EUROLEAGUE

"Βασίλισσα" στο Τελ Αβίβ η Ρεάλ

"Βασίλισσα" στο Τελ Αβίβ η Ρεάλ

Ο Σέρχιο Γιουλ και ο Ρούντι Φερνάντεθ οδήγησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη επί της Μακάμπι μέσα στο Τελ Αβίβ με 89-82. Δύο στα δύο για τους Μαδριλένους, 0-2 οι Ισραηλινοί.

Ακάθεκτη η “Βασίλισσα”! Η Ρεάλ Μαδρίτης δημιούργησε από το πρώτο ημίχρονο διαφορά 13 πόντων, αντέδρασε με ιδανικό τρόπο στην αντεπίθεση της Μακάμπι στο δεύτερο ημίχρονο και στο τέλος έφτασε στη νίκη με 89-82, διπλασιάζοντας τις νίκες της στην EuroLeague έπειτα από δύο αγωνιστικές.

Ο MVP

Ο Σέρχιο Γιουλ. Ποιος άλλος; Ο ηγέτης των Μαδριλένων πραγματοποίησε στρατηγική εμφάνιση στο Τελ Αβίβ, σκοράροντας και πασάροντας όποτε τον είχε ανάγκη η ομάδα του. Ο Ισπανός γκαρντ πέτυχε 10 από τους 14 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, μοίρασε 11 ασίστ και παρότι ήταν πολύ άστοχος από μακρινή απόσταση (0/8 τρίποντα), είχε 6/8 δίποντα και 2/2 βολές, σημειώνοντας “μεγάλα” καλάθια στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το ξέσπασμα της Μακάμπι. Συν τοις άλλοις, ήταν και αυτός που έβαλε τις δύο πιο κρίσιμες βολές στο παιχνίδι, 14'' πριν από τη λήξη και με το σκορ 82-85.

"Βασίλισσα" στο Τελ Αβίβ η Ρεάλ

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην υποδειγματική αντίδραση της Ρεάλ μετά το σερί 16-0 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δεν πανικοβλήθηκε, κι ας έχασε προσωρινά το προβάδισμα στο 24'. Απάντησε με ένα γρήγορο 6-0 πήρε πάλι τα ηνία του αγώνα και δεν έχασε ξανά το προβάδισμα, με τον Γιουλ και τον Ρούντι Φερνάντεθ (έβαλε 13 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο) να δείχνουν το δρόμο και τον Τζέισι Κάρολ να ανεβάζει τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους στο 37'.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Μακάμπι δεν πήρε καμία απολύτως βοήθεια από παίκτη που... δεν ήταν Αμερικανός. Οι Μέκελ, Πνίνι, Οχαγιόν και Τσίρμπες έβαλαν όλοι μαζί 8 πόντους και αγωνίστηκαν ελάχιστα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Αμερικανοί πήραν στο δεύτερο ημίχρονο 14 πόντους από τον Ραντ, 11 από τον Γκάουντλοκ, 8 από τον Σίλι, 8 από τον Άιβερσον και 8 από τον Γουίμς. ΟΛΟΥΣ δηλαδή. Αυτοί οι πέντες παίκτες σημείωσαν και τους 49 πόντους της Μακάμπι στο δεύτερο ημίχρονο.

* Παρεμπιπτόντως, το σερί του Τρέι Τόμπκινς από τη γραμμή των ελευθέρων βολών συνεχίζεται. Με τις 2/2 βολές που είχε κόντρα στη Μακάμπι, ο Αμερικανός έφτασε τις 35 συνεχόμενες εύστοχες στην EuroLeague!

"Βασίλισσα" στο Τελ Αβίβ η Ρεάλ

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Ρεάλ μπήκε στη “Μενόρα Μιβτατσίμ Αρίνα” με φόρα από το 4-0 που έχει σε Ισπανία και EuroLeague. Πήρε λοιπόν από νωρίς το προβάδισμα και δεν το άφησε σε κανένα σημείο στο πρώτο ημίχρονο. Στο 9' οι Μαδριλένοι ξέφυγαν με 18-11 και στο 18' διεύρυναν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (42-29), η οποία κυμαινόταν από το 13' έως το 20' μεταξύ των 9 και των 13 πόντων. Όλα έμοιαζαν εύκολα για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο στο Τελ Αβίβ. Μέχρι που οι Αμερικανοί της Μακάμπι άρχισαν να σκοράρουν κατά ριπάς στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.

Με πρωταγωνιστές τους Ραντ και Γουίμς οι γηπεδούχοι “έτρεξαν” ένα σερί 16-0 στα πρώτα 4,5 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου και αίφνης προηγήθηκαν με 49-46 στο 24'! Το γήπεδο πήρε φωτιά. Η Ρεάλ, όμως, φρόντισε να τη... σβήσει. Άμεσα. Ενα τετράποντο (τρίποντο + φάουλ) του Ρέγες και ένα καλάθι του Γιουλ επανέφεραν τη τάξη υπέρ της Ρεάλ, η οποία ανέκτησε το προβάδισμα και δεν το έχασε ξανά. Ο Φερναντεθ και ο Γιούλ έκαναν όλη τη δουλειά και η Ρεάλ όχι μόνο έλεγξε πάλι το ματς, αλλά ξέφυγε και με 12 πόντους διαφορά στο 37' (83-71), φτάνοντας χωρίς περαιτέρω προβλήματα στη δεύτερη νίκη της στην EuroLeague.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 33-46, 57-62, 82-89

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Εντελσταϊν): Γκάουντλοκ 16 (5ασ.), Ραντ 18 (7ρ.), Σίλι 10, Σμιθ 5, Μέκελ, Πνίνι, Οχαγιόν 2, Γουίμς 15 (5ασ.), Λάντεσμπεργκ, Αλεξάντερ, Άιβερσον 10 (6ρ.), Τσίρμπες 6.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ράντολφ 9 (5ρ.), Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 16 (4/8τρ., 3κλ.), Ντόντσιτς 2, Ματσιούλις 4, Ρέγες 4, Αγιόν 9 (8ρ.), Κάρολ 18 (5/8τρ.), Χάντερ 7 (5ρ.), Γιουλ 14 (11ασ.), Τόμπκινς 6.

Το αναλυτικό στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ