EUROLEAGUE

Το 7/7 η Φενέρμπαχτσε με το +21 επί της Μάλαγα

Το 7/7 η Φενέρμπαχτσε με το +21 επί της Μάλαγα

Η Φενέρμπαχτσε επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε απέναντι στη Μάλαγα, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη (80-59). Τρομερή εμφάνιση από τον Έκπε Ούντο, που σταμάτησε στις 7 (!) τάπες.

Οι απουσίες των Κώστα Σλούκα και Πέρο Άντιτς κάθε άλλο προβληματίζουν τη Φενέρμπαχτσε, που πρόσθεσε ακόμη ένα δίποντο στο ενεργητικό της. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε "περίπατο" απέναντι στη Μάλαγα (80-59) για να ολοκληρώσει αήττητη τον α' γύρο του Top 16, αφού είναι η μοναδική ομάδα που έχει το 7/7 μέχρι στιγμής. Κορυφαίος για τους νικητές, που σούταραν με 55% στα τρίποντα, ήταν ο Έκπε Ούντο που έφτασε κοντά σε ένα μυθικό τριμπλ νταμπλ, αφού είχε 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 τάπες.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ποια ομάδα είχε το πάνω χέρι. Αν μάλιστα δεν έμεναν για τέσσερα λεπτά δίχως πόντο, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν διαφορά μεγαλύτερη αυτής του ενός πόντου με την ολοκλήρωση του α' δεκαλέπτου (16-15). Ας όψονται τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των παικτών του Τζουάν Πλάθα και η επιθετική δυστοκία που υπήρχε μέσα από τη γραμμή των 6μ75.

Όπως και να έχει, σταδιακά οι γηπεδούχοι επέβαλαν τους δικούς τους κανόνες για να "χτίσουν" μια διαφορά που τους έκανε να νιώθουν άνετα. Το +14 (38-24) στα μισά της β' περιόδου ήταν απόρροια δύο πραγμάτων. Αφενός της αδυναμίας της Μάλαγα να σκοράρει από την περιφέρεια, αφετέρου της δράσης του Έκπε Ούντο κοντά στα δύο καλάθια, όπου ήταν πραγματικά εντυπωσιακός.

Κάπως έτσι η διαφορά έφτασε στο +13 (41-28) με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, στο οποίο οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε είχαν 9/16 δίποντα και 6/10 τρίποντα, εν αντιθέσει με τα 6/23 δίποντα, τα 4/12 τρίποντα και τις -μόλις- 4/11 βολές των αντιπάλων τους. Γι αυτό τα εννιά επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι φιλοξενούμενοι πήγαν... στράφι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αυτό που έκανε η Φενέρμπαχτσε ήταν να "τελειώσει" πρόωρα τη δουλειά. Με τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Λουίτζι Ντατόμε να είναι ασταμάτητοι από την περιφέρεια, δεν άργησε να έρθει το +17 (57-40) του 28ου λεπτού, που έστελνε μήνυμα υπεροχής στην πλευρά της Μάλαγα. Κάτι που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε αφού η διαφορά συνέχισε να κυμαίνεται σε διψήφια επίπεδα (61-45 στο 30').

Εν τέλει, το +21 (80-59) ήρθε απολύτως φυσιολογικό για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία είδε πέντε παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας παράλληλα 17/32 δίποντα και 11/20 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 41-28, 61-45, 80-59.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ