EUROLEAGUE

Το πανόραμα της 9ης αγωνιστικής στο TOP-16

Το πανόραμα της 9ης αγωνιστικής στο TOP-16

Η 9η αγωνιστική του TOP-16 ολοκληρώθηκε με τις ελληνικές ομάδες να χαμογελούν έπειτα από σημαντικές νίκες. Κερδισμένες της αγωνιστικής οι ΤΣΣΚΑ, Χίμκι και Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Το Euroleague Greece συγκέντρωσε τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής του TOP-16 της Euroleague. Στον πρώτο όμιλο είναι μόνη πρώτη η Φενέρμπαχτσε (8-1) και δεύτερη η Λοκομοτίβ Κουμπάν (6-2), ενώ στον άλλο γκρουπ προηγούνται οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Λαμποράλ Κούτσα με ρεκόρ 7-2 και 6-3 αντίστοιχα. Ο Παναθηναϊκός μετά την σπουδαία νίκη επί της Μάλαγα έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, ενώ βλέπει και δεύτερη θέση, ενώ στο κόλπο ξαναμπαίνει ο Ολυμπιακός που κέρδισε την Λαμποράλ και έχει ρεκόρ 4-5.

GROUP E

Τσεντεβίτα - Νταρουσάφακα: Η Νταρουσάφακα έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για να διεκδικήσει την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague, μετά την εκτός έδρας επικράτηση επί της Τσεντεβίτα ( 83-77 ). Η ομάδα του Οκτάι Μαχμουτί δεν κατάφερε πάντως να καλύψει τη διαφορά της ήττας της στο παιχνίδι του α' γύρου.

Αναντολού Εφές - Λοκομοτίβ Κουμπάν: Έτοιμη να διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλο είναι πλέον η Λοκομοτίβ Κουμπάν, που πέρασε νικηφόρα από το "Αμπντί Ιπεκτσί" ( 76-61 ). Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει μπροστά του πλέον δύο παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά αφού ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Φενέρμπαχτσε (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός). Από την άλλη, η τουρκική ομάδα έχει πλέον ανηφόρα σε ό,τι αφορά την πρόκρισή της, αφού το φάσμα του αποκλεισμού απλώνεται πλέον μπροστά στα μάτια του Ντούσαν Ίβκοβιτς και των παικτών του.

Ουνικάχα Μάλαγα - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία ακόμη νίκη στο Top 16, την πέμπτη διαδοχική του με εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα ( 76-58 ). Το "τριφύλλι" ήταν κυρίαρχο από το πρώτο λεπτό, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί σε κανένα σημείο της αναμέτρησης απέναντι στην ομάδα του Τζουάν Πλάθα, που αποδοκιμάστηκε στο τέλος της αναμέτρησης.

Φενέρμπαχτσε - Ερυθρός Αστέρας: Με τρομερό ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο η Φενέρμπαχτσε έκανε come back για να επιστρέψει από το -9 και τελικά να κερδίσει με 72-65 τον Ερυθρό Αστέρα. Ασταμάτητος ο τρομερός Λουίτζι Ντατόμε που πέτυχε 27 πόντους.

GROUP F

Ρεάλ Μαδρίτης - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε το "διπλό" απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ( 96-87 ) και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο. Η "ρωσική αρκούδα" σούταρε με 50% πίσω από τη γραμμή των 6μ75, για να ξεπεράσει το εμπόδιο της "Βασίλισσας", που παραμένει σε επισφαλή θέση σε ό,τι αφορά την παρουσία της στα πλέι οφ της Euroleague.

Χίμκι - Μπαρτσελόνα: Αγνώριστη σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό παρουσιάστηκε η Μπαρτσελόνα, η οποία ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τη Χίμκι ( 75-61 ). Οι "κυανοκίτρινοι" ξέσπασαν στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ που παρέμεινε σε δύσκολη θέση αφού δεν έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ζάλγκιρις - Μπάμπεργκ: Ο Νίκος Ζήσης έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με 25 πόντους ωστόσο η Ζάλγκιρις επικράτησε της Μπάμπεργκ με 75-73 και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο Top-16. Δυο ρεκόρ και για τον Γιανκούνας!

Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα: Το πρώτο βήμα για την αντεπίθεση του Ολυμπιακού έγινε στο ΣΕΦ, εκεί όπου οι Πειραιώτες επικράτησαν της Λαμποράλ Κούτσα με 82-68 , έφτασαν τις 11 σερί εντός έδρας νίκες στα ματς με τους Βάσκους και συνεχίζουν να ελπίζουν σε πρόκριση στα playoffs!

Η επόμενη αγωνιστική (10η, 10-11/3)

Πέμπτη 10/3

19:00 Λοκομοτίβ - Φενέρμπαχτσε

20:00 Τσεντεβίτα - Μάλαγα

21:00 Μπάμπεργκ - Ολυμπιακός

21:45 Λαμποράλ Κούτσα - Χίμκι

Παρασκευή 11/3

19:45 Ζαλγκίρις - Ρεάλ Μαδρίτης

20:30 Νταρουσάφακα - Εφές

21:00 Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός

21:45 Μπαρτσελόνα - ΤΣΣΚΑ

Βαθμολογία (σε 9 αγ.)

Η κατάταξη στον Ε' όμιλο

1. Φενέρμπαχτσε / 8-1
2. Λοκομοτίβ Κουμπάν / 7-2
3. Παναθηναϊκός / 6-3
4. Ερυθρός Αστέρας / 5-4
5. Εφές / 3-6
6. Νταρουσάφακα / 3-6
7. Μάλαγα / 2-7
8. Τσεντεβίτα / 2-7

Η κατάταξη στον ΣΤ' όμιλο

1.ΤΣΣΚΑ Μόσχας / 7-2
2.Λαμποράλ Κούτσα / 6-3
3.Χίμκι / 5-4
4.Ρεάλ Μαδρίτης / 5-4
5.Μπαρτσελόνα / 4-5
6.Ολυμπιακός / 4-5
7.Μπάμπεργκ / 3-6
8.Ζάλγκιρις / 2-7

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ