EUROLEAGUE

Το δέκα το... κακό για Παναθηναϊκό, ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το δέκα το... κακό για Παναθηναϊκό, ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας "έσπασε" το αήττητο του ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να ηττάται για πρώτη φορά φέτος στο γήπεδό του (75-70). Σκυλομαχία επί σαράντα λεπτά, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να βάζει τρίποντο - μαχαιριά στα 49''!

Το ΟΑΚΑ μετατράπηκε σε... αρένα, με τον Παναθηναϊκό Superfoods και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παλεύουν λυσσαλέα επί σαράντα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν όσο σκληροί χρειαζόταν για να κάνουν τους γηπεδούχους να νιώσουν άβολα, τα... λυκόσκυλα των δύο ομάδων έδωσαν την ψυχή τους στο παρκέ, αλλά αυτός που έκανε το "κάτι παραπάνω" ήταν ο πιο ντελικάτος παίκτης του παρκέ.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είναι ο υπεύθυνος του "διπλού" της ρωσικής ομάδας, όχι μόνο γιατί έβαλε 21 πόντους, αλλά κυρίως γιατί σημείωσε το μεγαλύτερο σουτ της βραδιάς, στα 49'' για το τέλος. Το σουτ που έκρινε τα πάντα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με εμφανή διάθεση να τρέξει το γήπεδο, να πιάσει απροετοίμαστη την άμυνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να σκοράρει εύκολους πόντους. Με τον Νικ Καλάθη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο στην πεντάδα, οι "πράσινοι" κατάφεραν να πετύχουν σε μεγάλο βαθμό τον στόχο τους. Στο "πέντε εναντίον πέντε" όμως είχαν μεγάλο πρόβλημα απέναντι στα μεγάλα κορμιά της ρωσικής ομάδας.

Το +5 (20-15) της α' περιόδου ήρθε χάρη στη συνέπεια που έδειξαν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ στην προστασία της ρακέτας τους, κάτι που όμως δεν ίσχυσε μέχρι την ανάπαυλα.

Ακόμη κι όταν ο Τσάβι Πασκουάλ πήγε σε πρωτότυπα σχήματα, με τον Κρις Σίνγκλετον στο "3", οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έβρισκαν τον τρόπο να ακουμπήσουν την μπάλα στο λόου ποστ. Σε αυτό βοήθησε η ταχύτητα με την οποία αποφάσιζε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και η ικανότητα του Οθέλο Χάντερ να βάλει σωστά το σώμα του απέναντι στους πιο κοντούς προσωπικούς του αντιπάλους.

Αποτέλεσμα ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να πάει στα αποδυτήρια, ούσα στο +2 (29-31) με τον πρώην σέντερ του Ολυμπιακού να έχει 10 πόντους και τον Παναθηναϊκό Superfoods να σουτάρει με 1/16 από την περιφέρεια. Ενδεικτικό της άσχημης (επιθετικά) βραδιάς ήταν τα 0/5 σουτ του Κέι Σι Ρίβερς και τα 1/7 σουτ του Νικ Καλάθη (σ.σ.: όλα ήταν βέβαια επιλογές της ρωσικής άμυνας).

Διαβάστε εδώ την κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Από εκεί που δεν έμπαινε τίποτα, μέσα σε πέντε λεπτά στη γ' περίοδο, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είδαν το αντίπαλο καλάθι πιο καθαρά από ποτέ. Με 2/2 τρίποντα και τον Θανάση Αντετοκούνμπο να βάζει την σφραγίδα του, οι "πράσινοι" έφτασαν στο +10 (46-36) στο 24ο λεπτό, το ΟΑΚΑ πήρε τα πάνω του, αλλά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν το άφησε έτσι.

Βασικά, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ δεν το άφησε έτσι. Ο "Μούσιας" πήρε συνεχόμενες επιθέσεις, τις οποίες μετέτρεψε σε καλάθια και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν τον αγώνα σε απόλυτη ισορροπία μέχρι το τέλος της περιόδου (51-51).

Η σκυλομαχία συνεχίστηκε σε όλο το δ' δεκάλεπτο, με τη ρωσική ομάδα να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αλλά τον Νίκο Παππά και τον Νικ Καλάθη να μην τους δίνουν το δικαίωμα να πιστέψουν πως θα φύγουν εύκολα με το ροζ φύλλο αγώνα από το ΟΑΚΑ. Η διαφορά ήταν στο σουτ, όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα κριθεί στη μία κατοχή. Κι έτσι έγινε. Μόνο που την κέρδισε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Με 49'' για το τέλος του αγώνα, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ σκόραρε για τρεις και "σκότωσε" την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ,η οποία ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο γήπεδό της (75-70). Το δέκατο φετινό εντός έδρας παιχνίδι των "πρασίνων" ήταν το... μοιραίο.

Ο MVP

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ όχι απλά έχει μπει στα παπούτσια του Μίλος Τεόντοσιτς, πλέον "καθαρίζει" και τέτοια παιχνίδια για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο "Τσάτσο" της ρωσικής ομάδας είχε 21 πόντους με 4/9 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος στα 32'20'' που αγωνίστηκε. Πάνω απ όλα όμως, έβαλε μεγάλα σουτ, με μεγαλύτερο όλων το τρίποντο στο τέλος της επίθεσης της ρωσικής ομάδας, κι ενώ απέμεναν 49'' για το τέλος της αναμέτρησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν είναι σε καλό φεγγάρι, σε ό,τι αφορά το περιφερειακό σουτ. Η δύναμή του αρχίζει να γίνει... πρόβλημα τον τελευταίο μήνα, με τους "πράσινους" να ολοκληρώνουν τον αγώνα με 6/28 τρίποντα. Με 1/16 στο α' μέρος και 5/12 στο β' μέρος, δεν μπορούσαν να ελπίζουν για πολλά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μία άμυνα του Παναθηναϊκού Superfoods, μία επίθεση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: ένα παιχνίδι. Οι "πράσινοι" έφτασαν στα όρια του λάθους τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη με ένα λεπτό για το τέλος, κι ενώ ήταν στο -2, αλλά ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έσωσε την κατοχή και με τρίποντο - μαχαιριά, σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο για μία ακόμη φορά, σε μεγάλο παιχνίδι της EuroLeague. Οι "πράσινοι" είχαν ανακοινώσει άλλωστε από την Τετάρτη το sold out για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Λοτερμόζερ (Γερμανία), Σίλβα (Πορτογαλία).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤA: 20-15, 29-31, 51-51, 70-75.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (1), Ρίβερς 11 (3), Παππάς 14, Ντένμον, Γκιστ 6 (1/7 σουτ, 4/5 βολές), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 2, Όγκαστ 2, Καλάθης 13 (3/8 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 11 ασίστ), Αντετοκούνμπο 13.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 10 (2), Φριντζόν, Αντόνοφ, Ροντρίγκεθ 21 (4), Βοροντσέβιτς, Κλάιμπερν 9, Χίγκινς 14 (2), Κουρμπάνοφ 2 (9 ριμπάουντ), Χάινς 7, Χάντερ 12.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός Superfoods: 19/35 δίποντα, 6/28 τρίποντα, 14/19 βολές, 34 ριμπάουντ (23+11), 18 ασίστ, 7 κλεψίματα, 9 λάθη, 4 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 23/45 δίποντα, 8/18 τρίποντα, 5/9 βολές, 29 ριμπάουντ (22+7), 12 ασίστ, 5 κλεψίματα, 9 λάθη, 2 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχεται τη Ζάλγκιρις (25/1, 21:15), ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει εντός έδρας αγώνα με την Μπάμπεργκ (26/1, 19:00).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ