EUROLEAGUE

Τρίτη σερί χρονιά που ο Πρωταθλητής μένει εκτός Final Four

Τρίτη σερί χρονιά που ο Πρωταθλητής μένει εκτός Final Four

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πήρε το "εισιτήριο" για το Βερολίνο και για τρίτη σερί σεζόν, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης μένει εκτός Final-Four, ύστερα από τους Ολυμπιακό και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μία αρνητική παράδοση, μία... κατάρα για τις ομάδες που κατακτούν το Πρωτάθλημα Ευρώπης στην Euroleague.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δέχτηκε "σκούπα" από την Φενέρμπαχτσε, αποκλείστηκε στα προημιτελικά με 3-0 νίκες και για τρίτη σερί σεζόν, η κάτοχος της Euroleague, δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Αυτό αρχικά συνέβη με τον Ολυμπιακό, ο οποίος αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στο Final-Four του Λονδίνου το 2013, αλλά την επόμενη σεζόν (2014) αποκλείστηκε στα playoffs από την Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2 νίκες.

Το 2014 η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατέκτησε τον τίτλο στο Final-Four του Μιλάνου, αλλά την ερχόμενη χρονιά (2015) η Φενέρμπαχτσε την απέκλεισε με 3-0 νίκες. Φέτος (2016), και πάλι η τουρκική ομάδα, "έκοψε" τον δρόμο στην κάτοχο του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία και "σκούπισε" μόνο με νίκες.

Η τελευταία ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο και μπόρεσε όχι μόνο να συμμετάσχει ξανά σε Final-Four, αλλά και να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ευρώπης για δεύτερη σερί σεζόν, είναι ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες πήραν το τρόπαιο το 2012 στην Κωνσταντινούπολη και έκαναν το ίδιο έναν χρόνο μετά (2013) στο Λονδίνο.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ