EUROLEAGUE

Το CSD μπορεί να απαγορεύσει στις ισπανικές ομάδες να παίξουν στην EuroLeague

Το CSD μπορεί να απαγορεύσει στις ισπανικές ομάδες να παίξουν στην EuroLeague

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "AS", το Ανώτατο Δικαστήριο Αθλητισμού της Ισπανίας (CSD) μπορεί να απαγορεύσει τη διεξαγωγή των αγώνων της EuroLeague την επόμενη εβδομάδα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στους παίκτες να ενισχύσουν τη "φούρια ρόχα" στα "παράθυρα".

Όσο ο πόλεμος ανάμεσα σε EuroLeague και FIBA μαίνεται, τόσο πλησιάζουμε στην στιγμή που θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες των "παραθύρων", τόσο διαφαίνεται η προοπτική η κατάσταση να φτάσει στα άκρα. Το μεσημέρι της Πέμπτης (16/11), η " AS " αποκάλυψε πως το Ανώτατο Δικαστήριο Αθλητισμού της Ισπανίας έχει τη δικαιοδοσία να απαγορεύσει τη συμμετοχή των ομάδων της χώρας στους αγώνες της ερχόμενης εβδομάδας στην EuroLeague!

Κι όλα αυτά βάσει ενός νόμου που αναφέρει πως "η εξουσιοδότηση για τη συμμετοχή των ισπανικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις εξαρτάται από την εκπλήρωση μιας σειράς απαιτήσεων". Σε αυτό ακριβώς "πατάει" λοιπόν το CSD για να βάλει εμπόδια στις ομάδες της χώρας να συμμετάσχουν στους αγώνες της EuroLeague. Ένας νόμος που αφορά τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως μοιάζει δύσκολο βέβαια το CSD να οδηγήσει την κατάσταση τόσο μακριά, ανοίγοντας πόλεμο με την EuroLeague και τον Τζόρντι Μπερτομέου. Από την άλλη όμως, είναι ένα δείγμα του ποιος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλο αυτό. Μέχρι στιγμής ο Υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Χοσέ Ραμόν Λέτε, έχει κρατήσει ουδέτερη στάση για το θέμα, παρά το γεγονός πως εδώ και καιρό οι παίκτες των πέντε ισπανικών ομάδων που συμμετέχουν στην EuroLeague έχουν καταστήσει σαφές πως δεν δύνανται να ενισχύσουν την εθνική ομάδα της Ισπανίας για τους δύο πρώτους αγώνες των "παραθύρων" με το Μαυροβούνιο και την Σλοβενία.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ