EUROLEAGUE

Ο Ζέλικο κέρδισε τον Μεσίνα (ξανά)

Ο Ζέλικο κέρδισε τον Μεσίνα (ξανά)

Πιο ψύχραιμη, με περισσότερη ενέργεια και "καθαρό" μυαλό στην τέταρτη περίοδο, η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς πέρασε νικηφόρα από την Μόσχα (74-78) απέναντι στην ΤΣΣΚΑ του Μεσίνα.

Ήταν το ντέρμπι της ημέρας και δικαίωσε τις προσδοκίες όλων. ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενέρμπαχτσε έδωσαν μια μάχη μέχρι τελικής πτώσης, με τους Τούρκους να κερδίζουν στα σημεία (74-78) και να κάνουν καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου τους.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Το παιχνίδι του πρώτου γύρου, στην Κωνσταντινούπολη, εξελίχθηκε σε περίπατο για την Φενέρμπαχτσε. Δεν συνέβη το ίδιο στον αγώνα της Μόσχας, αν και στο τέλος της βραδιάς, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν αυτός που πανηγύρισε και όχι ο Έτορε Μεσίνα. Οι Τούρκοι πήραν τη νίκη (74-78), έκαναν το πλέον καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου τους και τα κατάφεραν χάρη στην πολύ καλή τους εμφάνιση στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο.

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (18 πόντοι) έκανε την διαφορά, ο Λίνας Κλέιζα (13 πόντοι, 3/4 τρίποντα) ήταν καθοριστικός μετά από καιρό, ο Μπιέλιτσα (10 πόντοι) και ο Πρέλτζιτς (5 πόντοι με 2/10 σουτ, αλλά 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 8 ασίστ) έβαλαν το λιθαράκι τους και η "ήσυχη" βραδιά του ΜακΚάλεμπ (8 πόντοι σε 24:28) δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Οι Μοσχοβίτες, από την άλλη, είχαν για κορυφαίο τον Σόνι Ουίμς (20 πόντοι, 8/16 σουτ), με τον Τζέρεμι Πάργκο (15 πόντοι) και τον Μίλος Τεόντοσιτς (14 πόντοι, 2/9 σουτ, 4 ασίστ, 4 ριμπάουντ) να ακολουθούν σε απόδοση.

Α' ημίχρονο

Οι Τούρκοι με τους Μπογκντάνοβιτς, Πρέλτζιτς, Κλέιζα στην πεντάδα, μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι και χτίζουν από νωρίς μια μικρή διαφορά (4-12) με σουτ από τους δυο πρώτους και τον ΜακΚάλεμπ. Ο Μεσίνα καλεί τάιμ άουτ, ο Ομπράντοβιτς ζητάει να μην δοθούν εύκολα καλάθια στην ΤΣΣΚΑ, όμως οι Μοσχοβίτες μαζεύουν το σκορ με τον Σάσα Κάουν και τον Σόνι Ουίμς (9-12), πριν ο Πάργκο γράψει με off balance σουτ το 17-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Πρέλτζιτς είχε ήδη 5 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 12 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης από τις 22 της Φενέρ!

Ο Χάινς έδωσε πνοή στην επίθεση της ΤΣΣΚΑ στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, την έβαλε μπροστά με 21-19, ενώ ο Βοροντσέβιτς με τον Ουίμς πήραν προσπάθειες για το 27-25 στα μέσα της περιόδου. Κάπου εκεί οι Τούρκοι ανέβασαν στροφές, με τους περιφερειακούς να κάνουν ζημιά στην άμυνα των Ρώσων, τους Βίντμαρ - Κλέιζα να γράφουν το 29-34 και τον ΜακΚάλεμπ να φτάνει τους 8 πόντους με το δεύτερο τρίποντό του στον αγώνα, για το 35-41 του ημιχρόνου.

Β' ημίχρονο

Ο Χάινς και ο Τεόντοιτς κράτησαν την ΤΣΣΚΑ κοντά στο σκορ, όμως ο Πάργκο και ο Ουίμς ήταν αυτοί που έκαναν την διαφορά για τους Ρώσους στην τρίτη περίοδο. Οι δυο Αμερικανοι πέτυχαν διαδοχικά καλάθια, με τον Μίλος να σκοράρει τρίποντο για το 56-49 και την Φενέρ να χάνει εντελώς τον ρυθμό της. Ο Μπιέλιτσα, πάντως, ήταν ο άνθρωπος για τα δύσκολα. Απάντησε στους γηπεδούχους, μείωσε στο καλάθι (56-54), είδε τον Σιπάχι να ισοφαρίζει (56-56) με βολές, αλλά και τον Βλάντιμιρ Μίτσοβ να βάζει τρίποντο πίσω από το κέντρο για το 59-56 του τρίτου δεκαλέπτου!

O ρυθμός άνοιξε στην τέταρτη περίοδο, με τον Τεόντοσιτς να έχει πάρει φωτιά, αλλά τον Κλέιζα να σκοράρει ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο (67-66) σε ένα σημείο που η ψυχολογία των Τούρκων έμοιαζε εύθραυστη. Ο Μπογκντάνοβιτς τον μιμήθηκε για το 69-69, έβαλε δυο βολές για το 69-71 και είδε τον Λιθουανό να πετυχαίνει το τρίτο του μακρινό σου στον αγώνα για το 69-74, τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ακολούθησε λάθος της ΤΣΣΚΑ, άστοχα τρίποντα του Τεόντοσιτς, μπερδέματα με το ρολόι, ένα κρίσιμο καλάθι του Ζόριτς (73-76), 1/2 βολές από τον Ουίμς (74-76) και 2/2 από τον Μπογκντάνοβιτς που έγραψε το τελικό σκορ για να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του την 7η νίκη σε σύνολο 8 αγώνων.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ