EUROLEAGUE

Το "αιώνιο" ξέσπασμα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που... δεν παίζεται

Το "αιώνιο" ξέσπασμα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που... δεν παίζεται

Αυτό το τριήμερο στην EuroLeague τα είχε ΟΛΑ. Από θρίλερ, μέχρι μεγάλες εκτός έδρας νίκες και "ξέσπασμα" των δύο δικών μας ομάδων, αφού ο Παναθηναϊκός Superfoods και ο Ολυμπιακός έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδό τους.

Η τριήμερο δράση ολοκληρώθηκε στην EuroLeague, με τους "αιωνίους" να παίρνουν τη νίκη με εμφατικό τρόπο. Δεν ήταν όμως το μοναδικό εντυπωσιακό στοιχείο του τριημέρου, αφού είδαμε πολλά ακόμη.

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπάμπεργκ 70-85 : Από τη στιγμή που νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ μετράει μόνο ήττες στην EuroLeague, με την Μπάμπεργκ να φεύγει νικήτρια από το Ισραήλ. Αυτή ήταν τέταρτη (!) φετινή εντός έδρας ήττα για την "ομάδα του λαού", που είδε το σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι να κάνει σπουδαία εμφάνιση, με πρώτο και καλύτερο τον Νικολό Μέλι.

Φενέρμπαχτσε - Ερυθρός Αστέρας 87-72 : Δίχως να ζοριστεί ιδιαίτερα, η Φενέρμπαχτσε πήρε τον "άσο" που ήθελε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, που δεν άντεξε -και λόγω των απουσιών- παραπάνω από ένα ημίχρονο στην Ulker Sports Arena.

Αρμάνι Μιλάνο - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 64-79 : Τι κι αν έλειπαν οι Νάντο Ντε Κολό και Μίλος Τεόντοσιτς; Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε επίδειξη δύναμης στο Mediolanum Forum απέναντι στην Αρμάμι Μιλάνο, που αγωνίστηκε στον απόηχο της αποχώρησης του Αλεσάντρο Τζεντίλε. Το +15 των Πρωταθλητών Ευρώπης ήταν ενδεικτικό της απόλυτης υπεροχής της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη στο παρκέ.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ζάλγκιρις 96-91 : Να ναι καλά ο Λούκα Ντόνσιτς για τη "Βασίλισσα", που γλίτωσε το "πατατράκ" στη Μαδρίτη. Η Ζάλγκιρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδειξε ικανή να κάνει την έκπληξη στο BarclayCard Center, αλλά στο τελευταίο δίλεπτο "μίλησε" ο 17χρονος γκαρντ, έχοντας back to back τρίποντα -μαζί με 2/2 βολές.

Αναντολού Εφές - Μπαρτσελόνα 72-68 : Ένα επιθετικό ριμπάουντ και δύο βολές έκριναν το παιχνίδι στο "Αμπντί Ιπεκτσί", με την Αναντολού Εφές να χαμογελά στο τέλος. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα λίγο έλειψε να "κλέψουν" τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ο Ταϊρίς Ράις δεν έφτανε για να τα καταφέρουν, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έκαναν τη διαφορά όταν... έπρεπε.

Παναθηναϊκός Superfoods - Γαλατάσαραϊ 85-58 : Το εμπόδιο της "τσιμ μπομ" αποδείχθηκε εξαιρετικά χαμηλό για το "τριφύλλι", το οποίο κυριάρχησε στο παρκέ στο β' ημίχρονο. Οι "πράσινοι" δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στο σύνολο του Εργκίν Αταμάν, το οποίο παρέδωσε... πνεύμα στα μισά της γ' δεκαλέπτου, βλέποντας τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν στο σκορ.

Ολυμπιακός - Ούνικς Καζάν 88-59 : Όπως οι "πράσινοι", έτσι κι ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης αυτή την εβδομάδα. Θύμα του η Ούνικς Καζάν, που δεν μπόρεσε -με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο- να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στους "ερυθρόλευκους".

Μπασκόνια - Νταρουσάφακα 73-52 : Αυτό θα πει "επιβλητική εμφάνιση"! Η Μπασκόνια σκόρπισε την Νταρουσάφακα, υποχρεώνοντας την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ στην πιο βαριά φετινή της ήττα. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, παρά την απουσία του Αντρέα Μπαρνιάνι.

Η κατάταξη (σε 11 αγώνες)

Η επόμενη αγωνιστική (12η)

Ούνικς Καζάν - Μπασκόνια (15/12, 18:00)

Νταρουσάφακα - Ρεάλ Μαδρίτης (15/12, 19:00)

Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός (15/12, 20:00)

Ερυθρός Αστέρας - Μακάμπι Τελ Αβίβ (15/12, 21:00)

Γαλατάσαραϊ - Αρμάνι Μιλάνο (16/12, 19:00)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπαρτσελόνα (16/12, 19:30)

Παναθηναϊκός Superfoods - Φενέρμπαχτσε (16/12, 21:45)

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ