτασε μέχρι την κορυφή. Ως ομάδα είναι ουσιαστικά ίδια, με δυο τρεις προσθήκες, που θεωρώ ότι τον βελτιώνουν. Θα είναι ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στην ομαδική άμυνα. Ο Ολυμπιακός φέτος δείχνει πολύ καλύτερος επιθετικά, οπότε πρέπει ν’ ακολουθήσουμε το πλάνο του κόουτς, για να μπορέσουμε να τους κάνουν να μοχθούν για κάθε σουτ που θα επιχειρούν”.

Λίγο πριν κλείσει, επειδή είδε από μακριά να του φέρνουν το φαγητό σ’ εστιατόριο όπου δύο τραπέζια πιο κάτω έτρωγε ο προπονητής του Οκτάι Μαχμούτι, ο Βούγιατσιτς μίλησε για το ΝΒΑ κι έστειλε χαιρετισμούς σε φίλους του στην Ελλάδα: “Παρακολούθησα τις κινήσεις των ομάδων όλο το καλοκαίρι, αφού στο μεγαλύτερό του διάστημα ήμουν στο σπίτι μου στο Λος Αντζελες. Νομίζω ότι η φετινή σεζόν θα είναι μία από τις πιο απρόβλεπτες. Σαφώς και όλοι θα κυνηγούν το Μαϊάμι, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο με την πρωταθλήτρια ομάδα. Από εκεί και πέρα οι Λέικερς, ενισχύθηκαν αφάνταστα προσθέτοντας τους Χάουαρντ και Νας, οι οποίοι μαζί με τον Κόμπι (Μπράιαντ), Πάου (Γκασόλ) και Μέτα (Ουορλντ Πις), φτιάχνουν ίσως την πιο ολοκληρωμένη πεντάδα σε όλο το ΝΒΑ. ”

Δεκτές όλες οι απόψεις και οι ιδέες σας στο Twitter @ndpapaioannou

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ