EUROLEAGUE

Νίκη με ανατροπή από το -16 ο Παναθηναϊκός, 82-80 την Ρεάλ Μαδρίτης

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ΟΑΚΑ παρέμεινε απόρθητο μετά από εννέα αγωνιστικές στην EuroLeague καθώς ο Παναθηναϊκός Superfoods επιβλήθηκε με 82-80 της Ρεάλ Μαδρίτης κι έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος στην έδρα του και είναι η μόνη ομάδα στην διοργάνωση που το καταφέρνει μέχρι τώρα αλλά για να φτάσει σε αυτό το επίτευγμα χρειάστηκε ν' αντιδράσει στο δεύτερο μέρος. Μέχρι το ημίχρονο οι “πράσινοι” αλλού πατούσαν και αλλού βρισκόταν, αλλά μόλις ένιωσε τον κίνδυνο και έδειξε χαρακτήρα με αποτέλεσμα να φτάσει στην έκτη του νίκη στην EuroLeague.

Mε τη συνταγή του αγώνα κόντρα στη Χίμκι, ο Παναθηναϊκός επέλεξε να δείξει τις διαθέσεις του από νωρίς, ωστόσο έμεινε σε θεωρητικό επίπεδο. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ανέλαβε να βγάλει εκτός ρυθμού τον Λούκας Ντόντσιτς και ο Ματ Λοτζέσκι να οδηγήσει επιθετικά τους "πράσινους" ξεκινώντας με οκτώ συνεχόμενους πόντους. Η νωθρή άμυνα του "τριφυλλιού" όμως και οι κακές επιλογές επιθετικά που έμοιαζαν εκτός λογικής, επέτρεψαν στην Ρεάλ Μαδρίτης να πάρει το προβάδισμα ανεβάζοντας ψηλά το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο (23-28), ενώ πολύ γρήγορα ο Αντετοκούνμπο είχε τρία φάουλ.

Οι "πράσινοι" προσπάθησαν ν' αντιδράσουν έχοντας σημείο αναφοράς τον Νίκο Παππά στην επίθεση αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι ουσιαστικό, με την εικόνα που παρουσίαζαν αμυντικά. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο με πρωταγωνιστή τον Ντόντσιτς είχαν τον απόλυτο έλεγχο και με εξαιρετική κυκλοφορία εκτελούσαν με κάθε τρόπο ανεβάζοντας τη διαφορά στους 14 πόντους (40-54) στα 50'' πριν από τη λήξη της δεύτερη περιόδου. Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είχε μόλις ένα λάθος στο ημίχρονο δεν ήταν ικανό για να μειωθεί η απόσταση απέναντι στη Ρεάλ είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (54.5% στα τρίποντα, 76.5% δίποντα και 100% βολές).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι "πράσινοι" αποφάσισαν να παίξουν άμυνα,να γίνουν πιο σκληροί και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική παρουσία του Τζέιμς Γκιστ ο Παναθηναϊκός έκανε επιμέρους σκορ 22-8 κι έφερε το ματς στα ίσια (62-62) στο 28' μετά από πέντε συνεχόμενους πόντους του Κρις Σίνγκλετον με συνέπεια να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης. Η αναμέτρηση έγινε ξανά ντέρμπι με τον Κέι Σι Ρίβερς ν' αναλαμβάνει δράση επιθετικά και στο 35' με εύστοχο τρίποντο έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 75-73, με συνέπεια το ματς να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Μετά από αυτό, όλα πήγαν στη μία κατοχή. Οι "πράσινοι" βρήκαν ένα μεγάλο σουτ με τον Παππά στα 22.8'' για το +2 (80-78), ο Λούκα Ντόντσιτς απάντησε άμεσα με 2/2 βολές, για να αναλάβει δράση ο Τζέιμς Γκιστ και να "γράψει" το τελικό σκορ (82-80) με 15.5'' για το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την τελευταία κατοχή της αναμέτρησης, αλλά το τρίποντο του Τρέι Τόμπκινς βρήκε σίδερο, με τη νίκη να καταλήγει στην πλευρά του Παναθηναϊκού Superfoods.

Ο MVP

Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν ο πραγματικός ηγέτης πάνω στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις. Με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του "τριφυλλιού", ωστόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά του Κέι Σι Ρίβερς ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ με 20.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε 96 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και ο Παναθηναϊκός 85 αλλά οι "πράσινοι" έφυγαν με τη νίκη αφού στο δεύτερο μέρος δέχτηκαν μόλις 26 πόντους και σημείωσαν 42. Αρνητικό ρεκόρ τα 8 λάθη του Λούκα Ντόντσιτς στην EuroLeague.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μετά από δύο κακές επιλογές στην επίθεση στο τελευταίο λεπτό, ο Παναθηναϊκός βρήκε την λύση με τον Νίκο Παππά ο οποίος παρότι δεν είχε ρυθμό, πήρε την μπάλα κι εκτέλεσε από τα 6.75 την Ρεάλ Μαδρίτης βάζοντας μπροστά τους “πράσινους” (80-78) 23'', πριν από τη λήξη. Ο Ντόντσιτς ισοφάρισε με δύο εύστοχες βολές αλλά η απάντηση ήρθε από τον Τζέιμς Γκιστ με 2/2 από την γραμμή των βολών, βάζοντας τον ιδανικό επίλογο στο ματς!

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο απόψε, παίζοντας κι αυτό τον ρόλο του στην ανατροπή της κατάστασης. Οι "πράσινοι" ανακοίνωσαν sold out, πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Λάτισεβς (Λετονία), Νέντοβιτς (Σλοβενία).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (2), Ρίβερς 20 (4/7 δίποντα, 4/11 τρίποντα), Παππάς 9 (1), Ντένμον, Γκιστ 15 (6/8 δίποντα, 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ), Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 1, Λοτζέσκι 8 (2), Καλάθης 12 (5/10 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/4 βολές, 4 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο 3.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 7 (1), Ραντλ 3 (1), Ρούντι 9 (2), Ντόντσιτς 19 (2/5 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 6/8 βολές, 6 ριμπάουντ, 8 λάθη), Ματσιούλις, Ρέγιες 12 (8 ριμπάουντ), Καμπάσο 7 (1), Γιούστα 4, Κάρολ, Ταβάρες 7 (4 ριμπάουντ), Τόμπκινς 12 (1 τρίποντα, 6 ριμπάουντ).

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός Superfoods: 21/39 δίποντα, 9/30 τρίποντα, 13/18 βολές, 30 ριμπάουντ (19+11), 17 ασίστ, 8 κλεψίματα, 4 λάθη, 3 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Ρεάλ Μαδρίτης: 18/29 δίποντα, 9/23 τρίποντα, 17/20 βολές, 34 ριμπάουντ (27+7), 15 ασίστ, 2 κλεψίματα, 15 λάθη, 4 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά με την Ουνικάχα Μάλαγα (1/12, 21:00), ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα στο WiZink Center (1/12, 22:00).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ