EUROLEAGUE

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παρτίζαν 88-46

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παρτίζαν 88-46

Μια εβδομάδα μετά την ήττα στην Βαρκελώνη, η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε δια περιπάτου (88-46) της Παρτίζαν.

Με εξαιρετική άμυνα και καλά ποσοστά στην επίθεση, η ΤΣΣΚΑ του Μεσίνα σκόρπισε την Παρτίζαν που μπορεί να μην στόχευε στη νίκη, αλλά έδειξε πολύ άσχημο πρόσωπο και δεν βρήκε σε κανένα σημείο του αγώνα ρυθμό.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Η αλήθεια είναι ότι στο ξεκίνημα της σεζόν, η ΤΣΣΚΑ δεν έχει δείξει το πρόσωπο που όλοι περίμεναν. Οι Ρώσοι διασύρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς, έχασαν μια εβδομάδα αργότερα στην Βαρκελώνη, οπότε το παιχνίδι με την Παρτίζαν ήταν μια καλή ευκαιρία για να βρουν ρυθμό και να "χτίσουν" την ψυχολογία τους. Οι Σέρβοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν, αν και η ουσία είναι πως δεν περίμεναν κάτι περισσότερο από το συγκεκριμένο ματς. Άλλοι αγώνες είναι αυτοί που έχουν κυκλώσει στο πρόγραμμά τους.

O... πλέι μέικερ Ουίμς και ο μοναδικός που πάλεψε από την Παρτίζαν

Ο Σόνι Ουίμς με 18 πόντους και 8 ασίστ (!) σε 29 λεπτά συμμετοχής, ο Βιτάλι Φριτζόν με 16 πόντους και 3/4 τρίποντα και ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ με 15 πόντους ήταν οι τρεις κορυφαίοι των γηπεδούχων, που δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον τραυματία Νέναντ Κρστιτς, την ώρα που ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (13 πόντοι) ήταν ο μόνος που διασώθηκε από το ναυάγιο της Παρτίζαν και ο μόνος που απειλούσε με συνέπεια το καλάθι της ΤΣΣΚΑ.

Περίπατο από νωρίς, διαδικαστικού χαρακτήρα το δεύτερο ημίχρονο

Οι Σέρβοι προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως οι Ρώσοι χτύπησαν στην ρακέτα, προηγήθηκαν με 19-8 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου (21-10) και δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο την ούτως ή άλλως σκληρή αποστολή της Παρτίζαν που δεν ήταν αποτελεσματική ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Η είσοδος του Κάιλ Χάινς έδωσε ακόμη περισσότερη ενέργεια στους γηπεδούχους, οι οποίοι σταδιακά άνοιξαν ακόμη περισσότερο την διαφορά, την έφτασαν στους 20 (32-12) και με τον Σόνι Ουίμς να κυριαρχεί, έκλεισαν το ημίχρονο στο +24 (42-18). Είχαν 16-23 δίποντα (ποσοστό 69%), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν 7/27 προσπάθειες και είχαν 10 λάθη, επτά περισσότερα από την ομάδα του Μεσίνα.

Από τη στιγμή που το σκορ είχε ανοίξει τόσο πολύ, οι δυο ομάδες μπήκαν στην επανάληψη με ξεχωριστούς στόχους. Η μεν ΤΣΣΚΑ για να συνεχίσει σε υψηλούς ρυθμούς, ώστε να αποκτήσει καλό ρυθμό, η δε Παρτίζαν για να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι σε μια εκ των φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague. Παρόλα αυτά, οι Ρώσοι ήταν αυτοί που εντυπωσίασαν, καθώς έτρεξαν ένα επί μέρους 13-2 για το 55-21 στα μέσα της τρίτης περιόδου και κάπως έτσι χάθηκε οριστικά το όποιο ενδιαφέρον υπήρχε για το παιχνίδι. Το 69-31 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου δεν κολάκευε την Παρτίζαν, η οποία μπορεί να μην πληγώθηκε ιδιαίτερα από το τελικό 88-46, αλλά θα πρέπει να παρουσιάσει στο μέλλον καλύτερη εικόνα.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ