EUROLEAGUE

Το πίστεψε η Μπάγερν, το πήρε η Φενέρ

Το πίστεψε η Μπάγερν, το πήρε η Φενέρ

Μπορεί να αγχώθηκε αρκετά, όμως με ένα επιμέρους 22-8 στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τον Σλούκα να την κρατάει όρθια στα δύσκολα η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 74-67 της μαχητικής Μπάγερν Μονάχου.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η Μπάγερν ήταν μπροστά στο σκορ εκμεταλλευόμενη τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της Φενέρμπαχτσε, όμως στο τέλος οι Τούρκοι άφησαν τους αντιπάλους τους με την... γλύκα κερδίζαοντας με 74-67. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Λούιτζι Ντατόμε που σταμάτησε στους 15 πόντους με 6 ριμπάουντ, όμως τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε σημασία αν δεν υπήρχε ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ στα περίπου 21 λεπτά που αγωνίστηκε πέτυχε 13 πόντους, έκανε 3 κλεψίματα και ήταν από τους πρωταγωνιστές.

Ο αγώνας είχε κι άλλη ελληνική εκπροσώπηση εκτός του Σλούκα, καθώς πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Με σερί 6-0 ξεκίνησε τον αγώνα η Φενέρμπαχτσε που έδειξε ότι έχει άγριες διαθέσεις ενόψει της συνέχειας. Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς, ωστόσο, φρόντισε να βάλει φρένο στις ορέξεις των γηπεδούχων και οδηγώντας τους συμπαίκτες του η Μπάγερν απάντησε με ένα σερί 10-0 δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στους Βαυαρούς (6-10 στο 6'). Η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε συμπληρώσει περίπου 6 λεπτά χωρίς πόντο και χρειάστηκε ένα σουτ του Σλούκα να αλλάξει το σκορ, όμως αυτό δεν έμοιαζε αρκετό (8-16 στο 8'). Εν αντιθέσει με το ξεκίνημα το φινις του δεκαλέπτου ήταν τελείως διαφορετικό κι έτσι το 10-20 έμοιαζε με επιβράβευση στις γερμανικές προσπάθειες.

Με δύο τρίποντες "βόμβες" δια χειρός Μπογκντάνοβιτς και Ντίξον έδειξαν ότι οι Τούρκοι επέστρεψαν και μάλιστα για τα καλά (16-20 στο 11'). Το παιχνίδι μπορεί να έμοιαζε νευρικό κι οι δύο ομάδες να δυσκολεύονταν αρκετά για να βρουν σκορ, καθώς ήταν αρκετά άστοχες (5/14 δίποντα και 2/8 τρίποντα η Φενέρ, 9/16 δίποντα και 2/9 τρίποντα η Μπάγερν), όμως αυτό φάνηκε να ευνοεί τους φιλοξενούμενους που με κάποια επιθετικά ξεσπάσματα διατηρούνταν σε διψήφια απόσταση (20-34 στο 17). Έστω κι από τις βολές κατά κύριο λόγο, ο Κώστας Σλούκας ήταν ο πιο συνεπής σκόρερ από πλευράς Φενέρ, την ίδια ώρα που ο Ρένφρο ήταν ο ηγέτης της Μπάγερν (30-39 στο 20').

Το πίστεψε η Μπάγερν, το πήρε η Φενέρ

Αποφασισμένοι να κάνουν το come back μπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες του Ομπράντοβιτς. Με τον Κώστα Σλούκα να είναι ο ηγέτης σε σκοράρισμα και οργάνωση οι Τούρκοι έτρεξαν ένα επιμέρους 11-2 ισοφαρίζοντας σε 41-41 (στο 24'). Τα πάντα έμοιαζαν ιδανικά για την Φενέρμπαχτσε που είχε καταφέρει να επανέλθει από το -13, όμως η έξοδος του Σλούκα από το παιχνίδι συνδυάστηκε με την πτώση απόδοσης των Τούρκων. Αυτό το κακό διάστημα έδωσε την ευκαιρία στην Μπάγερν να κλέψει μπάλες, να βγει στον αιφνιδιασμό και με εύκολα καλάθια να τρέξει ένα επιμέρους 3-10 στέλνοντας και πάλι τη διαφορά στο +7 (52-59 στο 30').

Σε ακόμα μία περίοδο η Φενέρ μπήκε εξαιρετικά δυναμικά και με σερί 8-0 γύρισε εκ νέου το ματς (60-59 στο 33'), όμως το ζητούμενο ήταν η διάρκεια (60-59 στο 33'). Αυτή τη φορά τα πράγματα έδειχναν καλύτερα για τους Τούρκους που είχαν πάρει το μάθημα τους (68-62 στο 37'). Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 70-65, όμως στα 45 δευτερόλεπτα ο Ζίπσερ αστόχησε σε τρίποντο με τον Κάλινιτς λίγα δευτερόλεπτα μετά να κάνει το 72-65. Τα πάντα πλέον είχαν κριθεί, καθώς η Φενέρ έχοντας τρέξει ένα επιμέρους 22-8 στην τέταρτη περίοδο είχε φτάσει στην πρώτη της νίκη με σκορ 74-67.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ