EUROLEAGUE

Βαλένθια - Ερυθρός Αστέρας 68-77

Βαλένθια - Ερυθρός Αστέρας 68-77

Ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε εκτός έδρας τη Βαλένθια (68-77) και πήρε το εισιτήριο για το Top 16 της Euroleague. Μετά από αυτή τη νίκη, οι Σέρβοι έχουν ελπίδες ακόμη και για την πρώτη θέση.

Με τους ψηλούς του να κάνουν τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο και τον Ουίλιαμς να είναι εξαιρετικός, ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε εκτός έδρας τη Βαλένθια (68-77) και πήρε το εισιτήριο για το Top 16 της Euroleague. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν το πάνω χέρι στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και με κορυφαίους τους ψηλούς τους, που έκαναν τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλαν πλώρη για τη δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου.

Από την άλλη, η Βαλένθια παρέμεινε κάτω από την πρώτη τετράδα και κυνηγάει το 2/2 στα επόμενα παιχνίδια για να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με βάση την κατάσταση στη βαθμολογία του τέταρτου ομίλου, ήταν δεδομένο πως η Βαλένθια θα έχει άγχος. Κάτι το οποίο αποδείχθηκε στο παρκέ. Γι αυτό ο Ερυθρός Αστέρας πήρε γρήγορα το πάνω χέρι στο σκορ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν άφησε τους Ισπανούςε να... ησυχάσουν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν καλύτερη, πιο εύστοχη (είχε 7/15 από την περιφέρεια) και χάρη στη δράση των Ουίλιαμς (10π. μέχρι την ανάπαυλα) και Κάλινιτς (12π. μέχρι το 20'), πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ένα μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα (37-42).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν την ανατροπή, ποντάροντας στα όσα έκαναν οι Ρίμπας και Ντούμπλιεβιτς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ειδικά από τη στιγμή που ο Μαριάνοβιτς άρχισε να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, σκοράροντας τους περισσότερους πόντους του στην τρίτη περίοδο. Την ίδια ώρα, ο Σέρβος σέντερ μάζευε όλα τα αμυντικά ριμπάουντ στο καλάθι των "ερυθρόλευκων".

Έτσι, ήρθε το +10 (52-62) του 30ου λεπτού που έδινε στον Ερυθρό Αστέρα σαφές προβάδισμα για το "διπλό". Ένα προβάδισμα που μετουσιώθηκε στους δύο βαθμούς της νίκης αφού η Βαλένθια δεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή. Οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι, αλλά η αστοχία τους σε συνδυασμό με την εξαιρετική (αμυντικά) εμφάνιση του -έτερου σέντερ των "ερυθρολεύκων"- Τσίρμπες κράτησε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ μέχρι το φινάλε (68-77).

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 37-42, 52-62, 68-77.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ