EUROLEAGUE

Βάσκικο σκορ και θέαμα, γαλλική υποχώρηση

Βάσκικο σκορ και θέαμα, γαλλική υποχώρηση

Σε επίδειξη δύναμης μετέτρεψε το παιχνίδι με την Λιμόζ η Λαμποράλ Κούτσα. Οι Ισπανοί παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ συνέτριψαν τους αντιπάλους τους με 92-56 και προκρίθηκαν στο ΤΟΡ 16. Double-double o Μπουρούσης

Σε One team show μετέτρεψε το παιχνίδι με την Λιμόζ η Λαμποράλ Κούτσα. Παίζοντας ένα εξαιρετικό επιθετικά παιχνίδι που στηριζόταν στην ομαδικότητα (20 ασίστ) και με την άμυνα να οδηγεί σε συνεχόμενα λάθη (10 ισπανικά κλεψίματα) του Γάλλους οι Ισπανοί έφτασαν στη νίκη με το επιβλητικό 92-56. Με αυτή τη νίκη και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι η Λαμποράλ "σφράγισε" και μαθηματικά την πρόκριση της στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Σε έναν αγώνα που δεν υπήρξε κάποιος να υστερεί ο Ντάριους Άνταμς παίρνει τον τίτλο του MVP, καθώς ήταν αυτός που από το ξεκίνημα έδειξε τις... διαθέσεις του (23π., 5 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ).

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος στα 18 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα που έμεινε στο παρκέ έκανε double-double έχοντας 10 πόντους με 10 ριμπάουντ. Εκτός του Έλληνα σέντερ ο αγώνας είχε κι ελληνική διαιτητική εκπροσώπηση, καθώς πρώτος ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Η Λαμποράλ Κούτσα με τον Ντάριους Άνταμς να ξεκινάει δυναμικά κατάφερε με το... καλημέρα να δημιουργήσει πρόβλημα στους φιλοξενούμενους. Ο Αμερικανός γκαρντ βγάζοντας εξαιρετικές άμυνες κατάφερε να πραγματοποιήσει συνεχόμενα κλεψίματα και κάπως έτσι οι Βάσκοι ξέφυγαν για πρώτη φορά +8 (15-7 στο 4'). Από κοντά ακολούθησαν σε απόδοση οι Τίλι και Πλάνινιτς με αποτέλεσμα ένα σερί 9-0 που έκανε το σκορ 20-7 (στο 6'). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο σε "νεκρό" χρόνο από τον Γιάννη Μπουρούση που έκανε το 29-15 (στο 10').

Με τους γηπεδούχους να διατηρούν το υψηλό τέμπο και με τον Γιάννη Μπουρούση να κυριαρχεί στους αιθέρες η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε φτάνοντας ακόμα και στο +19 (38-19 στο 15'). Η Λαμποράλ είχε βρει πλέον ρυθμό και οι Γάλλοι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Λέο Βέστερμαν αδυνατούσαν να προβάλουν αντίσταση (54-29 στο 20').

Τα πάντα πλέον είχαν κριθεί και οι γηπεδούχοι έπαιζαν με στόχο να απολαύσουν το υπόλοιπο του παιχνιδιού συνεχίζοντας την επίδειξη δύναμης. Στην αντίπερα όχθη οι Γάλλοι όσο κι αν ήθελαν δεν έβρισκαν τρόπο να ροκανίσουν τη διαφορά που ολοένα και αυξανόταν (77-43 στο 32'). Τα πάντα είχαν κριθεί από νωρίς και το μόνο που έμενε ήταν το τελικό σκορ. Εντέλει το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 92-56.

Τα δεκάλεπτα: 29-15, 54-29, 73-43, 92-56.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ