EUROLEAGUE

Τα βραβεία του Euroleague Greece

Τα βραβεία του Euroleague Greece

Ποιοι απαρτίζουν την καλύτερη 5άδα της διοργάνωσης; Ποιος είναι ο MVP; Και ποιος ο προπονητής της χρονιάς; Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Euroleague Greece έδωσαν τις απαντήσεις τους. Εσείς τι λέτε;

Το Euroleague Greece σας ζητάει να βγάλετε τους κορυφαίους της σεζόν (ως τώρα). Ψηφίστε τα μέλη της καλύτερης 5άδας της διοργάνωσης, του MVP και του προπονητή της χρονιάς. Καταθέσαμε κι εμείς τις απόψεις μας. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

Η καλύτερη 5άδα της διοργάνωσης

Η πεντάδα του Γιάννη Φιλέρη

Μίλος Τεόντοσιτς: Καλός ο Ντε Κολό, αλλά ο πραγματικός ηγέτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας παραμένει ο Σέρβος. Έχει ωριμάσει, είναι σε φόρμα, μπορεί να κάνει την πιο εντυπωσιακή πάσα που έχετε φανταστεί και να σκοράρει με κάθε τρόπο. Αυτό, που δεν γνωρίζουμε είναι αν θα μπορέσει επιτέλους να κάνει την την υπέρβασή του...
Μάλκομ Ντιλέινι: Σπουδαίος σε όλα του. Και σκόρερ και δημιουργός και μακράν το σημείο αναφοράς σε όλη τη χρονιά για τη Λοκομοτίβ. Ένας Αμερικανός, που θα μας απασχολήσει και τα επόμενα χρόνια, αφού όλα δείχνουν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε κυρίαρχο της Ευρώπης...
Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: Ο πιο σταθερός παίκτης σε απόδοση της Φενέρ. Με ωριμότητα, πλέον, στο παιχνίδι του αλλά και ικανός να πετύχει το πιο κρίσιμο μπάζερ μπίτερ
Άντονι Ράντολφ: Ένας πάουερ φόργουορντ που κάνει τη διαφορά. Η επιστροφή του στην ενεργό δράση, έκανε την "Λόκο" ομάδα φάιναλ-φορ. Σπουδαίος σε όλα του, έκανε μόνος του το 2-2 στην πολύ δύσκολη σειρά με την Μπαρτσελόνα.
Γιάννης Μπουρούσης: Ο MVP της χρονιάς. Τα έκανε όλα με τη Λαμποράλ, σε μια κορυφαία εμφάνιση, την καλύτερη της καριέρας του. Έδωσε ρεσιτάλ όλη τη χρονιά, πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε μέχρι το φάιναλ-φορ. Σπουδαίος σε όλα του...

Τα βραβεία του Euroleague Greece

Η πεντάδα του Παντελή Διαμαντόπουλου

Μάλκομ Ντιλέινι: Γιατί κάποτε είπε "όχι" στον Μπαρτζώκα εξηγώντας του, ότι θέλει να 'ναι πρωταγωνιστής. Οι μήνες πέρασαν, τελικά ο Μπαρτζώκας τον βρήκε στη Ρωσία και του παραδέχτηκε ότι είναι ο κορυφαίος! Δεν είναι ο κορυφαίος βέβαια, αλλά φέτος έκανε μεγάλη σεζόν και σε άμυνα
Νάντο Ντε Κολό: Αν καταφέρει στην τελευταία περίοδο ημιτελικού και τελικού, να πάρει τη μπάλα από τον Μίλος, θα κατακτήσει και το τρόπαιο. Σταθερός, έξυπνος, άλλο επίπεδο
Τζίζι Ντατόμε: Ό,τι καλύτερο εμφάνισε η Ιταλία (μαζί με τον Χάκετ) στη φετινή διοργάνωση. Μάγκας γιατί είναι από τους λίγους που επέστρεψαν από το ΝΒΑ και πραγματικά είχε όρεξη να παίξει
Γιώργος Πρίντεζης: Συγγνώμη Βέσελι, αλλά σε αυτόν τον... στραβοφτιαγμένο από το καλοκαίρι Ολυμπιακό, ο Γιώργος έδειξε σε όλους ότι είναι μακράν το κορυφαίο 4αρι στην Ευρώπη
Γιάννης Μπουρούσης: Καμία ανάλυση, κανένα σχόλιο. Τα αθλητικά 5αρια είναι σούπερ, αλλά οι ψυχές και τα παλικάρια σπανίζουν. Οι εμφανίσεις του, αφιερωμένες σε όλους τους προπονητές που του έλεγαν ό,τι να' ναι το καλοκαίρι.

Τα βραβεία του Euroleague Greece
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πεντάδα της Νίκης Μπάκουλη

Μάλκομ Ντιλέινι: Παρότι τον κατηγορούσαν ότι παίζει μόνο για τα λεφτά απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος Αμερικανός περιφερειακός στην Euroleague.
Μίλος Τεόντοσιτς: Αν το δικό του ζητούμενο είναι η συνέπεια, φέτος ήταν πιο συνεπής από ποτέ.
Νάντο ΝτεΚολό: Ο απόλυτος ηγέτης. Το λένε και οι αριθμοί.
Γιάν Βέσελι: Αυτός ήταν ο παίκτης πασπαρτού της Φενέρ.
Γιάννης Μπουρούσης: Ο πιο ώριμος Μπουρούσης όλων των εποχών.

Τα βραβεία του Euroleague Greece

Η πεντάδα του Πάρη Τσελεπίδη

Μίλος Τεόντοσιτς: Ο "εγκέφαλος" της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για μία ακόμη χρονιά σε οργάνωση και περιφέρεια όπου για ακόμη μία φορά δεν δίστασε να πάρει τα μεγάλα σουτ.
Μάλκολμ Ντιλέινι: Ο Αμερικανός που με το θράσος σήκωσε στα δύσκολα στις πλάτες του τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Νάντο Ντε Κολό: Και μόνο το γεγονός ότι το σύστημα αξιολόγησης της Euroleague τον έχει πρώτο μεταξύ όλων μετά την παρουσία του στα 25 από τα 27 παιχνίδια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη μιλάει από μόνο του.
Κρις Σίνγκλετον: Το κρυφό χαρτί του Γιώργου Μπαρτζώκα στο δρόμο προς την πρόκριση της Λοκομοτίβ Κουμπάν κάνοντας τα καλύτερά του παιχνίδια στα playoffs με τη Μπαρτσελόνα όταν η μπάλα "έκαιγε". Στο τέταρτο και το πέμπτο συμβάλλοντας στο μπρέικ μέσα στη Βαρκελώνη αλλά και στο 3-2 στο Κράσνονταρ.
Γιάννης Μπουρούσης: Απλά ο MVP της φετινής Λαμποράλ Κούτσα και ενδεχομένως της φετινής Euroleague όπου ερχόμενος από τον πάγκο και έχοντας διαβάσει το παιχνίδι της αντιπάλου έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στην πορεία των Βάσκων προς το Βερολίνο.

Τα βραβεία του Euroleague Greece

Η πεντάδα του Χάρη Σταύρου

Μίλος Τεόντοσιτς: γιατί έκανε ΣΠΟΥΔΑΙΟ Top-16 (18.4 πόντοι με 49% δίποντα, 42% τρίποντα, 86% βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ ανά 27 λεπτά).
Νάντο ντε Κολό: γιατί είναι ο MVP της χρονιάς (18.9 πόντοι με 56%, 46%, 90.5%, 3.6 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ ανά 27 λεπτά).
Μάλκολμ Ντιλέινι: γιατί ήταν ο ηγέτης της έκπληξης (;) της χρονιάς (15.8 πόντοι με 47%, 39%, 84%, 3.4 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ ανά 33 λεπτά).
Εκπε Ούντο: γιατί κάλυψε και τον τραυματία Γιαν Βέσελι στην πιο κρίσιμη φάση της χρονιάς, κάνοντας παράλληλα ρεκόρ στα μπλοκ στην ιστορία της Euroleague (12.4 πόντοι με 56.5% στα δίποντα και 77.3% στις βολές, 5 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 2.1 μπλοκ ανά 27 λεπτά).
Γιάννης Μπουρούσης: NO COMMENT. Γιατί, χρειάζεται εξήγηση;

Τα βραβεία του Euroleague Greece

Η πεντάδα του Αλέξανδρου Τρίγκα

Μάλκολμ Ντιλέινι: Ήταν το "Α" και το "Ω" της Λοκομοτίβ τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Αποτέλεσε τον άνθρωπο για τα... δύσκολα της ομάδας του φέτος και εν πολλοίς η παρουσία της "Λόκο" στο Final Four οφείλεται σε εκείνον.
Νάντο ντε Κολό: Ο ηγέτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέτος, από κάθε άποψη. Οι αριθμοί του δεν διαφέρουν πολύ από αυτούς του Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά με τη... ζαλάδα που έχει ο Σέρβος πλεϊμέικερ κάθε φορά που τα πράγματα ζορίζουν, η θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης τού ανήκει δικαιωματικά.
Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: Ο πιο συνεπής, σταθερός και "οικονομικός" παίκτης της Φενέρμπαχτσε φέτος. Πέρσι πήρε μια πρώτη γεύση από την Euroleague, για να κάνει πράγματα και θαύματα φέτος. Άμυνα, σουτ, δημιουργία. Είναι ο άνθρωπος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο παρκέ, αυτός που θα "καθαρίσει" όταν χρειαστεί. Νομίζω πως δεν θα τον βλέπουμε για πολύ ακόμη στα μέρη μας.
Έκπε Ούντο: Μαζί με τον Γιαν Βέσελι συνέθεσαν το καλύτερο αμυντικό δίδυμο ψηλών στην Ευρώπη, εφάμιλλο με αυτό των Τζέιμς Γκιστ - Στεφάν Λάσμε στον Παναθηναϊκό, προ τριετίας. Κάλυψε -και με το παραπάνω- το κενό του Γιαν Βέσελι στα playoffs, έχοντας τρομερή απόδοση και 2.1 κοψίματα ανά παιχνίδι.
Γιάννης Μπουρούσης: Είναι ο MVP της σεζόν, αδιαμφισβήτητα. Πιο ήρεμος από ποτέ, δημιουργός και εκτελεστής κάθε φορά που θα χρειαστεί. Η παρουσία του στα playoffs απέδειξε πως έχει ωριμάσει (πλέον) και δεν αφήνει εξωγενείς παράγοντες να επηρεάσουν το μυαλό του. Η ηρεμία που έβγαζε στα τρία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είναι -σε μεγάλο βαθμό- ο λόγος που η Λαμποράλ Κούτσα δεν παρέκκλινε ούτε λίγο από το πλάνο του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Τα βραβεία του Euroleague Greece

Η πεντάδα του Γιώργου Οικονόμου

Μάλκολμ Ντιλέινι: Είχε τον ρόλο που του αρέσει. Αισθάνθηκε καλά στην Λοκομοτίβ και την οδήγησε στο Final 4 κάνοντας πολυ καλά παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν.
Νάντο ντε Κολό: Ο ηγέτης της ΤΣΣΚΑ και ο παίκτης που δικαιούται να παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις. Ακόμα και καλύτερους αριθμούς να έχει ο Τεόντοσιτς, ο Γάλλος είναι αυτός που γνωρίζει να τελειώνει τα ματς.
Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: Σταθερός σε όλη την πορεία της Φενέρ για το Final 4. Έδειξε τις τρομερές δυνατότητες του στις δυο πλευρές του γηπέδου και δίκαια τον εμπιστεύεται απόλυτα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Έκπε Ούντο: έκανε εξαιρετική δουλειά μαζί με τον Γιαν Βέσελι στη διάρκεια της σεζόν. Στο κρίσιμο σημείο μάλιστα, δεν επέτρεψε να φανεί το κενό του Βέσελι.
Γιάννης Μπουρούσης: Ο πολυτιμότερος παίκτης της φετινής διοργάνωσης. Κατάφερε όχι μόνο να διακριθεί αγωνιστικά στη Λαμποράλ αλλά να έχει και ηγετικό ρόλο σε μια ομάδα που δεν είχε παίκτες με εμπειρία από αυτό το επίπεδο.

Τα βραβεία του Euroleague Greece


Η πεντάδα του Γιάννη Σταυρουλάκη

Μάλκολμ Ντιλέινι:Στη μέρα του είναι ασταμάτητος. Όπως στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όταν σκόραρε 20 πόντους σε μια περίοδο. Εξαιρετικός σκόρερ, ο οποίος θα δώσει και την έξτρα πάσα.
Νάντο Ντε Κολό: Σκοράρει, πασάρει, παίζει άμυνα, δεν φοβάται να πάρει το δύσκολο σουτ. Γενικώς διαθέτει ό,τι ακριβώς ζητάς από έναν σούπερ σταρ σαν κι αυτόν! Το μυαλό της ΤΣΣΚΑ και ο κορυφαίος γκαρντ στηνEuroleague.
Άνταμ Χάνγκα: Εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, ο Ούγγρος ήταν αυτός που ανέλαβε να περιορίσει τον Έλιοτ Ουίλιαμς στοGame1 με τον Παναθηναϊκό και τα πήγε μια χαρά. Ένας φόργουορντ με αθλητικά προσόντα που αποτελεί τρομερό εργαλείο στα χέρια του Περάσοβιτς.
Κουίνσι Μίλερ: Ο λόγος που ο Ερυθρός Αστέρας προκρίθηκε σταplayoffsγια πρώτη φορά στην ιστορία του. Ήλθε στα μέσα της χρονιάς ως αντικαταστάτης του Λούκα Μίτροβιτς κι έκανε τη διαφορά για τους Σέρβους, δημιουργώντας τρομερό δίδυμο με τον Μάικ Τσίρμπες.
Γιάννης Μπουρούσης: ΟMVPτης εφετινήςEuroleague. Πήρε στις πλάτες του ένα σύνολο συγκεκριμένων δυνατοτήτων και οδήγησε τη Λαμποράλ Κούτσα στοFinalFourέπειτα από 8 χρόνια. Ο παίκτης με τη μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του στη διοργάνωση.

Τα βραβεία του Euroleague Greece

Η πεντάδα του Αναστάση Καραμουσαδάκη

Μάλκολμ Ντιλέινι: Δεν είναι τα όσα έκανε στα playoffs, καθώς εκεί "καθάρισαν" Σίγκλετον και Ράντολφ, αλλά όσα έκανε για να βρεθεί η Λοκομοτίβ σε αυτό το επίπεδο. Στα μεγάλα συν του ότι παρότι είναι Αμερικάνος ξέρει πότε να σουτάρει και πότε να πασάρει χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες.
Νάντο Ντε Κολό: Είναι ο παίκτης που κάθε κόουτς στην Ευρώπη θα ήθελε να έχει στην ομάδα του. Πραγματικά το ταλέντο του και η πολύμορφη συνεισφορά του μπορούν να κάνουν τη διαφορά ακόμα και στο πιο ψηλό επίπεδο. Τέτοιοι παίκτες με τέτοιο ταπεινό χαρακτήρα δεν βγαίνουν κάθε χρόνο και η ΤΣΣΚΑ είναι τυχερή που τον έχει στο δυναμικό της.
Άνταμ Χάνγκα: Πολλοί μπορούν να απορήσουν, όμως προσωπικά τον θεωρώ ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή και επειδή δεν έχει διαφημιστεί ιδιαίτερα θα τον προτιμήσω έναντι του Ντατόμε. Εργατικός, αθλητικός, θετικός αμυντικός και καθοριστικός επιθετικά όποτε βρίσκει χώρο, είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της φετινής Λαμποράλ. Ο Ούγγρος φόργουορντ πραγματικά αξίζει μιας ευκαιρίας σε ομάδα Top επιπέδου.
Γιάν Βέσελι: Αν και στα playoffs δεν πάτησε παρκέ όντας άτυχος με τον τραυματισμό του, ο Γιάν Βέσελι ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στη φετινή διοργάνωση. Η αθλητικότητα και η οξυδέρκεια του "παντρεύονται" εξαιρετικά μετατρέποντας τον σε ένα παίκτη ικανό να γεμίσει μόνος του τη ρακέτα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Τσέχος κατά διαστήματα έδειχνε "διαστημικός" οδηγώντας την Φενέρμπαχτσε με ασφάλεια.
Γιάννης Μπουρούσης: Και πως να μην είναι; Με αυτά που έχει κάνει φέτος του αξίζει η φανέλα του βασικού και στους mvp. Η πιο ώριμη μπασκετικά χρονιά του συνδυάστηκε με την επιστροφή της Λαμποράλ στο Final Four και αναδείχτηκε όλη η προσπάθεια που έκανε. Είναι σπάνιο για σέντερ, καθώς δεν έχει πολλή ώρα την μπάλα στα χέρια του, όμως ο "Μπουρού" ήταν ο απόλυτος σταρ των Ισπανών. Μάλλον ο Λάσο θα τραβάει τα λιγοστά μαλλιά του με όσα βλέπει φέτος!

Τα βραβεία του Euroleague Greece

Η πεντάδα του Νότη Ψιλόπουλου

Mάλκομ Ντιλέινι:Είναι ο καλύτερος Αμερικανός γκαρντ της Euroleague, έχοντας τρομερή έφεση σε σκορ (καλό σουτ και διείσδυση) και δημιουργία, όντας ικανότατος στο "ένας εναντίον ενός". Ήταν ο ηγέτης της Κουμπάν και την οδήγησε στο πρώτο Final Four της ιστορίας της, έχοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης σε ολόκληρη την διάρκεια της σεζόν. Yπήρξαν ματς που τα πήρε μόνος του και κάθε φορά στα δύσκολα φώναζε "παρών", ζητώντας την μπάλα όταν εκείνη "έκαιγε". Μέχρι στιγμής στην σεζόν έχει 15.8 πόντους και 5.7 ασίστ.
Νάντο Ντε Κολό: Mέσα σε μία σπουδαία ομάδα, με βάθος στο ρόστερ, με ποιότητα και τεράστιο ταλέντο, είναι φέτος ο καλύτερος της παίκτης, έχοντας εξελίξει και βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι του. Βάσει συστήματος ranking είναι ο καλύτερος παίκτης της φετινής διοργάνωσης (με 24 βαθμολογία), έχοντας μέσο όρο 18.9 πόντους και 4.9 ασίστ. Είναι εντυπωσιακά εύστοχος σε σημείο... εκνευριστικό, έχοντας 55.8% ποσοστό στα δίποντα (110/197), 46.2% (!) στα τρίποντα (43/93) και 90.5% (!) στις βολές (124/137), παίρνοντας πάνω του πολλές προσπάθειες στην επίθεση και οδήγησε την ΤΣΣΚΑ σε ένα ακόμη Final-Four, δείχνοντας ηγετικό χαρακτήρα.
Μίλος Τεόντοσιτς:Δεν υπάρχει κάποιο "3άρι" που να ξεχώρισε ιδιαίτερα και δεν γίνεται να μην βάλω στην "5άδα" τον Σέρβο γκαρντ, ο οποίος πραγματοποίησε και φέτος εξαιρετική σεζόν, όντας ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε σκορ (16.3 πόντους) και δημιουργία (5.6 ασίστ), έχοντας ποσοστό 42.4% από την περιφέρεια (72/170 τρίποντα). Έκανε τρομερό δίδυμο στα γκαρντ με τον Νάντο Ντε Κολό και έφτασε με τους Μοσχοβίτες σε ένα ακόμη Final-Four, όντας πρωταγωνιστής στην ομάδα του. Το ταλέντο του στο να πασάρει και να δημιουργεί είναι ασύλληπτο.
Γιώργος Πρίντεζης:Μπορεί ο Ολυμπιακός να αποκλείστηκε στο TOP-16, αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης πραγματοποίησε συγκλονιστικές εμφανίσεις στην τρέχουσα σεζόν, όντας μακράν το κορυφαίο "4άρι" της Euroleague. Εντυπωσιακά αποτελεσματικός στο low-post στην επίθεση, από τους καλύτερους στο να παίζει με πλάτη και ήταν ο ηγέτης των "ερυθρολεύκων" στα περισσότερα παιχνίδια τους. Ολοκλήρωσε την χρονιά με 14.1 πόντους και 5.7 ριμπάουντ, έχοντας ranking 15.4.
Γιάννης Μπουρούσης:Αν έφτιαχνα μία ιδανική πεντάδα, θα έβαζα ένα αθλητικό "5άρι", αλλά ο Γιάννης Μπουρούσης στα 32 του πραγματοποίησε μία καταπληκτική σεζόν, δείχνοντας πως οι "παλαιάς κοπής σέντερ" δεν έχουν... τελειώσει. Οδήγησε την Λαμποράλ Κούτσα στο πρώτο της Final-Four ύστερα από 8 χρόνια, ενώ νωρίτερα της έδωσε και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, τερματίζοντας στην 2η θέση στον πιο δύσκολο όμιλο στην ιστορία του TOP-16, βάζοντας από κάτω Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ολυμπιακό.Μέχρι στιγμής έχει στην Euroleague 14.6 πόντους, 8.9 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ, έχοντας ranking 21.5.

Τα βραβεία του Euroleague Greece

Η πεντάδα του Στέφανου Τριαντάφυλλου

Μάλκομ Ντιλέινι: Ο ηγέτης της Λοκομοτίβ. Πρώτος σε κερδισμένα φάουλ, μες στην 3άδα σε πόντους, ranking και τρίποντα. Η τέλεια καθοδήγηση από τη θέση "1".
Νάντο ΝτεΚολό: Ο 1ος σκόρερ και 1ος σε ranking στην "καλύτερη" βάσει αριθμών ομάδα της Euroleague. Πως να λείψει; Ο MVP κατά τη γνώμη μου.
Τζίτζι Ντατόμε: Αυτός και ο Χάνγκα ήταν τα 3άρια που έλαμψαν στο Top-8. Κερδίζει γιατί ήταν πολύ σταθερός (όσο και το τρίποντο ποσοστό του) σε όλη τη διοργάνωση.
Γιαν Βέσελι: Μπορεί να έλειψε από τους "8", αλλά ήταν με διαφορά ο παίκτης-κλειδί για την Φενέρ που έχει κάνει ως τώρα την πιο "ξεκούραστη" πορεία ως το φάιναλ-φορ.
Γιάννης Μπουρούσης: O MVP μετά τον ΝτεΚολό. Ακόμη κι αυτός ο τίτλος όμως να τον αδικεί, διότι η δική του σημασία στο συνολικό παιχνίδι της ομάδας ξεπερνά ακόμη και τον Γάλλο γκαρντ.

Τα βραβεία του Euroleague Greece

Άρα...

Μάλκομ Ντιλέινι (Λοκομοτίβ Κουμπάν)
Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ)
Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ)
Έκπε Ούντο (Φενέρ)
Γιάννης Μπουρούσης (Λαμποράλ)

Το 10/10 στις προτιμήσεις πήραν οι Μάλκομ Ντιλέινι και Γιάννης Μπουρούσης. Το 9/10 είχε ο Νάντο ΝτεΚολό. Τρεις προτιμήσεις κέρδισε ο Έκπε Ούντο (όσες και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς), ενώ τέσσερις μέτρησε ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Από εκεί και πέρα ψηφίστηκαν δύο φορές οι Τζίτζι Ντατόμε (Φενέρ), Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Άνταμ Χάνγκα (Λαμποράλ) και Γιαν Βέσελι (Φενέρ), ενώ μια ψήφο πήραν οι Άντονι Ράντολφ (Λοκομοτίβ), Κρις Σίνγκλετον (Λοκομοτίβ) και Κουίνσι Μίλερ (Ερ. Αστέρας).

Ο MVP

Φιλέρης: Γιάννης Μπουρούσης (Λαμποράλ)
Διαμαντόπουλος: Γιάννης Μπουρούσης (Λαμποράλ)
Μπάκουλη: Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ)
Τσελεπίδης: Γιάννης Μπουρούσης (Λαμποράλ)
Οικονόμου: Γιάννης Μπουρούσης (Λαμποράλ)
Σταύρου: Νάντο ΝτεΚολό (ΤΣΣΚΑ)
Τρίγκας: Γιάννης Μπουρούσης (Λαμποράλ)
Ψιλόπουλος: Νάντο ΝτεΚολό (ΤΣΣΚΑ)
Καραμουσαδάκης: Γιάννης Μπουρούσης (Λαμποράλ)
Σταυρουλάκης: Γιάννης Μπουρούσης (Λαμποράλ)
Τριαντάφυλλος: Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ)

Άρα...

Ο Γιάννης Μπουρούσης

Τα βραβεία του Euroleague Greece

Ο προπονητής της χρονιάς

Φιλέρης: Γιώργος Μπαρτζώκας (Λοκομοτίβ Κουμπάν)
Διαμαντόπουλος: Γιώργος Μπαρτζώκας (Λοκομοτίβ Κουμπάν)
Μπάκουλη: Γιώργος Μπαρτζώκας (Λοκομοτίβ Κουμπάν)
Τσελεπίδης: Γιώργος Μπαρτζώκας (Λοκομοτίβ Κουμπάν)
Οικονόμου: Γιώργος Μπαρτζώκας (Λοκομοτίβ Κουμπάν)
Σταύρου: Γιώργος Μπαρτζώκας (Λοκομοτίβ Κουμπάν)
Τρίγκας: Βέλιμιρ Περάσοβιτς (Λαμποράλ)
Ψιλόπουλος: Γιώργος Μπαρτζώκας (Λοκομοτίβ Κουμπάν)
Καραμουσαδάκης: Γιώργος Μπαρτζώκας (Λοκομοτίβ Κουμπάν)
Σταυρουλάκης: Βέλιμιρ Περάσοβιτς (Λαμποράλ)
Τριαντάφυλλος: Γιώργος Μπαρτζώκας (Λοκομοτίβ Κουμπάν)

Άρα...

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Τα βραβεία του Euroleague Greece

Εμείς ψηφίσαμε. Εσείς τι λέτε; Ποιοι παίκτες απαρτίζουν την καλύτερη 5άδα, ποιος είναι ο MVP και ποιος ο προπονητής της χρονιάς

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ