EUROLEAGUE

Το "απόλυτο" των Ισπανικών ομάδων

Το "απόλυτο" των Ισπανικών ομάδων

Η Ισπανία ήταν η μοναδική χώρα με +2 εκπροσώπους στην EuroLeague που είδε όλες τις ομάδες της να κερδίζουν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Στην φετινή EuroLeague τέσσερις χώρες που εκπροσωπούνται με τουλάχιστον δύο ομάδες: Η Τουρκία (4 ομάδες), η Ισπανία (3 ομάδες), η Ελλάδα (2 ομάδες) και η Ρωσία (2 ομάδες). Μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής ωστόσο μόνο μία χώρα μπορεί να υποστηρίξει ότι όλες οι ομάδες της νίκησαν: Η Ισπανία.

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια κατάφεραν, εύκολα ή δύσκολα, να πανηγυρίσουν νίκες στην πρεμιέρα. Οι Μαδριλένοι επιβλήθηκαν πιο δυσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ με 83-65 του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν. Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε από το -14 κόντρα στην Ούνικς Καζάν στην Ρωσία και πήρε τη νίκη με 69-63 , ενώ η Μπασκόνια κατάφερε χάρη σε μία βολή του Τορνίκε Σενγκέλια να επιβληθεί με 85-84 της Αναντολού Εφές. Και, κάπως έτσι, οι Ίβηρες διατήρησαν το αήττητό τους.

Είναι γνωστό ότι οι Ισπανοί θεωρούν ότι η ACB είναι το τρίτο καλύτερο Πρωτάθλημα στον κόσμο μετά το ΝΒΑ και την EuroLeague. Και τα τρία θετικά αποτελέσματα στην πρεμιέρα της EuroLeague δείχνουν να τους δικαιώνουν, αφού οι άλλες τρεις χώρες που έχουν +2 ομάδες στην διοργάνωση είχαν 50% επιτυχία.

Η σεζόν βέβαια μόλις ξεκίνησε και ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Μία νίκη στην πρεμιέρα μίας Regular Season 30 αγωνιστικών δε σημαίνει και πολλά εξάλλου. Δείχνει αν μη τι άλλο ωστόσο την δυναμική που δημιουργείται. Γιατί, για να μην ξεχνιόμαστε, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έχουν ρίξει πολλά λεφτά (και) φέτος προκειμένου να φτάσουν στο Final Four της διοργάνωσης, ενώ η Μπασκόνια βρέθηκε εκεί πέρυσι και πολύ θα ήθελε να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο. Όσο δύσκολο και αν φαίνεται να είναι αυτό την δεδομένη στιγμή λόγω της παρουσίας τόσων... “θηρίων” στην διοργάνωση.

Είναι πολύ νωρίς να κάνει κάποιος ασφαλείς προβλέψεις για την σεζόν. Αυτό ωστόσο το οποίο είναι πέρα για πέρα σίγουρο είναι ότι οι Ισπανοί σκοπεύουν και φέτος να αφήσουν το σημάδι τους στην διοργάνωση.α

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ