EUROLEAGUE

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 66-64

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 66-64
INTIME SPORTS

Ματς για δυνατές καρδιές ήταν ο α' ημιτελικός με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να νικάει με σκορ 66-64 τον ψυχωμένο Παναθηναϊκό και να παίρνει το εισιτήριο για τον κυριακάτικο τελικό του Final-4 (video)

Μετά από συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο Παναθηναϊκός έχασε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με σκορ 66-64 και μαζί την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Παναθηναϊκός έκανε υπερπροσπάθεια, αλλά στο τέλος η ΤΣΣΚΑ ήταν και πιο τυχερή. Στην τελευταία επίθεση ο Διαμαντίδης μπερδεύτηκε και χάθηκε ένα παιχνίδι στο οποίο οι "πράσινοι" θα έκαναν την υπέρβαση αν το κέρδιζαν.

Στα 9,1'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Τεόντοσιτς είχε δύο βολές και τις έχασε, ο Ομπράντοβιτς πήρε τάιμ άουτ αλλά στην τελευταία επίθεση τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα έπρεπε.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην τελευταία, επί της ουσίας, άμυνά τους, ζητώντας αρχικά βήματα του Τεόντοσιτς και εν συνεχεία του Σισκάουσκας. Οι διαιτητές αποφάσισαν διαφορετικά και φτάσαμε στην τελευταία επίθεση, όπου ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν κατάφερε να πάρει σουτ ή να μοιράσει την μπάλα, σε μια κόπια του ματς με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, όπου είχε καθυστερήσει να πασάρει στον Νικ Καλάθη.

Η ΤΣΣΚΑ τελικά, έστω και με αυτόν τον τρόπο δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί που της είχε αποδοθεί από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, παρότι δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να λυγίσει την αντίσταση του Παναθηναϊκού, ο οποίος ήταν περισσότερο έτοιμος, καλύτερα διαβασμένος και πιο συγκεντρωμένος, τουλάχιστον στο "τι έπρεπε να κάνει μέσα στο ματς". Αλλά δεν ήταν αρκετό.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με τους Γιασικεβίτσιους, Διαμαντίδη, Σάτο, Καϊμακόγλου και Μάριτς. Ο τελευταίος μάλιστα μετά από δύο καλές πάσες από τους συμπαίκτες του έγραψε το 0-4 στο 2'. Με τον κόσμο του να δημιουργεί καυτή ατμόσφαιρα, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει τρομερή ενέργεια και πάθος.

Ελέγχοντας μάλιστα τα ριμπάουντ, προηγήθηκε με 2-11 στο 3.30'', έχοντας αναλάβει ρόλο στην επίθεση ο Μπατίστ ο οποίος είχε πάρει τη θέση του Μάριτς που μπήκε φουριόζος και πέτυχε τους 6 πρώτους πόντους της ομάδας του. Με εύστοχα σουτ τριών πόντων του Σάτο και του Γιασικεβίτσιους ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4-16 και 7-19, με τον Καζλάουσκας να παίρνει υποχρεωτικό τάιμ άουτ στο 5'.

Με όπλο την καλή του άμυνα, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 9-23 στο 8' μετά από εύστοχο σουτ του Γιασικεβίτσιους. Λίγο αργότερα, ο Ομπράντοβιτς πέρασε τους Λόγκαν, Περπέρογλου και Βουγιούκα στο παρκέ για να ξεκουράσει τους βασικούς του, ενώ στα 17'' πριν το τέλος του α' δεκαλέπτου ο Διαμαντίδης έκανε το 13-27. Το 15-29 έγραψε ο Λόγκαν με καλάθι που πανηγύρισε έξαλλα και ο Ομπράντοβιτς στη λήξη του χρόνου!

Επιθετικό μπλακ άουτ και ρωσικό 13-0

Η ΤΣΣΚΑ αφού ολοκλήρωσε το α' δεκάλεπτο με 8 βολές, εξακολούθησε να σκοράρει από τη γραμμή και στη συνέχεια. Με τους Γκόρντον και Κρστιτς, οι Ρώσοι μείωσαν στους 10 (19-29), όμως ένα τρίποντο του Καλάθη έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +13 (19-32) στο 13'.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να βάλει δύο εύκολα καλάθια και στη συνέχεια παρουσιάστηκε νευρικός, κάνοντας δύο λάθη που έκαναν έξω φρενών τον Ομπράντοβιτς. Στο 15'30'' πήρε τάιμ άουτ ζητώντας ιδιαίτερη προσοχή αφού ο Κιριλένκο είχε πετύχει καλάθι και φάουλ για το 22-32.

Με τους Λαβρίνοβιτς και Σβεντ, η ΤΣΣΚΑ μείωσε ακόμα περισσότερο (26-32), αφού ο Παναθηναϊκός έχασε πολλά ελεύθερα σουτ, μη έχοντας καθαρό μυαλό και αυτοσυγκέντρωση. Οι "πράσινοι" είχαν χάσει την ψυχραιμία τους, απόδειξη το φάουλ του Γιασικεβίτσιους πάνω στον Κιριλένκο για σουτ τριών πόντων. Ο τελευταίος μάλιστα ισοφάρισε σε 32-32 στο 1.17'' πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Το 13-0 της ΤΣΣΚΑ διακόπηκε από ένα αποφασιστικό τέλος του Μπατίστ που έβαλε τέλος στην επιθετικά αδράνεια της ομάδας του για σχεδόν έξι λεπτά. Ο Παναθηναϊκός τελικά έφυγε με τα αποδυτήρια μόλις στο +2 (32-34) αφού το τελευταίο σουτ του Διαμαντίδη ήταν υπό πίεση και άστοχο. Οι Ρώσοι ολοκλήρωσαν το ημίχρονο έχοντας εκτελέσει 18 βολές έναντι 3 του Παναθηναϊκού.

Την κράτησε ο Κρστιτς μέσα στο ματς

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Κρστιτς ισοφάρισε σε 34-34, όμως ο Γιασικεβίτσιους απάντησε με 5 προσωπικούς του πόντους, κάνοντας το 34-39. Ο Μάριτς τα είχε βρει σκούρα με τον Κρστιτς και ο Ομπράντοβιτς πέρασε στο παρκέ τον Βουγιούκα. Ο Κιριλένκο έδωσε στο 23' το προβάδισμα για πρώτη φορά με 41-39, δίνοντάς επίσης και ψυχολογική ώθηση.

Οι "πράσινοι" είχαν χάσει την καλή τους αμυντική διάθεση, ενώ η ΤΣΣΚΑ έβρισκε το εύκολο καλάθι (44-42). Ένα τρίποντο του Διαμαντίδη έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (46-47), ενώ το γκολ φάουλ του Καϊμακόγλου έδωσε στους "πράσινους" αέρα τεσσάρων πόντων (46-50).

Πάντως, η ΤΣΣΚΑ έμενε μέσα στο παιχνίδι με τα καλάθια του Κιριλένκο (48-50) αλλά και τη βοήθεια της διαιτησίας σε εκείνο το σημείο που έδωσε δύο τρία αλλοπρόσαλλα σφυρίγματά υπέρ της. Τελικά, με τις βολές του Καϊμακόγλου και αφού ο Διαμαντίδης έδινε μεγάλες μάχες σε άμυνα και επίθεση, στο 30' το ματς ήταν 51-55.

Ντέρμπι για γερά νεύρα

Με το καλημέρα στο δ' δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έχασε τον Τσαρτσαρή ο οποίος δέχτηκε ένα σκληρό φάουλ από τον Κιριλένκο και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Ο Μπατίστ που μπήκε στη θέση του έκανε το 51-57 στο 31', όμως στη συνέχεια έκανε ένα λάθος κι έχασε ένα σουτ, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε η ΤΣΣΚΑ.

Προηγήθηκε με 58-57 χάρη σε σερί 5-0 από τους Τεόντοσιτς και Κρστιτς όμως ο Παναθηναϊκός απάντησε πριν τελικά ο Σβεντ γράψει το 60-59 στο 36'. Ο Διαμαντίδης έπαιρνε σουτ, αλλά ήταν απελπιστικά άστοχος. Τελικά, με ένα σερί 5-0 από τον Γιασικεβιτσιους στα 2.12'' πριν το τέλος του αγώνα, βάζοντας "γκάζια" στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Υπήρχε πάντως χρόνος και ο Σβεντ απάντησε με τρεις δικούς του πόντους για το 63-64 στο 1.26'' πριν τη λήξη. Ο Τεόντοσιτς στα 38'' πριν το τέλος έγραψε το 65-64, ακολούθησε άστοχο σουτ του Γιασικεβίτσιους και ο Σβεντ με 1/2 βολές έκανε 66-64 που ήταν και το τελικό σκορ, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν σκόραρε στο τελευταίο λεπτό.

Τα δεκάλεπτα: 15-29, 32-34, 51-55, 66-64.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 12(1), Λαβρίνοβιτς 2, Σισκάουσκας 5, Κρστιτς 8, Κιριλένκο 17(2), Βορονόφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 15(1), Κάουν 2, Κριάπα 3(1), Γκόρντον 2.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 6, Περπέρογλου, Μπατίστ 11, Λόγκαν 2, Σάτο 3(1), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10(1), Βουγιούκας, Καλάθης 3(1), Καϊμακόγλου 10(1), Γιασικεβίτσιους 19(3).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ