EUROLEAGUE

Το μεγάλο στοίχημα του Ντόντσιτς

Το μεγάλο στοίχημα του Ντόντσιτς
EUROLEAGUE.NET

Με όλο το ΝΒΑ να τον παρακολουθεί, ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν απολαυστικός στην πρεμιέρα της EuroLeague. Το ερώτημα πλέον βέβαια είναι άλλο: Μπορεί στα 18 του χρόνια να γίνει ο ηγέτης της Ρεάλ;

Είναι στιγμές που ο κόσμος ο Λούκα Ντόντσιτς κάνει τα πράγματα να δείχνουν τόσο εύκολα για αυτόν στο παρκέ που ο κόσμος είναι αναγκασμένος να τσεκάρει ξανά την ηλικία του. Και ο αγώνας με την Αναντολού Εφές ήταν απλώς το τελευταίο παράδειγμα.

Στην πρεμιέρα της φετινής EuroLeague ο 18χρονος Σλοβένος δεν ήταν απλώς απολαυστικός. Ήταν... ισοπεδωτικός. Ερχόμενος από τον πάγκο, ο γκαρντ της Ρεάλ έδειξε για ακόμα μία φορά ότι συνδυάζει το ταλέντο του με θαυμαστή ωριμότητα, “εκτελώντας” εκτός έδρας την δυνατή Αναντολού Εφές, αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα με 27 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 26 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα συμμετοχής !

Ήταν ένα ακόμα σόου για τον Ντόντσιτς, ο οποίος έκανε για ακόμα μία φορά πράγματα που δεν έχει λογική να τα κάνει ένας 18χρονος σε αυτό το επίπεδο. Ο Ντόντσιτς βέβαια δεν είναι ο οποιοσδήποτε 18χρονος. Είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει εμφανιστεί στην ηλικία του εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και φέτος βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του μέχρι στιγμής.

Μπορεί να γίνει ηγέτης;

Το μεγάλο στοίχημα του Ντόντσιτς
EUROLEAGUE.NET


Με τον Σέρχιο Γιουλ να έχει τεθεί εκτός δράσης τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω του σοβαρού του τραυματισμού στο γόνατο το καλοκαίρι, ο Ντόντσιτς καλείται ξαφνικά να ανέβει (ακόμα) ένα επίπεδο. Πλέον, η Ρεάλ δεν θέλει από αυτόν να είναι ο υπερταλαντούχος πιτσιρικάς που κάνει τα πάντα εξαιρετικά. Όχι. Οι Μαδριλένοι του ζητάνε πια να γίνει ο ηγέτης της ομάδας!

Πρόκειται αν μη τι άλλο για ένα βαρύ “φορτίο” για τον Σλοβένο γκαρντ. Και γίνεται ακόμα βαρύτερο όταν συνειδητοποιεί κανείς ότι όλος ο μπασκετικός κόσμος, ΟΛΟΣ όμως, έχει για τα καλά το βλέμμα του στραμμένο πάνω του. Ο λόγος; Το γεγονός ότι στο τέλος της χρονιάς θα μπορέσει αν θέλει να δηλώσει διαθεσιμότητα στο ντραφτ του ΝΒΑ, κάτι που αυτή την στιγμή μοιάζει δεδομένο ότι θα κάνει, αφού στις ΗΠΑ θεωρούν δεδομένο ότι θα επιλεχθεί στις πρώτες 5 θέσεις. Άλλοι μάλιστα πάνε τα πράγματα ακόμα πιο μακριά, υποστηρίζοντας ότι θα καταλήξει στο Νο1!

Η φετινή σεζόν είναι αυτή των... εξετάσεων για τον Ντόντσιτς. Οι σκάουτερ των ομάδων του ΝΒΑ θα παρακολουθούν και θα καταγράφουν κάθε του κίνηση. Θέλουν να τον δουν να λειτουργεί υπό το καθεστώς της απόλυτης πίεσης. Μία κατάσταση στην οποία πρακτικά υποβάλλεται πρώτη φορά στην καριέρα του, αφού μέχρι τώρα είχε είτε τον Σέρχιο Γιουλ (στην Ρεάλ) είτε τον Γκόραν Ντράγκιτς (στην Σλοβενία) να έχουν τον ρόλο του ηγέτη και μέντορα, απλώνοντας μία μεγάλη “σκιά” – και παράλληλα ασφάλεια – πάνω του. Τώρα όμως δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια.

Η πίεση που θα ασκηθεί φέτος στον Ντόντσιτς θα είναι τεράστια. Η Ρεάλ, τα media, οι ομάδες του ΝΒΑ, οι φίλαθλοι, γενικώς... όλοι θα του ζητάνε να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος. Να διερευνήσει νέους ορίζοντες. Να κυριαρχήσει στα 18 του χρόνια. Αυτός θα πρέπει να το διαχειριστεί όλο αυτό. Και στην πρεμιέρα της φετινής EuroLeague έδειξε έτοιμος να το κάνει. Ακόμα βέβαια είναι μόνο η αρχή...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ