EUROLEAGUE

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης βγήκαν οι αντίπαλοι των "αιωνίων". Ο Ολυμπιακός παίζει με την Εφές και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τι γίνεται με τα άλλα ζευγάρια.

Πριν την τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει. Από τα αποτελέσματα της Πέμπτης προέκυψε η 4η θέση του Παναθηναϊκού, η 5η της Φενέρμπαχτσε και η 6η της Εφές. Κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει - με πλεονέκτημα έδρας - κόντρα στην Εφές (όπως είχε συμβεί την χρονιά του back-to-back, το 2013) και ο Παναθηναϊκός θα παίξει - με πλεονέκτημα έδρας- απέναντι στην Φενέρμπαχτσε .

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις έχουμε τα εξής δεδομένα:

Από την περασμένη αγωνιστική η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ και ο Ολυμπιακός γνωρίζουν ότι κατέχουν την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Αυτό που μένει να μάθουν είναι τον αντίπαλο τους στα play-offs.

Η 7η και η 8η θέση θα κριθεί από τα παιχνίδια Ρεάλ-Εφές και το ματς Νταρουσάφακα-Ερυθρός Αστέρας. Αρχικά να σημειωθεί ότι το τελευταίο εισιτήριο θα το πάρει ο νικητής του αγώνα στην Κωνσταντινούπολης, ανάμεσα στην Νταρουσάφακα και τον Ερυθρό Αστέρας.

Από εκεί και πέρα η Μπασκόνια είναι 7η αν κερδίσει η Νταρουσάφακα και είναι 8η αν κερδίσει ο Ερυθρός Αστέρας.

**Να σημειωθεί ότι στο φάιναλ-φορ θα διασταυρωθούν τα ζευγάρια 1-4 και 2-3. Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί θα αγωνιστεί στα ημιτελικά με τον νικητή του ζευγαριού της ΤΣΣΚΑ και αν προκριθεί ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί στα ημιτελικά με τον νικητή του ζευγαριού της Ρεάλ. Οι δύο ελληνικές ομάδες, δηλαδή, μπορούν να διασταυρωθούν μόνο στον τελικό, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην ιστορία.

Τα ζευγάρια

Ρεάλ - Νταρουσάφακα/Ερυθρός Αστέρας/Μπασκόνια

ΤΣΣΚΑ - Μπασκόνια/Ερυθρός Αστέρας

Ολυμπιακός - Εφές

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε

Τα παιχνίδια της τελευταίας ημέρας:

Μιλάνο-Ούνιξ

ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός

Νταρουσάφακα-Ερυθρός Αστέρας

Ρεάλ-Εφές

Η κατάταξη

1. Ρεάλ 22-7*
2. ΤΣΣΚΑ 21-8*
3. Ολυμπιακός 19-10*
4. Παναθηναϊκός 19-11
5. Φενέρ 18-12
6. Εφές 17-12*
7. Μπασκόνια 17-13
8. Ερυθρός Αστέρας 16-13*
---
9. Νταρουσάφακα 15-14

Αναλυτικά εδώ .

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ