EUROLEAGUE

Το "ναι μεν, αλλά" της EuroLeague για τα παράθυρα

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÓËÏÂÅÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / SLOVENIA - GREECE (EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÓËÏÂÅÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / SLOVENIA - GREECE (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η EuroLeague έδειξε καλή πρόθεση με την ανακοίνωσή της, αλλά η λύση για τα "παράθυρα" των προκριματικών είναι ακόμα πολύ μακριά. Η ελπίδα να μην... διασυρθεί το μπάσκετ και το Φεβρουάριο.

Η ανακοίνωση της EuroLeague άφησε ανοιχτό... παράθυρο ελπίδας για τον Φεβρουάριο, όμως στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με επικοινωνιακό τρικ, παρά με αληθινή προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

" Η EuroLeague παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια που γίνεται να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος με την FIBA, προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις όπως αυτές του περασμένου Νοεμβρίου στους αγώνες των εθνικών ομάδων και ελπίζει ότι η τελευταία πρόταση που θα καταταθεί θα το καταφέρει αυτό", ήταν ο επίλογος της ενημέρωσης από την Βαρκελώνη, που έγινε αποδεκτή από το σύνολο τον ΜΜΕ στην Ευρώπη με θετικά σχόλια, μόνο και μόνο γιατί όλοι ενδιαφέρονται για το καλό του αθλήματος και δεν μπαίνουν στα παιχνίδια εξουσίας ανάμεσα σε FIBA και EuroLeague.

Ομως πρόταση καινούργια δεν έπεσε στο τραπέζι, μόνο ευχές διαβάσαμε και επιθυμία για εποικοδομητικό διάλογο. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν γίνεται με εκατέρωθεν ανακοινώσεις, γίνεται με ένα τρόπο. Αν καθίσουν οι δύο πλευρές στο ίδιο τραπέζι και συζητήσουν επί της ουσίας. Δίχως όρους που εξ ορισμού κανείς δεν πρόκειται να αποδεχθεί, αλλά με κινήσεις προς την κατεύθυνση της συνεργασίας. Συγνώμη, αλλά προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχουμε δει στην πράξη.

Αν λάβουμε υπόψιν όσα ακούσαμε για το μίτινγκ πέραν της ανακοίνωσης της EuroLeague , δεν είναι και τόσο απλό να βρεθεί η χρυσή τομή. Ισως στην καλύτερη να μην διεξαχθούν ταυτόχρονα ματς των συλλόγων και των Εθνικών ομάδων, αλλά να διακοπεί η EuroLeague και να αλλάξει τα καλαντάρι της δεν μοιάζει πολύ εύκολο.

Αυτό βέβαια δεν απαγορεύει σε κανέναν να ελπίζει ότι το μπάσκετ δεν θα διασυρθεί και τον Φεβρουάριο, όταν πάλι θα γίνουν αγώνες των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019. Αλλωστε ό,τι κι αν ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, μικρή σημασία θα έχει σε περίπου ένα μήνα από τώρα. Οταν θα ξεκαθαρίσει πραγματικά η κατάσταση, αφού έχει ρίξει και η FIBA τα δικά της χαρτά στο τραπέζι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ