EUROLEAGUE

Τελικός EuroLeague: Το... 10 το καλό

Τελικός EuroLeague: Το... 10 το καλό

Η Ρεάλ και η Φενέρμπαχτσε θα διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο στην EuroLeague (20/5, 21:00) και... όλα περιστρέφονται γύρω από τον αριθμό "10" (VIDEO).

Η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης θα διεκδικήσουν απόψε (20/5, 21:00) τον 18ο τίτλο στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague και ο κοινός παρονομαστής είναι ο αριθμός "10". Πολύ απλά διότι θα είναι ο δέκατος της Ρεάλ και ο 10ος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο πιο επιτυχημένος προπονητής της EuroLeague απέναντι σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Eυρώπης. Αυτό είναι το concept του φετινού τελικού.

Τριάντα πέντε παιχνίδια χρειάστηκε για να φτάσει έως εδώ η Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους, 35 χρειάστηκε και η Φενέρμπαχτσε, η κάτοχος του τίτλου και η πρώτη που έχει την ευκαιρία να κάνει το repeat μετά τον Ολυμπιακό της διετίας 2012-2013. Οι δύο φιναλίστ της φετινής σεζόν ίσως να μην ήταν οι καλύτερες ομάδες της κανονικής περιόδου. Ήταν όμως αυτές που παίζουν το καλύτερο μπάσκετ εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, από τότε δηλαδή που τα παιχνίδια άρχισαν να έχουν χαρακτήρα νοκ άουτ. Κερδίζεις ή πας σπίτι σου.

" Είμαστε χαρούμενοι για τη χρονιά που έχουμε. Οι δύο καλύτερες ομάδες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη", λέει ο Πάμπλο Λάσο, ο "μαθητής" του τελικού. Ένας από τους πολλούς τουλάχιστον που έχουν θητεύσει στο πλευρό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, του προπονητή με τα περισσότερα πρωταθλήματα Ευρώπης. " Δεν κοιμήθηκα χθες το βράδυ. Η Ρεάλ είναι πλήρης ομάδα με πολλή ποιότητα. Εάν επικεντρωθείς σε ένα ή δύο πράγματα είσαι τελειωμένος", λέει ο από τη μεριά του ο "Ζοτς".

Οι δύο ομάδες θα διασταυρωθούν απόψε για τρίτη φορά σε επίπεδο Final Four, μετά τους ημιτελικούς του 2015 (όταν η Ρεάλ επικράτησε με 96-87) και του 2017 (η Φενέρμπαχτσε πήρε τη ρεβάνς με 84-75) και η τακτική αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο. Το ίδιο ισχύει και για τις προσωπικότητες των δύο ομάδων. Προσωπικότητες όπως ο Κώστας Σλούκας, ο τρίτος παίκτης μετά τους Ματίας Σμόντις και Ντέρικ Σαρπ που θα παίξει απόψε στον 6ο τελικό της καριέρας του στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague.

Στο τέλος, βέβαια, μόνο ένας θα είναι ο νικητής.

Έτσι έφτασαν έως εδώ...

Ρεάλ Μαδρίτης Vs Φενέρμπαχτσε
19-11 Κανονική περίοδος 21-9
3-1 Playoffs 3-1
1-0 Final Four 1-0


Τι έκαναν στην κανονική περίοδο:
Η Ρεάλ νίκησε την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία 79-77, με τον Λούκα Ντόντσιτς να αγγίζει το τριπλ-νταμπλ (20 πόντοι, 10 ασίστ, 8 ριμπάουντ). Στον αγώνα της Μαδρίτης η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 86-83, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Κώστα Σλούκα (20 πόντοι).

Οι διαιτητές του τελικού: Λαμόνικα (Ιταλία), Ρίζικ (Ουκρανία), Λάτισεβς (Λετονία).

Το πρόγραμμα της ημέρας:

Μικρός τελικός

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζάλγκιρις Κάουνας (18:00)

Τελικός

Ρεάλ Μαδρίτης-Φενέρμπαχτσε (21:00)

Photo credits: AP Photo/Lefteris Pitarakis

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ