EUROLEAGUE

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λαμποράλ Κούτσα 99-90

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λαμποράλ Κούτσα 99-90

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε το 12/12 στην Euroleague, κερδίζοντας τη Λαμποράλ Κούτσα με 99-90, για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16. Οι Ρώσοι πάντως, αγχώθηκαν αρκετά μέχρι να φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παραμένει αήττητη στη φετινή Euroleague, αν και τα... χρειάστηκε απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα. Το τελικό +9 (99-90) της επικράτησης των Μοσχοβιτών είναι ενδεικτικό της προσπάθειας που κατέβαλαν οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, οι οποίοι πάντως είχαν θεματάκια στον τομέα των ριμπάουντ (σ.σ.: οι Βάσκοι πήραν 23 επιθετικά).

Όπως και να έχει πάντως, πήραν τη νίκη, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Ντε Κολό 17, Τεόντοσιτς 18, Ουίμς 22, Βοροντσέβιτς 13, Κάουν 12), την ώρα που από πλευράς Λαμποράλ Κούτσα ξεχώρισε Μάικ Τζέιμς(19π.-3ριμπ.-4ασ.).

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Οι Μοσχοβίτες ξεκίνησαν το παιχνίδι με πολλή περισσότερη ενέργεια (εξ ου και το 8-0 του 2ου λεπτού), αλλά οι μεγάλες μεταπτώσεις που υπήρχαν στην απόδοση των ομάδων ήταν το στοιχείο που χαρακτήρισε το πρώτο δεκάλεπτο. Τα σερί... έδιναν κι έπαιρναν, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να έχει μεν το πάνω χέρι, αλλά να αδυνατεί να επιβληθεί.

Γι αυτό και το +3 (12-9) του 5ου λεπτού έγινε +10 (19-9 στο 6'), πριν γίνει +1 (19-18) στο 8ο λεπτό. Σε αυτά, υπολογίστε το γεγονός πως η Λαμποράλ Κούτσα προσπάθησε να απειλήσει από την περιφέρεια, δίχως να το πετύχει (3/11 τρίποντα στο 6ο λεπτό).

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει προβάδισμα έξι πόντων (26-20), αλλά τα όσα έκαναν από εκεί και μετά να αρκούσαν για να τους να νιώσουν ασφάλεια.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της στη δεύτερη περίοδο, με την απόδοσή της από το 11ο μέχρι το 18ο λεπτό να είναι εξαιρετική. Κάπως έτσι, η διαφορά ανέβηκε από τους πέντε (28-23) στους είκοσι (51-31), με τον πλουραλισμό στην επίθεση να αποτελεί το κυριότερο προσόν της.

Το +17 (53-36) της ανάπαυλας έδειχνε -σε μεγάλο βαθμό- ποιά ομάδα στεκόταν καλύτερα στο παρκέ, αλλά αποδείχθηκε πως δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τους Μοσχοβίτες.

Κάτι που αποδείχθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, μιας και η διαφορά έπεσε στο μισό. Βλέπετε, η Λαμποράλ Κούτσα βελτίωσε σημαντικά τα ποσοστά της, την ώρα που οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αψήφησαν -για λίγο- όσα έπρεπε να κάνουν στην άμυνα. Οι Βάσκοι πέτυχαν 26 πόντους στην τρίτη περίοδο, με τον Μάικ Τζέιμς να δείχνει τον δρόμο και τα επιθετικά ριμπάουντ (21 στον αριθμό) να αποτελούν το μεγάλο όπλο τους.

Με αυτά ως "όχημα" βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Να φτάσουν στο -4 (81-77) στο 34' και να... αγχώσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που ήταν υποχρεωμένη να παλέψει πολύ για να βάλει "στοπ" στην ανατροπή που επιχειρούσαν οι φιλοξενούμενοι.

Ποια ήταν η απάντησή της στα τελευταία έξι λεπτά; Η διαφορά έφτασε ξανά κοντά στους είκοσι πόντους (99-82), πριν ολοκληρωθεί με +9 (99-90) υπέρ των γηπεδούχων, μετά το μικρό σερί που "έτρεξαν" οι Βάσκοι στο τελευταίο ενάμιση λεπτό.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 53-36, 71-62, 99-90.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ