EUROLEAGUE

Το μπάσκετ νικάει τον τρόμο!

Το μπάσκετ νικάει τον τρόμο!

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την Κωνσταντινούπολη που ζει σε... πορτοκαλί ρυθμούς και ακούει τον Κώστα Σλούκα να προσκαλεί -μέσω του EuroLeague Greece- τον κόσμο στο Final Four.

Μια πόλη που είναι… μουδιασμένη μετά τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα, προσπαθεί να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς αφήνοντας πίσω ό,τι έχει προηγηθεί. Το 2017 η Κωνσταντινούπολη γίνεται η πρωτεύουσα του μπάσκετ και τόσο οι ομάδες όσο και ο κόσμος είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα να τους επηρεάσει, κάτι το οποίο αποδεικνύουν με πράξεις, έχοντας την πολύτιμη στήριξη του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, την Turkish Airlines.

Μη ξεχνάμε πως 19 έως 21 Μαΐου θα διεξαχθεί εκεί το Final Four της EuroLeague, στο "Sinan Erdem" κι έπειτα η Τουρκία θα φιλοξενήσει την τελική φάση του EuroBasket συν ένα όμιλο του πρώτου γύρου της διοργάνωσης.

Το μπάσκετ νικάει τον τρόμο!

Δεν αλλάζει η καθημερινότητα

Με αφορμή το ματς του Παναθηναϊκού Superfoods κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, το EuroLeague Greece, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη και έζησε από κοντά την προσπάθεια των Τούρκων να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους. Παράλληλα, με το φορτίο και όχι άδικα, να πείσουν τους ξένους να επισκεφτούν τη χώρα τους.

Και όντως το κάνουν με μεγάλη επιτυχία αφού προτιμούν να μην αναφέρονται στα περιστατικά που έχουν ταράξει την ηρεμία της Πόλης, εκτός αν τους ρωτήσεις αλλά φροντίζουν να σε καθησυχάσουν. Με τη βοήθεια της Γκαμζέ γυρίσαμε στα πιο πολυσύχναστα σημεία της Πόλης, από τα ιστορικά μνημεία, την Αγία Σοφία, το Μπλε Τζαμί μέχρι το Μεγάλο Παζάρι όπου ο κόσμος συνεχίζει να συρρέει όπως θα διαπιστώσετε στις φωτογραφίες ενώ σιγά-σιγά κάνει την εμφάνιση της και η γνωστή κίνηση στους αυτοκινητόδρομους, έστω αν για την ώρα δεν θυμίζει το παρελθόν.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι έντονη, ωστόσο πάντα με διακριτικό τρόπο. Όσο για την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα, είναι φυσικό οι φίλοι της Φενέρ να κερδίζουν τη μάχη καθώς σε κάθε ματς γεμίζουν την Ulker Sports Arena. Όπως γίνεται αντιληπτό, όλα ή σχεδόν όλα περιστρέφονται γύρω από την EuroLeague και όχι άδικα αφού συμμετέχουν τέσσερις ομάδες από την Τουρκία (Φενέρμπαχτσε, Αναντόλου Εφές, Νταρουσάφακα και Γαλατάσαραϊ) και στη γειτονική χώρα αποδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως το μπάσκετ μπορεί να νικήσει και τον φόβο.

Το μπάσκετ νικάει τον τρόμο!

"Να έρθει ο κόσμος στο Final Four"

Το αισιόδοξο μήνυμα πάντως, είναι πιο εύκολο να έρθει από τους πρωταγωνιστές, δηλαδή τους παίκτες και ειδικά όσους προέρχονται από άλλες χώρες. Μετά τον Λουίτζι Ντατόμε, ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο EuroLeague Greece για τη δική του εμπειρία στην Πόλη, κάλεσε τον κόσμο στο Final 4 ενώ αναφέρθηκε και στα δικά του δεδομένα όταν θα έρθει η ώρα να συζητήσει για το συμβόλαιο του: " Η κατάσταση είναι λίγο περίεργη εδώ στην Κωνσταντινούπολη λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων, παρόλα αυτά η κινητοποίηση της αστυνομίας και του κράτους είναι ακόμα μεγαλύτερη. Παρόλο που υπάρχει ανησυχία μπορείς να μετακινηθείς σε πολλά σημεία χωρίς να φοβάσαι ιδιαίτερα πλέον", σχολίασε αρχικά ο διεθνής γκαρντ και πρόσθεσε: "Σίγουρα τα μέτρα θα είναι δρακόντεια και δε νομίζω πως θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ο κόσμος πρέπει να έρθει να γεμίσει το γήπεδο χωρίς κανέναν φόβο καθώς τα πάντα θα είναι προστατευμένα εδώ".

Κλείνοντας ρωτήσαμε τον διεθνή γκαρντ αν ότι έχει συμβεί στη γειτονική χώρα θα παίξει ρόλο στην απόφασή του εφόσον λήξει το συμβόλαιο του με τη Φενέρ την επόμενη σεζόν: " Όλα τα βάζεις στο τραπέζι όταν πρέπει να αποφασίσεις. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο ακόμα έχω πολύ καιρό, ώστε να μιλήσω για το συμβόλαιο μου. Αυτό που κοιτάω είναι να είμαι συγκεντρωμένος στο επόμενο παιχνίδι που είναι σημαντικό για την ομάδα μου".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ