EUROLEAGUE

Θρίαμβος και πρόκριση στα χέρια της Νταρουσάφακα

Θρίαμβος και πρόκριση στα χέρια της Νταρουσάφακα

H Νταρουσάφακα πήρε τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της Μπάμπεργκ (99-97) και με νίκη στο τελευταίο ματς, θα πάρει την πρόκριση στα playoffs της EuroLeague.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Ήταν ένα από τα κορυφαία ματς της φετινής EuroLeague. H Μπάμπεργκ ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, η Νταρουσάφακα δεν είχε περιθώριο για "γκέλα", όμως η μάχη που έδωσαν οι δυο ομάδες ήταν εκπληκτική. Πήγαν στην παράταση και εκεί οι Τούρκοι πήραν τη νίκη (99-97) που τους φέρνει κοντά στην πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης, αρκεί την τελευταία αγωνιστική να επικρατήσουν εντός έδρας του Ερυθρού Αστέρα. Ποιος να το περίμενε πως το όγδοο και τελευταίο εισιτήριο της χρονιάς θα παιχτεί στον τελευταίο αγώνα της...

O MVP

Η τριάδα Γουαναμέικερ (ρεκόρ καριέρας με 30 πόντους, ρεκόρ καριέρας με 34 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, μαζί με 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 40 λεπτά), Κλάιμπερν (ρεκόρ καριέρας με 26 πόντους, ρεκόρ καριέρας με 33 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης) και Μόρμαν (19 πόντοι, 12 ριμπάουντ) έκαναν φοβερή δουλειά και πρέπει να μοιραστούν το βραβείο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης. Μαζί συγκέντρωσαν τις 92 από τις 98 μονάδες της Νταρουσάφακα στο σύστημα αξιολόγησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το double-double του Νίκου Ζήση (11 πόντοι, 11 ασίστ, 1 λάθος σε 33 λεπτά) ήταν το δεύτερο φετινό του. Εξαιρετική δουλειά έκανε ο Ντάνιελ Τάις με 4 μπλοκ, τα τρία από τα οποία στην ίδια φάση στον νεαρό Ζίζιτς, την ώρα που η τριάδα των Γουαναμέικερ - Κλάιμπεργν - Μόρμαν έβαζε τους 75 από τους 99 πόντους της Νταρουσάφακα. Μόλις πέντε λάθη έκαναν οι Τούρκοι σε 45 λεπτά, αριθμός πραγματικά εντυπωσιακός.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ένστικτο της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης που είχαν οι παίκτες της Νταρουσάφακα. Ήξεραν τα δεδομένα, ήξεραν ότι δεν έπρεπε να παρατήσουν τη μάχη όταν βρέθηκαν στο -14, συνέχισαν να πιέζουν, να παλεύουν για κάθε κατοχή, είχαν πίστη στις δυνάμεις τους και κέρδισαν δίκαια. Αξίζει, πάντως, ένα χειροκρότημα στη Μπάμπεργκ που δεν κυνηγούσε κάτι, αλλά στάθηκε εξαιρετικά και δεν έδωσε δικαιώματα με την εμφάνισή της.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μπορεί η Νταρουσάφακα να προηγήθηκε με 10-14 στο έβδομο λεπτό, όμως εκεί ήταν το σημείο που η Μπάμπεργκ έκανε την αντεπίθεσή της με τον Λο και τον Κοζέρ να τρέχουν ένα σερί 12-0 για το 22-14 της πρώτης περιόδου. Ο Ζήσης είχε κάνει φανταστική δουλειά με έξι ασίστ σε έξι λεπτά, πριν οι Γερμανοί βρεθουν στο +14 (35-21) και κλείσουν το πρώτο μέρος με ένα αρκετά καλό προβάδισμα (40-29).

Οι Τούρκοι δεν είχαν περιθώριο "γκέλας", το γνώριζαν και γι' αυτό πάτησαν το γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο. Γουαναμέικερ, Κλάιμπερν και Μόρμαν συνέθεσαν ένα σπουδαίο τρίο, με το 58-55 στο τέλος της περιόδου να δίνει νέο ενδιαφέρον στο ματς και ουσιαστικά να το ξεκινά από το μηδέν. Στο 33' δυο βολές του Γουαναμέικερ έδωσαν και το προβάδισμα στην ομάδα του Μπλατ (60-62), πριν ο Ζήσης και ο Τάις το πάρουν πίσω (65-62) για να μετατραπεί ο αγώνας σε θρίλερ για γερά νεύρα. Μπάμπεργκ και Νταρουσάφακα απαντούσαν η μία στα καλάθια της άλλης, με τον τρομερό Τάις να βάζει γκολ-φάουλ 84-79 στο 39'. Ο Χαρανγκόντι πάντως δεν είχε πει την τελευταία λέξη, ισοφάρισε (84-84) στα 24" με τρίποντο από τη δεξιά γωνία και στον χρόνο που έμενε ο Μίλερ αστόχησε σε σουτ από τα έξι μέτρα για ναστείλει το ντέρμπι στην παράταση.

Εκεί ο ΜακΝιλ και Μέλι κράτησαν τη Μπάμπεργκ όρθια κάθε φορά που η Νταρουσάφακα πήγαινε να "κλέψει" το ματς, μέχρι ο Κλάιμπερν να σκοράρει το κρισιμότερο καλάθι της αναμέτρησης για το 94-97. Εκεί οι Γερμανοί ξέμειναν από λύσεις, ο Ζήσης αστόχησε σε τρίποντο με το σκορ στο 96-99 και οι Τούρκοι έμειναν ζωντανοί καθώς με νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα στην τελευταία αγωνιστική, θα προκριθούν στα playoffs της EuroLeague.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 40-29, 58-55, 84-84 (κ.α.), 97-99

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις από την αναμέτρηση

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ