EUROLEAGUE

Το πρώτο βήμα του Παναθηναϊκού για το πέμπτο αστέρι

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ / ÂÅÑÏËÉÍÏ 2009 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ-ÐÁÏ / EUROLEAGUE / FINAL FOUR / BERLIN 2009 / SEMIFINAL / OLYMPIAKOS-PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ / ÂÅÑÏËÉÍÏ 2009 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ-ÐÁÏ / EUROLEAGUE / FINAL FOUR / BERLIN 2009 / SEMIFINAL / OLYMPIAKOS-PANATHINAIKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σαν σήμερα (1/5) πριν από εφτά χρόνια, ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πέμπτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας του, επικρατώντας στον ημιτελικό του Final Four του Βερολίνου του Ολυμπιακού (84-82).

Πέρασαν κιόλας εφτά χρόνια από τον ωραιότερο και πιο συγκλονιστικό ημιτελικό στην ιστορία των Final Four. Τότε που ο Παναθηναϊκός επικρατούσε του Ολυμπιακού (84-82) στην Ο2 World Arena του Βερολίνου, κερδίζοντας για πρώτη φορά τον αιώνιο αντίπαλό του σε αυτό το σημείο της χρονιάς. Οι δύο πρώτες απόπειρες (1994 και 1995) δεν είχαν στεφθεί με επιτυχία, η τρίτη όμως ήταν η... φαρμακερή!

Με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην άκρη του πάγκου του και το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας του, το "τριφύλλι" ξεπέρασε το εμπόδιο του Ολυμπιακού, για να κάνει το πρώτο βήμα που απαιτούνταν προς την κατάκτηση του πέμπτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας του. Η πρώτη νίκη επί των "ερυθρολεύκων" σε Final Four δεν θα ήταν όμως εξίσου σημαντική, αν δύο ημέρες αργότερα οι "πράσινοι" δεν έκαμπταν την αντίσταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η πολυτέλεια της παρουσίας των Δημήτρη Διαμαντίδη, Βασίλη Σπανούλη, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Ντρου Νίκολας στην περιφέρεια, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη παρουσία των Νίκολα Πέκοβιτς και Μάικ Μπατίστ στο "5", δεν θα μπορούσαν παρά να αποτελέσουν τη βάση της επιτυχημένης εκείνης πορείας του Παναθηναϊκού στην Euroleague.

Ο ημιτελικός του Βερολίνου ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό, κι όπως αποδείχθηκε άπαντες είχαν αντιληφθεί πλήρως περί τίνος επρόκειτο. Από τη μία η εξαιρετική εμφάνιση των Νίκολα Πέκοβιτς (20π.) και Μάικ Μπατίστ (19π.) κοντά στα δύο καλάθια, από την άλλη η συνύπαρξη των Βασίλη Σπανούλη (18π.) και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (18π.) δημιούργησαν το... καρέ της επιτυχίας για το "τριφύλλι".

Ο "Πέκο" ήταν μάλιστα αυτός που "έγραψε" το τελικό σκορ με δικό του καλάθι ένα λεπτό πριν το τέλος, για να ακολουθήσει το άστοχο χουκ του Γιάννη Μπουρούση σχεδόν με την εκπνοή της αναμέτρησης. Ο έξαλλος πανηγυρισμός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι έντονες -σε κόσμια πλαίσια- εκφράσεις των οπαδών του "τριφυλλιού" στις εξέδρες ήταν το αποτέλεσμα της νίκης επί των "ερυθρολεύκων", που τότε επέστρεφαν σε Final Four μετά από περίπου μία δεκαετία αναμονής.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 41-43, 63-66, 82-84.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (1), Τσίλντρες 11, Βούισιτς 14, Μπουρούσης 10 (1), Χαλπερίν 4, Γκριρ 18 (2), Βουγιούκας, Πρίντεζης 9, Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 3, Πάργκο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 2, Μπατίστ 19, Φώτσης 5 (1), Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς 20, Γιασικεβίτσιους 18 (4).

Ξαναδείτε ΟΛΟ το παιχνίδι

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ