EUROLEAGUE

Το μεγάλο δίλημμα του Χάνγκα

Το μεγάλο δίλημμα του Χάνγκα

Ο Άνταμ Χάνγκα έχει ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις με τη Μπασκόνια. Στο βάθος του μυαλού του όμως υπάρχει ένας μεγαλύτερος στόχος: Το ΝΒΑ και οι Σαν Αντονιο Σπερς.

Ήταν το ντραφτ του 2011 όταν οι Σαν Αντονιο Σπερς επέλεξαν στο Νο59 του ντραφτ έναν άγνωστο στον πολύ κόσμο Ούγγρο παίκτη. Το όνομά του ήταν... Άνταμ Χάνγκα. Λίγοι έδωσαν σημασία. Οι υποψιασμένοι βέβαια το έψαξαν λίγο παραπάνω το θέμα, μέχρι που είδαν ότι αυτός ο παίκτης αγωνιζόταν στο Ουγγρικό Πρωτάθλημα! Δεδομένου βέβαια ότι πρόκειται για τους Σπερς, που φημίζονται να βρίσκουν παίκτες που δεν ξέρει κανείς, αρκετοί έδειχναν επιφυλακτικοί. Έξι χρόνια αργότερα, αυτός ο άγνωστος Ούγγρος θεωρείται ένας από τους καλύτερους σμολ φόργουορντ στην Ευρώπη!

Τον Άνταμ Χάνγκα πλέον τον ξέρουν όλοι. Πρόκειται για έναν από τους πλέον πολύπλευρους παίκτες που βρίσκονται στην Γηραιά Ήπειρο, ένα πραγματικό πολυεργαλείο και – για να μην ξεχνιόμαστε – τον “Αμυντικό της χρονιάς” στην φετινή EuroLeague. Δεν θέλει και πολύ λοιπόν για να καταλάβει κάποιος πού πάει αυτή η ιστορία: Οι Σπερς φέρονται να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να τον καλέσουν φέτος να αγωνιστεί μαζί τους στο ΝΒΑ!

Τον θέλουν, τους αρέσει, θα πάει (;)

Το μεγάλο δίλημμα του Χάνγκα


Ο Ούγγρος γκαρντ/φόργουορντ είχε δηλώσει όταν ξεκινούσε η σεζόν ότι το ΝΒΑ είναι κάτι που τον απασχολεί έντονα. “ Σκοπεύω να παίξω στο ΝΒΑ την επόμενη σεζόν. Είμαι 27 χρονών, οπότε πιστεύω ότι πλέον είναι η σωστή στιγμή” είχε δηλώσει σε Ισπανό δημοσιογράφο χαρακτηριστικά. Από τότε έχουν περάσει αρκετοί μήνες και ο Ούγγρος δεν έχει κληθεί να σχολιάσει το θέμα. Πολύ σύντομα ωστόσο ίσως χρειαστεί να το κάνει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από τις ΗΠΑ, οι Σπερς έχουν τον Χάνγκα στο μυαλό τους ως μία εναλλακτική λύση για την περίπτωση που ο Μανού Τζινόμπιλι αποφασίσει τελικά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Κατά άλλους, ανεξάρτητα από την απόφαση του Αργεντινού σταρ θα προσπαθήσουν να φέρουν τον Χάνγκα στο ΝΒΑ, αφού την ίδια στιγμή είναι πιθανό να αποχωρήσει από την ομάδα ο Τζόναθον Σίμονς, ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Χάνγκα και έχει παρόμοια χαρακτηριστικά! Τι θα κάνει λοιπόν ο Χάνγκα αν κληθεί να πάρει αυτή την απόφαση; Αυτή είναι μία καλή ερώτηση, αν και έχει έναν ακόμα αστερίσκο, που μάλλον ξεπερνιέται αν υπάρχει καλή θέληση: Το συμβόλαιό του με τη Μπασκόνια ολοκληρώνεται το 2018.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είσαι έτοιμος να παίξεις στο ΝΒΑ μέχρι να δοκιμάσεις. Οταν έρθει η ώρα πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος” είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη ο Χάνγκα. Και η λογική λέει ότι δεν έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο σκέψης του. Το θέμα βέβαια πλέον είναι αν πράγματι οι Σπερς θα τον προσεγγίσουν ή θα αποφασίσουν να περιμένουν ακόμα έναν χρόνο πριν τον φέρουν στο ΝΒΑ. Ένα πράγμα είναι σίγουρο βέβαια: Η υπόθεση του Χάνγκα θα μας απασχολήσει αρκετά αυτό το καλοκαίρι.

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ