EUROLEAGUE

Το νέο συμβόλαιο και η δεύτερη ευκαιρία για τον Μάικ Τζέιμς

Phoenix Suns guard Mike James (55) dribbles the ball against the Chicago Bulls during the first half of an NBA basketball game Sunday, Nov. 19, 2017, in Phoenix. The Suns defeated the Bulls 113-105. (AP Photo/Ross D. Franklin)
Phoenix Suns guard Mike James (55) dribbles the ball against the Chicago Bulls during the first half of an NBA basketball game Sunday, Nov. 19, 2017, in Phoenix. The Suns defeated the Bulls 113-105. (AP Photo/Ross D. Franklin) AP PHOTO/ROSS D. FRANKLIN

Ο Μάικ Τζέιμς ανανέωσε τη θέση του στο ΝΒΑ, αφήνοντας την EuroLeague με την... όρεξη. Το Sport24.gr γράφει για τα δεδομένα της συμφωνίας του με τους New Orleans Pelicans και το ενδεχόμενο να τον ξαναδούμε στα μέρη μας μέσα στον επόμενο μήνα!

Το μίνι σίριαλ σχετικά με το μέλλον του Μάικ Τζέιμς ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/1), μετά την είδηση πως ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Superfoods βρήκε νέο συμβόλαιο στο ΝΒΑ . Συγκεκριμένα, στους New Orleans Pelicans.

Ο βραχύσωμος γκαρντ, που είχε μείνει ελεύθερος από τους Phoenix Suns στις 23 Δεκεμβρίου , αναζητούσε επιμόνως μία δεύτερη ευκαιρία στον "μαγικό κόσμο" εδώ και περίπου είκοσι μέρες. Με όπλο την εξαιρετική παρουσία του στους "Ήλιους", με τους οποίους είχε 10.4 πόντους και 3.8 ασίστ ανά 20.9 συμμετοχής.

Με τις ημέρες να περνούν, το όνομά του δεν άργησε να συνδεθεί με διάφορα μεταγραφικά σενάρια της EuroLeague. Κατά βάση με την Μπαρτσελόνα, η οποία -έτσι κι αλλιώς- ψάχνει έναν ποιοτικό παίκτη για να "ανακατέψει" την τράπουλα και να δώσει μεγαλύτερο βάθος στην περιφέρειά της. Όσο για τον Παναθηναϊκό Superfoods; Δεν ασχολήθηκε επί της ουσίας με το θέμα, πολύ απλά γιατί δεν έχει ανάγκη από περιφερειακό παίκτη, αλλά από ψηλό. Γι αυτό κιόλας οι "πράσινοι" δεν μπήκαν στη διαδικασία των συζητήσεων με την πλευρά του 27χρονου γκαρντ. Ο ίδιος βέβαια, κάθε άλλο παρά αδιάφορος έμεινε, αφού φρόντισε να τους βάλει στο... κόλπο μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στα social media.

Κάπως έτσι, στον Παναθηναϊκό Superfoods δημιουργήθηκε το δίλημμα σχετικά με την περίπτωσή του . Δίχως βέβαια να χρειαστεί να διαρκέσει ιδιαίτερα, δεδομένης της συμφωνίας που αποκαλύφθηκε με τους New Orleans Pelicans.

Το θέμα βέβαια δεν είναι τι έγινε, αλλά τι ακολουθεί.

SACRAMENTO, CA - DECEMBER 12: Mike James #55 of the Phoenix Suns handles the ball during the game Sacramento Kings on December 12, 2017 at Golden 1 Center in Sacramento, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2017 NBAE (Photo by Rocky Widner/NBAE via Getty Images)
SACRAMENTO, CA - DECEMBER 12: Mike James #55 of the Phoenix Suns handles the ball during the game Sacramento Kings on December 12, 2017 at Golden 1 Center in Sacramento, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2017 NBAE (Photo by Rocky Widner/NBAE via Getty Images) GETTY IMAGES

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Το ότι ο Μάικ Τζέιμς υπέγραψε νέο two-way contract στο ΝΒΑ, είναι η... μοναδική ομοιότητα της σχέσης που θα έχει με τους New Orleans Pelicans με εκείνη που είχε με τους Phoenix Suns. Πολύ απλά, γιατί η χρονική διάρκεια της νέας συμφωνίας του δεν είναι ίδια. Το πρώτο του (τέτοιο) συμβόλαιο υποχρέωνε τους "Ήλιους" να αποφασίσουν σχετικά με το μέλλον του (ελεύθερος ή εγγυημένο συμβόλαιο) εντός 45 ημερών. Αυτό που θα υπογράψει τις προσεχείς ώρες με τους "Πελεκάνους" όμως θα έχει διάρκεια 23 ημερών. Τις μισές δηλαδή. Πολύ απλά γιατί από τις 5 έως τις 15 Ιανουαρίου (οπότε λήγει η σχετική προθεσμία για τα two-way contracts) η χρονική διάρκεια τέτοιων συμβολαίων είναι "κουτσουρεμένη".

Άμα τη ολοκληρώσει της συμφωνίας του με την ομάδα, αυτή θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του: είτε θα τον δεσμεύσει με εγγυημένο συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, είτε θα τον αφήσει ελεύθερο.

Analysis: Αυτά είναι τα two-way contracts του ΝΒΑ!

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ PELICANS

Ποιες οι πιθανότητες να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν στους Pelicans; Πριν από μερικές ημέρες, η ομάδα του Alvin Gentry υπέγραψε με δεκαήμερο συμβόλαιο τον DeAndre Liggins, το οποίο ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου. Υπάρχει δε η δυνατότητα για νέο δεκαήμερο συμβόλαιο, μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο για τον Μάικ Τζέιμς να φορέσει άμεσα τη φανέλα των New Orleans Pelicans, τουλάχιστον μέχρι την 20η Ιανουαρίου. Μέχρι τότε, θα περνάει τις ημέρες του στη G-League, περιμένοντας απλά να μάθει τι θα πράξουν με τον DeAndre Liggins, όπως επίσης το... σχετικό κάλεσμα για το ΝΒΑ.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να επισημάνουμε κάτι σημαντικό. Κάθε μία από τις 23 ημέρες με τις οποίες δεσμεύεται ο πρώην "πράσινος" με τη Νέα Ορλεάνη, αφορά μόνο το διάστημα που θα βρίσκεται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν μετρούν δηλαδή οι μέρες που βρίσκεται στη G-League, ήτοι δεν είναι απαραίτητα ημερολογιακό το διάστημα που θα δεσμεύεται με τους Pelicans.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / GALATASARAY - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / GALATASARAY - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EUROLEAGUE

Παρεμπιπτόντως, η παραμονή του στο ΝΒΑ για λογαριασμό των New Orleans Pelicans, δεν σημαίνει πως κλείνει οριστικά η πόρτα της EuroLeague για εκείνον (για φέτος). Κι αυτό γιατί οι ομάδες της διοργάνωσης έχουν το δικαίωμα να εντάξουν έναν νέο παίκτη (που δεν έχει αγωνιστεί σε κάποια άλλη ομάδα της EuroLeague την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο) στο ρόστερ τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Κοινώς, θα υπάρχει μία... δεύτερη ευκαιρία για κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά και για τον ίδιο τον παίκτη, στη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Αυτό βέβαια είναι ένα μακρινό σενάριο, η έσχατη περίπτωση ενδεχομένως για τον ίδιο, ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ πως το Νο1 για εκείνον είναι η καθιέρωση στο ΝΒΑ. Όσο κι αν χρειαστεί να παλέψει, όσες φορές κι αν κληθεί να δώσει τα διαπιστευτήριά του. Το χρήμα δεν τον απασχολεί, αρκεί να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων του πλανήτη. Πολύ απλά γιατί πιστεύει πως η θέση του είναι εκεί!

AP Photo/Ross D. Franklin

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ