EUROLEAGUE

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Η Ευρώπη παίζει... πλέι οφ, με το Euroleague Greece να σας παρουσιάζει όσα έγιναν τη Δευτέρα (1/6) στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Η προημιτελική φάση στη Liga Endesa ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (1/6) με το ζευγάρι Μπιλμπάο - Βαλένθια να περιλαμβάνει ακόμη μία ανατροπή. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν η σειρά των "πορτοκαλί" να χαμογελάσουν, μετά το 70-71 στην έδρα των "ανδρών με τα μαύρα" . Πρόκειται για το τρίτο σερί break που έγινε στα μεταξύ τους παιχνίδια, δίνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά στην ομάδα του Κάρλες Ντουράν.

Στο έτερο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης, η Ουνικάχα Μάλαγα εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα "έδρα", για να επικρατήσει της Λαμποράλ Κούτσα με 89-77 . Για τους νικητές, ο Κώστας Βασιλειάδης είχε 4 πόντους (με 0/2 τρίποντα και 4/4 βολές) και 1 λάθος στα 4'28'' που βρέθηκε στο παρκέ.

Κάπως έτσι, προέκυψαν τα ζευγάρια των ημιτελικών στη Liga Endesa, τα οποία έχουν ως εξής: Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια και Μπαρτσελόνα - Ουνικάχα Μάλαγα.

Στην Ιταλία τώρα, η Ρέτζιο Εμίλια επιβλήθηκε εκτός έδρας της Βενέτσια με 72-69 . Σε ένα παιχνίδι όπου πάντως μπορούσε να φτάσει πολύ πιο εύκολα στη νίκη, μιας και βρέθηκε στο +13 (68-55) στο 30ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν στην τελευταία περίοδο, αλλά οι δύο βολές του Τράβις Ντίνερ λίγο πριν το τέλος "καθάρισαν την παρτίδα" για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Μενέτι.

Από την άλλη, η Φενέρμπαχτσε δεν άφησε την Καρσίγιακα να της κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε εντός έδρας με 84-70 , ισοφαρίζοντας την ημιτελική σειρά της TBL (1-1). Αν και το σοκ της προ διημέρου ήττας ήταν μεγάλο, εν τούτοις οι παίκτες των πρωταθλητών μπήκαν στο παρκέ, αποδεικνύοντας ποιος έχει το πάνω χέρι. Μεταξύ των διακριθέντων ήταν ο Νίκος Ζήσης, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους και 5 ασίστ.

Τέλος, στην LNB η Στρασμπούρ κέρδισε εντός έδρας τη Λε Μαν (86-79), έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά και χρειάζεται ένα ακόμη βήμα για να φτάσει στους τελικούς, για να επιστρέψει στον θρόνο του πρωταθλητή.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ