EUROLEAGUE

Το κάρμα των Παπανικολάου - Ντόρσεϊ

Το κάρμα των Παπανικολάου - Ντόρσεϊ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κώστας Παπανικολάου και Τζόι Ντόρσεϊ υπήρξαν συμπαίκτες σε Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα και Ρόκετς και στην επιστροφή τους στην Euroleague θα τεθούν αντίπαλοι στο πρώτο τους ματς.

Η ζωή πολλές φορές κάνει παιχνίδια και κάποιοι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους, έχοντας κοινή πορεία. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το παράδειγμα των Κώστα Παπανικολάου και Τζόι Ντόρσεϊ.

Ο Κώστας Παπανικολάου με τον Τζόι Ντόρσεϊ έχουν υπάρξει συμπαίκτες σε τρεις ομάδες μέσα σε τρία χρόνια! Την σεζόν 2011-2012 συνεργάστηκαν στον Ολυμπιακό και μαζί κατέκτησαν τόσο το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις. Συνέχισαν μαζί στον Πειραιά και την ερχόμενη χρονιά (2012-2013), αλλά στο ξεκίνημα της (τον Νοέμβρη) ο Αμερικανός σέντερ αποχώρησε, μετά το τέλος του περίφημου αγώνα κόντρα στην Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ.

Πήραν Πρωταθλήματα με Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα

Το κάρμα των Παπανικολάου - Ντόρσεϊ

Τιμήθηκαν από την ΚΑΕ Ολυμπιακός για την προσφορά τους

Το κάρμα των Παπανικολάου - Ντόρσεϊ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το καλοκαίρι του 2014 αμφότεροι συνέχισαν την καριέρα τους στο ΝΒΑ. Αρχικά, ο Τζόι Ντόρσεϊ συμφώνησε με την ομάδα του Χιούστον και ακολούθως οι "Ρουκέτες" έκαναν επίσημη πρόταση στον Κώστα Παπανικολάου, την οποία και αποδέχτηκε ο Έλληνας φόργουορντ, κάνοντας το όνειρο του πραγματικότητα. Με την ομάδα του Τέξας μέτρησαν ρεκόρ 56-26 στην regular season, φτάνοντας μέχρι και στους τελικούς της Δύσης, στους οποίους και αποκλείστηκαν από τους μετέπειτα Πρωταθλητές, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Έφτασαν έως και τους τελικούς της Δύσης με τους Ρόκετς

Το κάρμα των Παπανικολάου - Ντόρσεϊ

Παραλίγο και πάλι συμπαίκτες

Το κάρμα των Παπανικολάου - Ντόρσεϊ

Έτσι όμως όπως τα έφερε η ζωή, όχι μόνο θα επιστρέψουν στην Euroleague την ίδια χρονική στιγμή, αλλά στο φετινό ντεμπούτο της στην διοργάνωση θα αγωνιστούν ως αντίπαλοι. Και αυτό επειδή ο Αμερικανός σέντερ ήρθε σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα και οι Καταλανοί θα αντιμετωπίσουν τους Πειραιώτες στην έναρξη του δεύτερου γύρου στο TOP-16 στην Βαρκελώνη.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ