EUROLEAGUE

Τζος Άνταμς: Έπεσε από γκρεμό και βρήκε την... ζωή του

Τζος Άνταμς: Έπεσε από γκρεμό και βρήκε την... ζωή του

Ο Τζος Άνταμς δεν θα έπρεπε να υπογράφει στην Αναντολού Εφές. Δεν θα έπρεπε να παίζει μπάσκετ. Δεν θα έπρεπε καν να περπατάει. Κι όμως, τα έκανε όλα αυτά. Κι ας κόντεψε ένα τροχαίο να του διαλύσει την ζωή.

Πάνω από το δεξί του φρύδι ο Τζος Άνταμς έχει μία μεγάλη ουλή. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του αναρωτιέται τι είναι, αν και σίγουρα υποψιάζεται ότι κάποιο ατύχημα θα βρίσκεται πίσω από αυτήν. Σίγουρα δε μπορεί να φανταστεί όμως την απάντηση που θα πάρει.

Ήταν χαράματα του Αυγούστου του 2016 όταν ο νυν παίκτης της Αναντολού Εφές οδηγούσε το τζιπ του στο Denver, έχοντας μόλις υπογράψει συμβόλαιο με την Αβτοντόρ Σαράτοβ. Ήταν κουρασμένος, τα μάτια του “βάραιναν”. Κάποια στιγμή δεν άντεξε και τον πήρε ο ύπνος. Το αμάξι ξέφυγε της πορείας του και έπεσε στο κενό σε ένα αυλάκι πριν αναποδογυρίσει. Η πτώση ήταν δυνατή και είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει τον αυχένα του (μεταξύ του 5ου και του 6ου σπονδύλου), να υποστεί εξάρθρωση στο στέρνο και να αποκτήσει το περίφημο σχίσιμο πάνω από το δεξί του φρύδι και χρειάστηκε 34 ράμματα για να κλείσει!

Η κατάσταση ήταν σοβαρή για τον Άνταμς, ο οποίος σε μία πρόσφατη συνέντευξη στους New York Times δήλωσε πως “ όταν ξύπνησα μετά το τρακάρισμα η πρώτη σκέψη μου ήταν ότι η μαμά μου θα με σκοτώσει”. Μετά άρχισε να νιώθει τον πόνο, ειδικά στο στήθος. “ Όποτε ήθελα να βήξω ή να κινηθώ ή να πάρω μία βαθιά ανάσα ένιωθα όλα τα οστά του στήθους μου να κινούνται”. Αυτό που δεν ήξερε εκείνη την στιγμή ήταν πως η καριέρα του, βασική η ίδια του η ζωή, μπορεί να άλλαζε δραματικά.

Με τον 5ο και τον 6ο σπόνδυλο της σπονδυλικής του στήλης να έχουν σπάσει, υπήρχε πλέον σοβαρή πιθανότητα ο Άνταμς να μείνει ανάπηρος. Οι γιατροί τελικά θα έβρισκαν την λύση, ενώνοντας τους δύο σπονδύλους, ενώ έραψαν και το σημείο πάνω από το φρύδι του. “ Ξυπνάω κάθε μέρα και ευχαριστώ τον Θεό που μπορώ και περπατάω, πόσο μάλλον να παίζω μπάσκετ” δήλωσε ο ίδιος.

Ένας μαχητής της ζωής

Τζος Άνταμς: Έπεσε από γκρεμό και βρήκε την... ζωή του

Σε ένα τρομερό παιχνίδι της μοίρας, ο Άνταμς δε μπόρεσε απλώς να ξαναπερπατήσει. Δείχνοντας τεράστια θέληση, ξεκίνησε άμεσα προπονήσεις με την βοήθεια ενός προπονητή. Δύο μήνες μετά το τροχαίο είχε ξεκινήσει ήδη να ντριμπλάρει από στάσιμη θέση. Χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο για να του επιτραπεί να τρέξει και να κάνει άλματα. Στις αρχές του 2017 είχε ήδη ενσωματωθεί στην Αβτοντόρ Σαράτοβ, η οποία τον περίμενε υπομονετικά. Και δεν το μετάνιωσε.

Ο Άνταμς αρίθμησε 12.1 πόντους και 4.2 ασίστ μέσο όρο στην VTB League. Μόλις τελείωσε η σεζόν ενσωματώθηκε στο ρόστερ των Dallas Mavericks και αγωνίστηκε μαζί τους στο Summer League. Και πριν μερικές ημέρες υπέγραψε συμβόλαιο με την Αναντολού Εφές . Κοινώς, θα μπορούσε να πει κανείς ότι σχεδόν έναν χρόνο μετά το ατύχημα που κόντεψε να του στοιχίσει την ζωή, τα έχει καταφέρει μία χαρά.

Ο Άνταμς έμαθε με τον άσχημο τρόπο ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο σε αυτή την ζωή και, κυρίως, η ίδια η ζωή. Αν, δε, προσπαθήσει να το ξεχάσει, θα υπάρχει πάντα αυτό το σημάδι πάνω από το δεξί του φρύδι να του το θυμίζει. Αυτό βέβαια είναι το μικρότερο κακό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ