EUROLEAGUE

Βασιλιάς στο "σπίτι" του!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

«Αγκαλιά» με την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs ο Παναθηναϊκός Superfoods καθώς νίκησε με 85-80 την ΤΣΣΚΑ. Απομένει μία νίκη κόντρα στην Μακάμπι την τελευταία αγωνιστική.

Με το μυαλό στη Μαδρίτη (για το ματς Ρεάλ-Φενέρ) από ένα σημείο κι έπειτα, η μάχη στο ΟΑΚΑ ήταν συγκλονιστική ανάμεσα σε δύο κορυφαίες ομάδες. Ο Παναθηναϊκός δεν αρκέστηκε στην ήττα της Φενέρ και πάλεψε μέχρι το τέλος για να «καθαρίσει» μόνος του, το πλεονέκτημα κάνοντας το μεγαλύτερο βήμα για την τέταρτη θέση.

MVP

Με 17 πόντους και 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ο Κέι Σι Ρίβερς έβαλε τη «σφραγίδα» του στα κρίσιμα, δίνοντας τη χαριστική βολή στην ΤΣΣΚΑ 1:56’’ πριν από την λήξη της αναμέτρησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Απόλυτα συγκεντρωμένος ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος δεν επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ να πάρει επιθετικό ριμπάουντ. Όσους παίκτες χρησιμοποίησε ο Τσάβι Πασκουάλ σημείωσαν πόντους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Η αναμέτρηση κρίθηκε στις λεπτομέρειες εκεί όπου ο Παναθηναϊκός πάλεψε να βγει νικητής μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι επιλογές στην τελευταία περίοδο με αποκορύφωμα τα κρίσιμα σημεία του, δεν του επέτρεψαν να πάρει το ματς στην κανονική διάρκεια. Η… βόμβα του Κέι Σι Ρίβερς από τα 6.75 στο 1:56’’ πριν από το τέλος του αγώνα ήταν καθοριστική για να πάρει τη νίκη καθώς έκανε το σκορ 82-78.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με την ψυχολογία στα ύψη από τις τελευταίες εμφανίσεις, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς και να επιβάλλει τον ρυθμό του, ωστόσο η ΤΣΣΚΑ από το ξεκίνημα έδειξε τις διαθέσεις της να βάλει δύσκολα. Στα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» μέσα στη ρακέτα με τον Νάντο Ντε Κολό ο οποίος έκανε ότι ήθελε τον Τζέιμς Φελντέιν σε τρεις συνεχόμενες επιθέσεις. Ο Πασκουάλ άλλαξε άμεσα τα πλάνα του και οι «πράσινοι» απάντησαν επιθετικά, απέναντι στις άμυνες που επέλεγε η ΤΣΣΚΑ με αποκορύφωμα το καλάθι του Μάικ Τζέιμς στην εκπνοή της πρώτης περιόδου (20-17).

Οι Ρώσοι μπορεί να είχαν επτά ασίστ μετά τα πρώτα δέκα λεπτά αλλά έκαναν και αρκετά λάθη απέναντι στην άμυνα του «τριφυλλιού» και την πολυφωνία που είχε επιθετικά ο Παναθηναϊκός. Με την είσοδο του Γιάννη Μπουρούση η ομάδα του «τριφυλλιού» έβαλε τη μπάλα κοντά καλάθι και βρήκε ακόμα ένα δημιουργό και οι «πράσινοι» ξεκίνησαν να δημιουργούν ένα μικρό προβάδισμα (28-24 στο 13’), ωστόσο η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε ξανά με επιμέρους σκορ 12-8 μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου πέρασε ξανά μπροστά με 29-28, έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Αντρέι Βοροντσέβιτς.

Σ’ εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Μάικ Τζέιμς ο οποίος δημιουργούσε πολλά προβλήματα στη ρωσική ομάδα όταν αποφάσιζε να παίξει ένας εναντίον ενός. Από την άλλη πλευρά απαντούσε ο Βοροντσέβιτς αλλά με πέντε συνεχόμενους πόντους από Ρίβερς και Καλάθη ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα στο τέλος της δεύτερης περιόδου (45-40). Η μάχη συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, με την ομάδα του «τριφυλλιού» να παίζει με αλλαγές στα σκριν, ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στις συνεργασίες της ΤΣΣΚΑ, ωστόσο είχε ν’ αντιμετωπίσει τα τέσσερα φάουλ του Τζέιμς Γκιστ.

Με πρωταγωνιστή τον Κρις Σίνγκλετον οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά με 53-48 στο 26’. Το μόνο που χρειάστηκε στο υπόλοιπο του δεκαλέπτου ήταν η καλή άμυνα και η ηρεμία που έδωσε ο Παππάς στο τέλος αφού οι δύο ομάδες πήγαν σε χαμηλό σκορ (58-55). Με τον Ντε Κολό να το παίρνει προσωπικά η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 67-63 στο 35’. Στα τελευταία λεπτά η αναμέτρηση πήγε στις ατομικές προσπάθειες κι εκεί ο Παππάς μαζί με τον Τζέιμς έδωσαν προβάδισμα στους «πράσινους» με 71-70 στο 38’. Τα επιθετικά λάθη του «τριφυλλιού» εκμεταλλευτήκαν οι Ρώσοι με τον Τεόντοσιτς να εκτελεί (71-73) 37’’ πριν από τη λήξη, πιάνοντας απροετοίμαστη την άμυνα των «πράσινων». Οι δύο βολές του Καλάθη (73-73) και η εκπληκτική άμυνα στον Ντε Κολό, δεν στάθηκαν ικανά να δώσουν την τελευταία επίθεση στον Παναθηναϊκό αφού δεν συνεργάστηκαν σωστά Μπουρούσης-Τζέιμς και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. Το ίδιο σκηνικό στην παράταση αλλά εκεί οι «πράσινοι» ήταν αλάνθαστοι κι έγιναν το απόλυτο αφεντικό μέχρι το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-40, 58-55, 73-73 (κ.α.), 85-80

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 13, Νίκολς 5, Ρίβερς 17, Τζέιμς 13, Παππάς 8, Φελντέιν 2, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 3, Μπουρούσης 6, Καλάθης 12

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ντε Κολό 15, Τεόντοσιτς 15, Όγκουστιν 14, Φριντζόν 4, Τζάκσον 3, Αντόνοφ, Φρίλαντ, Βοροντσέβιτς 14, Χίγκινς 8, Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ, Χάινς 5.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ιτούδης: "Έβγαλε μεγάλες φάσεις ο Παναθηναϊκός"

Πασκουάλ: "Το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό στη θεωρία"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ