EUROLEAGUE

Βιντορέτα: "Πασκουάλ και Λάσο στο clasico των πάγκων"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - VALENCIA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - VALENCIA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσους Βιντορέτα απάντησε στα διλήμματα που του έθεσε το Sport24.gr: Παναθηναϊκός Superfoods ή Ρεάλ Μαδρίτης; Νικ Καλάθης ή Λούκα Ντόντσιτς; Τσάβι Πασκουάλ ή Πάμπλο Λάσο; Η τεχνική και τακτική προσέγγιση της σειράς από τον προπονητή της Βαλένθια.

Παναθηναϊκός Superfoods ή Ρεάλ Μαδρίτης; Νικ Καλάθης ή Λούκα Ντόντσιτς; Κρις Σίνγκλετον ή Άντονι Ράντολφ; Ή μήπως, το δίλημμα είναι άλλο: Τσάβι Πασκουάλ ή Πάμπλο Λάσο; Τα playoffs της EuroLeague ξεκινούν στο ΟΑΚΑ, με το "τριφύλλι" να έχει μπροστά μια ακόμη πρόκληση, να μετατρέψει το ΟΑΚΑ σε απόρθητη έδρα και να πάρει το εισιτήριο για το Final Four. Αυτό δηλαδή που κυνηγά τόσο επίμονα εδώ και μια πενταετία.

Αυτή τη φορά, ο δρόμος έβγαλε τους "πράσινους" απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης των πολλών σοβαρών προβλημάτων, αλλά και της αντίστοιχα τεράστιας ποιότητας. Κάτι το οποίος επεσήμανε κι ο Τσάβι Πασκουάλ με δηλώσεις του, την παραμονή του πρώτου αγώνα. Αν μη τι άλλο πάντως, η μάχη των δύο πάγκων αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ισπανία. Στην Ιβηρική αρέσκονται σε άτυπες κόντρες και διλήμματα, άλλωστε.

Γι αυτό μια ακόμη ευκαιρία για "μονομαχία" ανάμεσα στον Τσάβι Πασκουάλ και τον Πάμπλο Λάσο βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Τόσο από τους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους, όσο κι από τους συναδέλφους του. Ο προπονητής της Βαλένθια, Τσους Βιντορέτα, εστίασε στο.. clasico των πάγκων, όπως το χαρακτήρισε στο Sport24.gr λίγες ώρες πριν παιχτεί το πρώτο επεισόδιο.

Δεδομένου ότι αντιμετώπισε δις το "τριφύλλι" φέτος στην EuroLeague, αλλά και τη "Βασίλισσα" περισσότερες φορές για την ίδια διοργάνωση και τη Liga Endesa, είναι κάτι παραπάνω από κατάλληλος για να προσεγγίσει όσα πρόκειται να δούμε αρχής γενομένης από σήμερα (17/4, 21:15).

" Είναι πολύ ισορροπημένη αυτή η σειρά", εξήγησε αρχικά για να προσθέσει πως " μιλάμε για παιχνίδια κορυφαίου επιπέδου, από κάθε άποψη". Συμμερίζεται την άποψη του Τσάβι Πασκουάλ περί... ισπανικού φαβορί στα playoffs; " Αν σκεφτούμε με βάση την πορεία των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια, νομίζω κι εγώ ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το φαβορί, από την άλλη όμως το πλεονέκτημα έδρας που έχει ο Παναθηναϊκός Superfoods ισορροπεί αρκετά τη σειρά. Σε επίπεδο φόρμας, οι δύο αντίπαλοι έκαναν καλή regular season, έκλεισαν με καλό τρόπο το πρώτο μέρος της διοργάνωσης".

Ο Τσους Βιντορέτα συντάσσεται μάλιστα με όσους θεωρούν κομβικό το πρώτο παιχνίδια για τα playoffs: " Πολλά, κατά τη γνώμη μου, θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα".

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΤΣΑΒΙ ΠΑΣΚΟΥΑΛ Ή ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ;

Όταν άρχισαν τα... διλήμματα, παρουσίασε με περισσότερες λεπτομέρειες αυτά που έχει στο μυαλό του για τη σειρά: " Καταρχάς, μιλάμε για ένα clasico ανάμεσα στον Τσάβι (Πασκουάλ) και τον Πάμπλο (Λάσο). Σαν αυτά που έπαιζαν για χρόνια στην Ισπανία".

Διαφορές και ομοιότητες των δύο προπονητών; " Έχουν τις ίδιες υψηλές απαιτήσεις από τους παίκτες του, θέλουν όλοι να είναι έτοιμοι για το υψηλότερο επίπεδο. Είναι ξεκάθαρο όμως, ότι επί της ουσίας μιλάμε για δύο πολύ διαφορετικούς προπονητές. Ο Τσάβι είναι τελειομανής στο κομμάτι του scouting, θέλει να προετοιμάζει το παραμικρό, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Πόσω μάλλον όταν απέναντί του έχει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη, ο Πάμπλο επικεντρώνεται στην ομάδα και τα δικά του εργαλεία", σχολίασε για να συνεχίσει: " Ο καθένας έχει το στυλ του, λοιπόν. Ο Τσάβι προσπαθεί να χρησιμοποιεί διαφορετικές τακτικές και λύσεις σε επίπεδο μαρκαρισμάτων".

Για ένα δεν χωρά αμφιβολία κατά τον ίδιο: " Είναι κι οι δύο προπονητές - νικητές, που προσπαθούν να εμφυσήσουν την ίδια λογική στους παίκτες τους"!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ Ή ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ;

" Τρομερή μονομαχία στο παρκέ", ήταν η πρώτη αντίδραση του έμπειρου τεχνικού της Βαλένθια σε αυτό το δίλημμα. Κι αν όλοι περιμένουν πως ο 19χρονος γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να πάρει τους υπόλοιπους από το χέρι (σ.σ.: ειδικά δεδομένων των απουσιών του Φακούντο Καμπάσο και του Σέρχιο Γιουλ), ο Τσους Βιντορέτα πιστεύει ότι " δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι ένας παίκτης μπορεί να κρίνει μια ολόκληρη σειρά. Χωρίς αμφιβολία όμως, θα δούμε σπουδαίο θέαμα τόσο από εκείνον όσο κι από τον Νικ Καλάθη. Μιλάμε για τους δύο πιο φορμαρισμένους παίκτες της EuroLeague, δύο βασικούς υποψήφιους για το MVP της regular season".

Ποιος έχει το πάνω χέρι; " Ο Νικ υπερέχει γιατί είναι πιο έμπειρος και πιο ώριμος, έχει εξελιχθεί σημαντικά. Είναι ένας παίκτης που βελτιώνει διαρκώς τον εαυτό του μέσα στη σεζόν, την ίδια ώρα που κάνει όλους όσοι βρίσκονται γύρω του να φαίνεται καλύτεροι", ήταν η σχετική απάντηση για τον ηγέτη του Παναθηναϊκού Superfoods. Όσο για το wonderkid της Ρεάλ Μαδρίτης: " Είναι ένα φυσικό ταλέντο έτοιμο να... εκραγεί. Απολαυστικός στο γήπεδο! Θεωρώ ότι κι οι δύο θα λάμψουν στις κρίσιμες στιγμές των αγώνων".

ΕΠΙΘΕΣΗ (ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ) Ή ΑΜΥΝΑ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ);

" Ο Παναθηναϊκός Superfoods θα εστιάσει αρκετά στον Λούκα Ντόντσιτς. Πρέπει όμως να πούμε ότι δεν είναι εύκολο να περιοριστεί. Είναι από τους παίκτες, που φεύγουν οι πόντοι από τα χέρια τους (είτε άμεσα είτε έμμεσα), όπως το νερό από έναν καταρράκτη", σχολίασε για το κομμάτι της προετοιμασίας των "πρασίνων" για τον περιορισμό του περιφερειακού της ισπανικής ομάδας. Ο προπονητής της Βαλένθια ξεκαθάρισε βέβαια πως " δεν είναι δουλειά ενός παίκτη ο περιορισμός του Λούκα, είναι συλλογικό το θέμα".

Κι όπως φαίνεται, έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Τσάβι Πασκουάλ να δημιουργήσει το κατάλληλο πλάνο γι αυτό: " Ο Τσάβι το ξέρει καλά, κι αυτό θα επιχειρήσει να κάνει. Να βάλει τους πάντες στο... αμυντικό παιχνίδι. Θα προσπαθήσει να προετοιμάσει την άμυνα της ομάδας του. Αν με ρωτάς, προσωπικά είμαι σίγουρος ότι θα ποντάρει πολλά στις παγίδες πάνω του. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στην επίθεση θα προσπαθήσει τις εμπνεύσεις του Νικ Καλάθη, τη εκτελεστική ικανότητα του Μάικ Τζέιμς, αλλά και το ταλέντο των περισσότερων παικτών του στο περιφερειακό σουτ".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

είναι κλειδί για τη σειρά".

Όσο για το επιθετικό ταλέντο της Ρεάλ Μαδρίτης; " Από την πλευρά της, θα επιδιώξει τον υψηλό ρυθμό, όσο το δυνατόν περισσότερες κατοχές. Εκεί ποντάρει. Κι αντίστοιχα, να εκμεταλλευτεί τη σωματοδομή και τα μεγάλα χέρια του Έντι Ταβάρες σε άμυνα και επίθεση. Είναι πολύ σημαντικός για το παιχνίδι της ομάδας του, στις δύο πλευρές του παρκέ".

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ

Κι αφού το τεχνικό και τακτικό κομμάτι είχε αναλυθεί σε μεγάλο βαθμό, ήρθε η ώρα των προβλέψεων. Όχι μόνο για το ζευγάρι του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Ρεάλ Μαδρίτης. " Νομίζω ότι δεν είμαι ο μοναδικός που πιστεύει ότι η σειρά θα πάει στα πέντε παιχνίδια. Είναι η πιο "ανοιχτή" σειρά. Κι ο κόσμος αυτό θεωρεί ως πιο πιθανό σενάριο κατά βάση. Ειδικά όταν μιλάμε για παιχνίδια που θα γίνουν στο ΟΑΚΑ και το WiZink Center, εκεί όπου το κοινό είναι ενθουσιώδες και αρκετά... ενεργητικό", υποστήριξε ο προπονητής της Βαλένθια, για να καταλήξει:

" Η ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε είναι τα ξεκάθαρα φαβορί στα δικά τους παιχνίδια με Χίμκι και Μπασκόνια, αντίστοιχα. Κατά την άποψή μου, κατά 90% θα περάσει η ΤΣΣΚΑ, και κατά 70% η Φενέρμπαχτσε. Θα έβαζα μεγαλύτερο ποσοστό στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά η Μπασκόνια είναι σε πολύ καλή φόρμα. Το άλλο ζευγάρι (Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις) είναι πιο ισορροπημένο, όχι εντελώς όμως. Θα έλεγα πως ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα, θα έδινα 55% να προκριθεί στο Final Four".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ